Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.05 0 0 98
"Ennél is magasabb szinten, ennek az erőnek az irányítása, illetve az erő kibocsátójára való visszatérítés. A másik erejének felhasználása. "

Eddig azt hittem, hogy ez az Aikido :)
Előzmény: ponix_01 (96)
ponex Creative Commons License 2009.12.05 0 0 97
ez
Előzmény: ponix_01 (96)
ponix_01 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 96
A legmagasabb a Nagyvárad téren van, 22 emelet :))) Ott van a legmagasabb technika, csak ott szikével gyakorolják :)))

Az egész csiszaó őrület, nem egyébb mint egy képesség a másik erejének, az erő irányának, és dinamikájának a megérzésére, alapszinten. Magasabb szinten ennek az erőnek a kontrollálása a cél. Ennél is magasabb szinten, ennek az erőnek az irányítása, illetve az erő kibocsátójára való visszatérítés. A másik erejének felhasználása. Ez elméletben nagyon jó dolog, de még embert nem láttam, aki alkalmazni is tudta volna. De az is lehet, hogy azért nem tudták alkalmazni, mert eleve rosszul kezdtek neki a tanításnak.
Előzmény: dezsoKE (95)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.15 0 0 95

Mi a legmagasabb szintu pusztakezes resz/techinka/metodus/koncepcio? Gyakoroljatok ezt? Miert van, hogy minden bemutaton csak chi sao lathato? Illetve ilyen tapadast erolteto technikak?

Előzmény: wtmiskolc (94)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.04.15 0 0 94
A tapadós kezek egy módszer, egy lehetőség, egy út.
A chisao egy gyakorlási metódus, nem "ultimate fight".
Semmi esetre sem titkos, csak annyira,amennyire titkosnak lehet nevezni valamit, amit nem tudsz, vagy nem értesz.
Ne túlmisztifikálni kell, gyakorolni.
Előzmény: dezsoKE (93)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.15 0 0 93
Ha nem titkos, akkor ird le nekem, kerlek.
Előzmény: wtmiskolc (92)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.04.14 0 0 92
"...mondd el nekem, hogy ez a chi sao mire való..."
Ne haragudj ,de nem fogom.
Nem az én tisztem , hogy az előitéleteid leromboljam.
Azt írod: kóklerség az egész. Ez a te igazad és nekem semmi,de semmi kedvem , hogy ebbéli hitedből kizökkentselek.
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.14 0 0 91

Ha nem titkos, akkor megkerdezem meg egyszer:

"Es szerinted? Szerinted nem a chi saora van kihegyezve? Nem ez mindennek a teteje?"

Ja, es ha nem ez, akkor mi?

Előzmény: wtmiskolc (90)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.04.14 0 0 90
Nem titkos dolog.
Sosem mondtam, hogy az.
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.13 0 0 88
Es szerinted? Szerinted nem a chi saora van kihegyezve? Nem ez mindennek a teteje? Egy kivulallonak ez jon le a bemutatokbol es a videokbol. Ne gyere titkos dolgokkal, mert ahol titkos dolgok vannak, ott baj van. Nem szerintem, hanem teny.
Előzmény: wtmiskolc (87)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.04.13 0 0 87
"Akkor a WT ki van hegyezve a chi saora? Szerintem ez nagy hiba."
Helyes megvogalmazás, mármint a "szerintem"
Egzakt véleményt akkor mondhatunk valamiről , ha elmélyedtünk benne.
Előzmény: dezsoKE (85)
ponix_01 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 86
Így van, a vicc az, hogy szabad full harcban még vingcsun ellen sem úgy működik, ahogy várnád, vagyis nem nagyon ismerhető fel, hogy vingcsunról lenne szó.
Előzmény: dezsoKE (85)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.12 0 0 85
Akkor a WT ki van hegyezve a chi saora? Szerintem ez nagy hiba. Igy garantaltan csak WT ellen mukodhet.
Előzmény: ponix_01 (84)
ponix_01 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 84
Régen volt sparring, és az össz védőfelszerelés egy szivacskesztyű volt, manapság már jó felszerelésük van, de nem tudom hogy van e szabadharc. Gondolom hogy azért van valami, de semmiképpen nem fullkontakt. Nagyon erősen a chi-saora van helyezve a hangsúly,éppen itt van a probléma a vingcsunnal szerintem, hogy a harc nem chi saoval kezdődik és nem is azzal ér véget, de szinte csak az van tanítva, de ezt tényleg Miskolc tudná megmondani.

Hát a bemutatók többsége irreálisak esetlenek valóban.
Előzmény: dezsoKE (83)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.10 0 0 83

Es nincs kotetlen gyakorlas? Nem full kontakt kuzdelemre gondolok, hanem arra, hogy johet mondjuk kezzel barmi, labbal barmi, mindennel barmi, de nem teljes erovel.

Imadom az olyan bemutatokat, amikor ut az egyik, aztan megall es megvarja, hogy a  masik lemeszarolja mindenfele csillivilli technikakkal. Nyilvan eloszor igy kell gyakorolni, de kesobb mar nem okos dolog, mert azt fogja hinni a gyakorlo, hogy ura a helyzetnek, pedig nem.

Előzmény: ponix_01 (82)
ponix_01 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 82
Ha már Miskolc barátunk nem válaszol, ennyi idő után sem, akkor én megprobálom a válaszadást.

Formagyakorlat, az első. Alapállás, majd a forma, az első forma. Ezt követően páros gyakorlatok. Alap védés plusz támadás (egyenes ütés). Majd bázisban alap technikák. ezután, páros alaptechnikák. És magasabb szinten ugyan ez a metodika. Képességfejlesztés nulla, emberi tényező figyelembevétele nulla, minden más nulla. Pénzügyi szempontok 100% :))
Előzmény: dezsoKE (81)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.01 0 0 81

Arra gondolok, hogy a pusztakezes resz hogyan epul fel. Bazis, forma, paros gyakorlat, szabad harc, tores, stb. Meg egy par szavas magyarazatot is kernek, ha lehet.

Előzmény: wtmiskolc (80)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.04.01 0 0 80
Oktatási metodikára, harci elvekre, gyakorló-sorokra,vagy pontosan mire gondolsz?
Előzmény: dezsoKE (79)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.30 0 0 79
A szakmai kerdesem ez lenne: mi a pusztakezes tematika a WT-ben? Gondolok itt: forma, kuzdelem, tores, bazis, stb.
Előzmény: wtmiskolc (77)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 78
Mindent megtudhatsz a Mádairól, ha meglátogatod a www.wingchun.hu forumát, és időt szánsz az elmúlt 7-8 ezer hozzászólás végigolvasására. Egyébként nem olyan érdekes ember. A végzettsége 2 évfolyam szakmunkásképző villanyszerelő szakmában, ha nagyon érdekel. De tényleg lényegtelen ember. Én nem teszek egyebet, mint amenyire lehet, tiszteletben tartom mások meglátását, véleményét vele kapcsolatban. Miskolcét is, a tiédet is.
Előzmény: dezsoKE (76)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.30 0 0 77
A telefonszáma publikus...
A témáról ennyit.
Esetleg valami szakmai hozzászólás?
Előzmény: dezsoKE (76)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.30 0 0 76

Ezzel igy hirtelen valoban minositettem valakit, de nem engem...

Kerdes: hol lehet informaciot talalni Madayrol? Mi a legmagasabb vegzettsege? Mi a foglalkozasa? Remelem, nem titok. Es remelem, a kerdesek nem engem minositenek. :-)

Előzmény: wtmiskolc (75)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.29 0 0 75
Azt hiszem , ezzel sikerült önmagad minősíteni , így nagy hirtelen.
Előzmény: dezsoKE (74)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.28 0 0 74
Sztorizhatnal "Maday egoja" temaban... :-)
Előzmény: wtmiskolc (73)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.28 0 0 73
Ugyan mi érdekeset írhatnék?
Előzmény: dezsoKE (72)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.28 0 0 72
Esetleg azert, mert nem irsz semmi erdekeset. :-P
Előzmény: wtmiskolc (71)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.27 0 0 71
Lehet,hogy pont azért nem annyira vonzó?:)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 70
Pedig itt lehetne offolni büntetlenül :DD
Előzmény: wtmiskolc (69)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.21 0 0 69
nem kéne ennyire flame-oni a fórumot:)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 68
Persze tudom én ezt ;) Kali-ra is azért kezdtem járni, mert a kombatanos edző szídta őket :))))) gondoltam megnézem már azt a szart, és már a proba edzésen többet tanultam, mint kombatanon 2 hónap alatt, annyi előnyöm azért volt, hogy az alap mozgásokat már tudtam.
Előzmény: wtmiskolc (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!