Ennek a topiknak az lene a célja, de nem ragaszkodom hozzá, hogy legyen egy hely ahol mindazokat a dolgokat szóvátehetjük, ami kapcsolódik, de túl is mutat magán a harcművészeteken, és akár globálisan, vagy egy-egy irányzathoz kötődő történeteket egyéb a harchoz vagy küzdősporthoz szervesen nem kapcsolódó sztorikat beszélhetjük el egymásnak. Szóval egy harcművészeti beszéljük meg a dolgokat topik.
A legmagasabb a Nagyvárad téren van, 22 emelet :))) Ott van a legmagasabb technika, csak ott szikével gyakorolják :)))
Az egész csiszaó őrület, nem egyébb mint egy képesség a másik erejének, az erő irányának, és dinamikájának a megérzésére, alapszinten. Magasabb szinten ennek az erőnek a kontrollálása a cél. Ennél is magasabb szinten, ennek az erőnek az irányítása, illetve az erő kibocsátójára való visszatérítés. A másik erejének felhasználása. Ez elméletben nagyon jó dolog, de még embert nem láttam, aki alkalmazni is tudta volna. De az is lehet, hogy azért nem tudták alkalmazni, mert eleve rosszul kezdtek neki a tanításnak.
Mi a legmagasabb szintu pusztakezes resz/techinka/metodus/koncepcio? Gyakoroljatok ezt? Miert van, hogy minden bemutaton csak chi sao lathato? Illetve ilyen tapadast erolteto technikak?
A tapadós kezek egy módszer, egy lehetőség, egy út. A chisao egy gyakorlási metódus, nem "ultimate fight". Semmi esetre sem titkos, csak annyira,amennyire titkosnak lehet nevezni valamit, amit nem tudsz, vagy nem értesz. Ne túlmisztifikálni kell, gyakorolni.
"...mondd el nekem, hogy ez a chi sao mire való..." Ne haragudj ,de nem fogom. Nem az én tisztem , hogy az előitéleteid leromboljam. Azt írod: kóklerség az egész. Ez a te igazad és nekem semmi,de semmi kedvem , hogy ebbéli hitedből kizökkentselek.
Es szerinted? Szerinted nem a chi saora van kihegyezve? Nem ez mindennek a teteje? Egy kivulallonak ez jon le a bemutatokbol es a videokbol. Ne gyere titkos dolgokkal, mert ahol titkos dolgok vannak, ott baj van. Nem szerintem, hanem teny.
"Akkor a WT ki van hegyezve a chi saora? Szerintem ez nagy hiba." Helyes megvogalmazás, mármint a "szerintem" Egzakt véleményt akkor mondhatunk valamiről , ha elmélyedtünk benne.
Így van, a vicc az, hogy szabad full harcban még vingcsun ellen sem úgy működik, ahogy várnád, vagyis nem nagyon ismerhető fel, hogy vingcsunról lenne szó.
Régen volt sparring, és az össz védőfelszerelés egy szivacskesztyű volt, manapság már jó felszerelésük van, de nem tudom hogy van e szabadharc. Gondolom hogy azért van valami, de semmiképpen nem fullkontakt. Nagyon erősen a chi-saora van helyezve a hangsúly,éppen itt van a probléma a vingcsunnal szerintem, hogy a harc nem chi saoval kezdődik és nem is azzal ér véget, de szinte csak az van tanítva, de ezt tényleg Miskolc tudná megmondani.
Hát a bemutatók többsége irreálisak esetlenek valóban.
Es nincs kotetlen gyakorlas? Nem full kontakt kuzdelemre gondolok, hanem arra, hogy johet mondjuk kezzel barmi, labbal barmi, mindennel barmi, de nem teljes erovel.
Imadom az olyan bemutatokat, amikor ut az egyik, aztan megall es megvarja, hogy a masik lemeszarolja mindenfele csillivilli technikakkal. Nyilvan eloszor igy kell gyakorolni, de kesobb mar nem okos dolog, mert azt fogja hinni a gyakorlo, hogy ura a helyzetnek, pedig nem.
Ha már Miskolc barátunk nem válaszol, ennyi idő után sem, akkor én megprobálom a válaszadást.
Formagyakorlat, az első. Alapállás, majd a forma, az első forma. Ezt követően páros gyakorlatok. Alap védés plusz támadás (egyenes ütés). Majd bázisban alap technikák. ezután, páros alaptechnikák. És magasabb szinten ugyan ez a metodika. Képességfejlesztés nulla, emberi tényező figyelembevétele nulla, minden más nulla. Pénzügyi szempontok 100% :))
Arra gondolok, hogy a pusztakezes resz hogyan epul fel. Bazis, forma, paros gyakorlat, szabad harc, tores, stb. Meg egy par szavas magyarazatot is kernek, ha lehet.
Mindent megtudhatsz a Mádairól, ha meglátogatod a www.wingchun.hu forumát, és időt szánsz az elmúlt 7-8 ezer hozzászólás végigolvasására. Egyébként nem olyan érdekes ember. A végzettsége 2 évfolyam szakmunkásképző villanyszerelő szakmában, ha nagyon érdekel. De tényleg lényegtelen ember. Én nem teszek egyebet, mint amenyire lehet, tiszteletben tartom mások meglátását, véleményét vele kapcsolatban. Miskolcét is, a tiédet is.
Ezzel igy hirtelen valoban minositettem valakit, de nem engem...
Kerdes: hol lehet informaciot talalni Madayrol? Mi a legmagasabb vegzettsege? Mi a foglalkozasa? Remelem, nem titok. Es remelem, a kerdesek nem engem minositenek. :-)
Persze tudom én ezt ;) Kali-ra is azért kezdtem járni, mert a kombatanos edző szídta őket :))))) gondoltam megnézem már azt a szart, és már a proba edzésen többet tanultam, mint kombatanon 2 hónap alatt, annyi előnyöm azért volt, hogy az alap mozgásokat már tudtam.