Keresés

Részletes keresés

MayItBe Creative Commons License 2009.09.14 0 0 337

 

Nincs mit, én a postás voltam ...:-)

Majd referálj, milyen lett a házi mascarpone, én még nem csináltam meg, de készülök rá. Állítólag nem lehet megkülönböztetni a "rendestől"!

Meg ha elkészül, a tortáról is írj, ízlett-e?!

(AKi szereti a tiramisut, vagy a nem geil édességet, annak szokott ízleni!)

:-)

 

Előzmény: boci boci tarka (336)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.09.14 0 0 336

Köszönöm szépen!

Ez a háti krémsajt különösen elnyerte a tetszésemet, ki fogom próbálni.

Előzmény: MayItBe (335)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 335

 

http://eteto.freeblog.hu/archives/2009/07/08/Sargabarckos_tiramisutorta/

 

A változtatások:

50 dkg mascarponét használtam.

Én nem raktam bele tejszínt - nem nagyon szeretjük -, hanem helyette a két tojás fehérjét vertem fel és azt kevertem bele.

Zselatinfixet használtam, egy csomaggal.

A babapiskótákat rummal ízesített kávéban forgattam meg és nem mandulás tejben.

A krémbe nem raktam kávét.

 

Ez volt az én verzióm, aki másképpen szereti az variálja tovább.

(Ja és még egy ajánlat, mert a mascarpone nem olcsó:

http://hungariancook.blogspot.com/2009/04/hazi-kremsajt-mascarpone-hazilag.html )

MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 334

 

A netről szedtem, aztán rögtön módosítottam rajta, de mindjárt megkeresem és belinkelem.

(Közbevetésként annyit, hogy anno, először megcsináltam hozzá a sárgabarackos szószt, vagy mifenét, majd elkészülte után konstatáltam, hogy jó lesz ebbe a sima, házi sárgabaracklekvár is. Másodszorra azzal csináltam és ugyanolyan jó lett. Viszont ebből kiindulva, ha valakinek más lekvárja, házi dzsemje van, vagy lefagyasztott bogyós gyümölcse, az abból is tud jó kis pikáns réteget rakni bele.)

Na, keresem!

:-)

Előzmény: boci boci tarka (333)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.09.13 0 0 333
Saját recept, vagy megtalálható a neten?
Előzmény: MayItBe (332)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 332

 

Szia!

:-)

 Ez sárgabarackos mascarpone torta.

Apám szülinapjára készült.

(meg azóta már még egyszer is, a névnapjára is ezt kért.)

Eccerű és hamar megvan.

 

Előzmény: boci boci tarka (331)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.09.13 0 0 331

Szia, ez nagyon guszta!

Saját műalkotás?

Előzmény: MayItBe (330)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.13 0 0 330

 

 

 

:-)

MayItBe Creative Commons License 2009.01.05 0 0 329

 

...ezt nem tudtam - bár az oldalt ismerem, és főztem is már innen.

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (328)
MayItBe Creative Commons License 2009.01.05 0 0 327

 

a) házi kacsazsíros kenyér almával

b) házi kacsazsíros kenyér lilahagymával

c) házi kacsazsíros kenyér főtt tojással és zöldpaprikával

 

...........

MayItBe Creative Commons License 2008.12.16 0 0 326

 

Hát, ezen én még innen vagyok, de az biztos, hogy a házi süti semmivel sem helyettesíthető ... (és mégis veszik a szupermarketekben a dobozos aprósütiket, meg a hűtőpultból a tortákat, egyebeket ... )

Előzmény: boci boci tarka (325)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.12.16 0 0 325

Amikor nem jönnek a gyerekek, mi is szolidak vagyunk.

De ha itt vannak: nagyanyó, ugye lesz sok zserbó (bolti szóba sem jöhet), nagyanyó, ugye lesz disznótoros, meg jaj, de finom a te almás káposztád, ilyet sehol sem lehet enni stb.

 

Hazai ízekre vágynak a dedek....:)

Előzmény: MayItBe (323)
MayItBe Creative Commons License 2008.12.16 0 0 324

 

Halászlét azt nyári családi ünnepeken - van belőle három- szoktunk a kertben, bográcsban, lakásban még nem főztem.

Bort, ha tutira akarunk menni, akkor Somlói juhfark - ezt én is megiszom tisztán, bár nem vagyok egy nagy szeszkazán -, még akkor is, ha tudom, az a trendi, hogy a kaja mondja meg, milyen legyen a bor.

 

Van házi cseresznyepálinka, és mivel ilyet én(+több nőtársam) nem iszom, egy részéből csináltam legutóbb zölddiólikőrt, még abból is van, meg limoncello (ez is házi).

Ennyit a szeszekről ...:-)

 

 

Előzmény: Nagylexikon (319)
MayItBe Creative Commons License 2008.12.16 0 0 323

 

Szia! :-)

 

Nálunk a férjem már egy hete jajgat, hogy már most mennyire utálja a karácsonyi zabálós időket (szó, mi szó, engem is meg szokott viselni), pedig évek óta nagyon szolídan bonyolódik. Most is elhatároztam, hogy csak minimális adagokat csinálok.

 

A rántott hal az tengeri halfilé - én nem eszem meg a szálkás halakat, a fogas meg ritkán elérhető ... -, a majonézest úgy csinálom, hogy az ecetes krumplisalátából veszek ki egy keveset és abból lesz a majonézes. Ha marad hal, az is belekerül az ecetes lébe később és úgy elfogy.

A 25-i ebéd az egyik évben anyósomnál, másik évben a szüleimnél szokott lenni. Mióta anyósom nincsen, maradtak anyuék. De egy ideje ő is inkább lemond az egész napos sütés-főzés-mosogatás hármasáról és étterembe megyünk, aztán otthon süti és iszogatás közben estig elvagyunk.

26-án mindig nálunk volt nagy, közös családi ebéd - volt úgy, hogy tizenketten jöttek, 5kg-os sült liba volt a kaja -, de anyósom halálával ez egyre szűkült, tavaly már csak a szüleim és az apósom volt, meg mi. Az idén is erre készülök, a kacsa és a sütik az addigra eltelt gyomornak elegen lesznek. Boros meggylevest szoktam még csinálni (hidegen), most izgat egy olyan, hogy forró meggykrémleves citromfagylalttal ...

 

Töltött káposztát is szokott anyám főzni, abból is kerül hozzánk, de ezt is a férjem eszi egyedül.

A kocsonya nálam is max. szilveszterre aktuális.

 

3 tepsi zserbó? Tudtok élni! :-D)

Sósat nem sütök, csak szilveszterre, akkor viszont muszáj is. Ja, és újév napján ebédre egy bazi nagy lábos lencsefőzeléket. (Mire oda eljutunk, ez az egyetlen, amire vágyom, kis ecettel, babérlevéllel ...)

De azért még ne tartsunk itt, úgyis olyan hamar elmegy ez a pár nap már ...

 

Előzmény: boci boci tarka (322)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.12.16 0 0 322

Sziasztok!

 

Volt, amikor meg akartam reformálni kissé a karácsonyi menüt, de ez élénk tiltakozást váltott ki.

 

Így aztán Karácsony este halászlé, rántott hal, krumplisaláta.

Lesz egy fazék jó töltött káposzta is füstölt hússal főzve, s a gyerekeknek egy nagy disznótoros rengeteg lilakáposztával, hagymás krumplival, előtte valami zöldségkrém levessel.

Jönnek egy napon a nászomék is, akkor lesz jó orjaleves, meg gombás borjúszelet.

 

A zuram kocsonyát is szeretne, de azt már csak a két ünnep között főzök, Szilveszeter előtt.

 

Sütök viszont 3 tepsi zserbót (ennyi szokott fogyni), én is kaptam pár kosár diót, lekvár van dögivel, gyümölcstortát is készítek a nyári málnatermésből, meg túrós pogácsát.

 

Szegények vagyunk, de jól élünk. :))

Előzmény: MayItBe (318)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.12.16 0 0 321
Tisztított mandulát lehet kapni, olyan celofán izékben árulják, mint a mazsolát, tökmagot stb.
Előzmény: Nagylexikon (317)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.12.15 0 0 320
ja meg rengeteg mézeskalács van, mivel a gyerek imádja gyártai és díszíteni...
Nagylexikon Creative Commons License 2008.12.15 0 0 319
Halászlé ( ezt ekkor csinálok egész évben), rántott hal, majonézes és ecetes krumplisaláta, + franciasaláta.
bort kéne még vennem.. hümm.

másnap a salátákhoz sütök valami husit. na ezt még nem tudom, hogy mit.
Előzmény: MayItBe (318)
MayItBe Creative Commons License 2008.12.15 0 0 318

 

Hagyományos, hagyományos ... az is van már ezerféle. Mindenkinek más és más a hagyományos ...:-)

 

Bejglit nem sütök, azt csinál az anyukám diósat és mákosat. Nálunk csak a férjem eszi, ezért két rúddal mindig kapunk, az neki elég.

Ami tuti: mindig sütök zserbót és valami szárazat - de ez utóbbi évente más és más. Tavaly narancsos-csokis keksz volt.

Az idén még holnapig gondolkodom, mert holnap meg kell sütnöm. Stollen vagy panettone a két jelölt.

Ha nagy jövés.menés ígérkezik, akkor a zserbó mellé csinálok egy másik, krémesebb sütit is. Jelöltek: mézes-krémes és diótorta (...sok diónk van ...). De ez még nem biztos.

 

24-én este muszáj lennie rántott halnak rizzsel, tartárral és majonézes krumplival, mert a gyereknek ettől karácsony a karácsony ... :-D)

25-én közös családi (éttermi) ebéd. (Idén olyan helyen, ahol nem tudom, hogyan élem túl: iszonyú méretűek az adagjaik ... remélem, ilyenkor is van étlapon salátatál ...)

26-án már tuti a kacsa - elkészítési módja még a jövő zenéje.

 

Bár önző módon én tartom itt a frontot, ha bárkinek segítenek az idekerülő ötletek, az jó.

Szóval részletezz!

:-)

 

 

Előzmény: Nagylexikon (317)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.12.15 0 0 317
Nálunk hagyományos menü van.
De én a diós-mákos bejglin felül csinálok gesztenyés és mogyorós bejglit is. Sőt ha sikerül szereznem pucolt mandulát, idén olyat is.
A mogyorósat pont úgy mint a diósat, csak nem rakok bele aszaltszilvát. A gesztenyésnél pedig pici kakaó+rum ( de semmi tej!)megy a püréhez.
Előzmény: MayItBe (316)
MayItBe Creative Commons License 2008.12.15 0 0 316

 

Nem főz ...

:-(

Nem baj, karácsonyi menütippeket viszont lehetne beírni (esetleg érdekesebbeket, nem szokványosakat, kevésbé laktatókat, tömítőket ...)

1. szenteste, vacsora

2. napja, ebéd

3. másnapja, ebéd

4. desszertek

 

Én még vacillálok, ezért minden jó ötletet örömmel olvasok.

Ha meg nem, akkor is van még időm dönteni.

 

 

MayItBe Creative Commons License 2008.12.04 0 0 315

 

Na, mégis főz még rajtam kívül valaki? :-)

 

Én nem tettem bele annyi répát, mint amennyit Eszter ír, csak egyet és a krumpli is több volt (egyáltalán pont úgy csináltam, mint korábban a berét/tócsnit, csak a répa és a hagyma volt a plusz). De isteni finom és köretnek is jól fog mutatni majd karácsonykor.

A muffinsütőt jól kiolajoztam, de elég nehezen akart kijönni, legközelebb alacsonyabb hőmérsékleten fogom sütni talán és akkor egyenletesebben sül át ...

 

Van még más is ott, amire fenem a fakanalam!

:-D)

Előzmény: boci boci tarka (314)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.12.04 0 0 314

No ezt megnézem!

Köszi!

Előzmény: MayItBe (313)
MayItBe Creative Commons License 2008.12.04 0 0 313

 

 

 

 

Na, ezt én megcsináltam szombaton, tejfölös bablevessel isteni, és a büdös olajszag, ami egyébként a bere(=lapcsánka és tsai.) sütését szokta kísérni, most egyáltalán nem létezett.

A neve az alább idézett blogon: hremzli

 

 

MayItBe Creative Commons License 2008.10.17 0 0 312

 

Ez a topic megrekedt a cseresznyénél/meggynél, pedig sok mindent lehetett volna a nyáron is ... na, mindegy.

Ezt a blogot a héten találtam, ajánlom azoknak, akik szeretik előre látni is, amit készítenek ...:-)

Én már kinéztem párat a felsorolt receptekből, amiket biztosan meg fogok főzni.

 

MayItBe Creative Commons License 2008.06.20 0 0 311

 

Nekem meg pont azért kell ilyeneket főznöm, mert az ember odáig van értük. Anyukám cseresznyéből is csinált a hét elején, kiküldött egy nagy bödönnel, az tegnap fogyott el, de a ház ura már mondogatta, hogy ha elfogy, akkor jó lenne meggyből is ... :-)

 

Lajos Mari recept, ő tényleg megbízható. A Nők Lapja Konyhában viszont összefutottam már olyan recepttel, amit nem tudom ki írt le, de hogy az alapján sose főzné meg senki, az tuti! Én is befürödtem vele.

Előzmény: boci boci tarka (309)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.06.20 0 0 310
Ja, és a Nők Lapja receptjei nagyon megbízhatóak.
Előzmény: boci boci tarka (309)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.06.20 0 0 309

Nálam nincs cseresznye, meggy is csak mutatóban, pedig milyen sok virág volt, de méhecske alig.

A zuram nem nagyon szereti a gyümölcsleveseket, de magamnak én is készítek. Van egy nagyon jó meggyes sütis recept a régi Horváth Ilona féle szakácskönyvben, azzal próbálkozom majd. Olyan krémes-habos gezemicében kell elkeverni a megget, és azzal megtölteni a béles-tésztát.

Előzmény: MayItBe (308)
MayItBe Creative Commons License 2008.06.20 0 0 308

 

Szia!

Meggy az nem sok volt nálunk az idén (ezért lesz csak egy nagy méretű jénaiban leves), de cseresznye az dögivel. Az e heti Nők Lapjában van egy cseresznyés sütemény, én azt fogom megsütni holnap.

Még nem melegedett át a ház annyira, szóval én csak délután fogok sütni ...

 

Ami a meggyleves minőségét illeti, még senki sem panaszkodott. :-) Magam sem - pedig én nem nagyon szeretem a gyümölcsös mártásokat, leveseket. Rémálmomban jön elő, anno a suliban, gyerekként, mikor almából csináltak gyümölcslevest és melegnn kellett megenni. Borzalmas volt az íze. Szerintem innen az ódzkodás az ilyenféle ételektől...

Most teszek bele egy kis vörösbort is, úgy döntöttem. Holnap délben hidegen isteni lesz!

Előzmény: boci boci tarka (307)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.06.20 0 0 307

Szia! Nálam is itt van egy nagy tál meggy, még gondolkozom, mi legyen belőle. Lehet, hogy valami béles vagy pite, majd még kitalálom hajnalig. Ilyen melegben csak kora reggel érdemes sütni.

 

Viszont jó meggylevest nem mindenki tud készíteni, ezt bizton állíthatom.

Előzmény: MayItBe (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!