Igen, salátaöntet, de olajos. Karcsú, négyzet "alaprajzú", matt üvege van. Sztem egyről beszélünk. Két hónapja egyetlen (Inter)Sparban sem találok. Szólj, ha valahol van!
Szerintem Te a Bertolli citromos salátaöntetre gondolsz (nem olaj), amit csak a Spar/Intersparokban lehet kapni (már ha van), sehol máshol (nem is értem, hogy miért). Az ecetek közt kell keresni.
Helyesírás - nálad a pont. Nem tudom még pontosan, hová tegyem ezt a sajtot. Nagyon megszerettem, de tény, hogy mióta a Roulé-t megkóstoltam, csak egyszer vettem ilyet - amelett kissé szottyadtnak hat. De műanyagnak nem mondanám.
12 db ovális fehér sajtfalatka, - ez épp az a műanyag szar, amit kifogásoltál az első mondatodban. Magyarul: ömlesztett borzalom. ja, és a "provance-i" az Provence.
Ez teljesen más: citromosan savanykás és ecetes. Az olivaolaj szinte csak a textúráját adja. A tökéletes salátaöntet, egymagában. Életre kelnek tőle a a nyers zöldségek a salátában. "Kétkomponensű": az üvegben elválik egymástól az olivaolaj meg a citromos lé. Alul az olaj, fent a citrom.
Egyébként a Bertolli olivaolaj nekem nembegyere... Eddig azt hittem, az olivaolajnak olyannak kell lennie, mint az, de aztán a minap egy étteremben olyat kóstoltam, hogy az kiverte a biztosítékot. Célba fogom venni a Corát, ott elég sokféle kapható.
Ugyanaz a győri gyártó (Ceres) császárkalácsa. Mostanában nem látom az Auchanban, pedig nagyon finom. Jóóóó sok csoki van benne. :-)
Pont ma említettem a trükkök topikban a Plus sajátmárkás olasz cuccai közül a napoli tésztaszószt. Picit csípős paradicsomos. Nekem jobban ízlik, mint a Barilla (pedig olasz ügyekben igen kekec bírok lenni :-)))) ) . Árban pedig jóval alatta van.
Túlnyomórészt íztelen, avagy tartósítószer-ízű szarokkal vannak tele a boltok. Ha némi kulináris élményt szeretnél a mindennapokra, nem könnyű. Legalább akkora feladat, mint aranyat mosni. Ha találsz valamit - ide vele!
Kezdetnek:
Roulé sajt- Intersparban kapható, 6eFt/kg körül. Zöldfűszeres, enyhén fokhagymás lágysajt, tehéntejből. Úgy néz ki, mint a piskótatekercs. Intenzív ízű, így soká tart -> kevésbé fájó az ára. Fehérbort neki. Zse-ni-á-lis.
Piros ill. zöld tálcán kb. 12 db ovális fehér sajtfalatka, mindenféle fűszerezéssel - Tescoban és Intersparban kapható, 700 Ft körül van. Ez is hasonló jellegű (de a Roulé azért jobb...). A piros az olasz, a zöld provance-i fűszerezésű. Nekem az utóbbi tetszik jobban.
D'Amico szárított paradicsom befőtt olivaolajban - pici üveg, talán másfél decis. Intersparban kapható. Nem a befőttek között van, asszem talán az olajak környékén. Nagyon intenzív ízű, akár hideg vascsihoz, akár sütéshez kiváló (mondjuk egy lazacra).
Bertolli citromos olivaolaj - na, ezt asszem már megszűntették sajnos, pedig a legkirályabb salátaöntet volt. Ha valaki talál valahol, feltétlenül jelezze! Reprodukálható sima olivaolaj, és a Corában kapható citromos alkoholos ecet (valami francia, Cora márkás termék) keverésével.
Szamos marcipándesszert (Szamosgolyó) - vörös alufóliában, arany betűkkel. Konyakmeggyes. A formája is olyan, csak picit nagyobb. Interspar pénztárnál fellelhető. A létező legzseniálisabb desszert.
Győri selyemkalács - csomagolt kalács. Tescoban, Intersparban kapható. Nagyon finom, bár kissé gyanús, hogy egy hét után is olyan puha marad, mintha aznap sült volna...