Keresés

Részletes keresés

balima Creative Commons License 2007.10.23 0 0 13
De műanyagnak nem mondanám. - Pedig az. Csak jobb minőségű, mint a magyar.
Előzmény: sámuel (7)
sámuel Creative Commons License 2007.10.22 0 0 12
Köszi a tippet, támadásba lendülök :)
Előzmény: artur1 (11)
artur1 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 11

CORA-ban van 489.-ért!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindkét ízben.

Ja, és ne az olajok/ecetek polcain keresd, hanem a zöldségeknél, ahol a magok is vannak, és ahol lemérik a zöldséget/gyümölcsöt.

Előzmény: sámuel (10)
sámuel Creative Commons License 2007.10.04 0 0 10
Igen, salátaöntet, de olajos. Karcsú, négyzet "alaprajzú", matt üvege van. Sztem egyről beszélünk. Két hónapja egyetlen (Inter)Sparban sem találok. Szólj, ha valahol van!
Előzmény: artur1 (9)
artur1 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 9

Hello!

Szerintem Te a Bertolli citromos salátaöntetre gondolsz (nem olaj), amit csak a Spar/Intersparokban lehet kapni (már ha van), sehol máshol (nem is értem, hogy miért). Az ecetek közt kell keresni.

Üdv

sámuel Creative Commons License 2007.10.04 0 0 8
Izé. Akkor fordítva talán? Na, ennyire régen nem lehet kapni.
Előzmény: TTAMAS (6)
sámuel Creative Commons License 2007.10.04 0 0 7
Helyesírás - nálad a pont. Nem tudom még pontosan, hová tegyem ezt a sajtot. Nagyon megszerettem, de tény, hogy mióta a Roulé-t megkóstoltam, csak egyszer vettem ilyet - amelett kissé szottyadtnak hat. De műanyagnak nem mondanám.
Előzmény: balima (5)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.03 0 0 6

Alul az olaj, fent a citrom.

:o

Ez ellentmond a fizika törvényeinek...

Előzmény: sámuel (4)
balima Creative Commons License 2007.09.30 0 0 5
12 db ovális fehér sajtfalatka, - ez épp az a műanyag szar, amit kifogásoltál az első mondatodban. Magyarul: ömlesztett borzalom. ja, és a "provance-i" az Provence.
Előzmény: sámuel (-)
sámuel Creative Commons License 2007.09.23 0 0 4
Ez teljesen más: citromosan savanykás és ecetes. Az olivaolaj szinte csak a textúráját adja. A tökéletes salátaöntet, egymagában. Életre kelnek tőle a a nyers zöldségek a salátában. "Kétkomponensű": az üvegben elválik egymástól az olivaolaj meg a citromos lé. Alul az olaj, fent a citrom.

Egyébként a Bertolli olivaolaj nekem nembegyere... Eddig azt hittem, az olivaolajnak olyannak kell lennie, mint az, de aztán a minap egy étteremben olyat kóstoltam, hogy az kiverte a biztosítékot. Célba fogom venni a Corát, ott elég sokféle kapható.
Előzmény: fan_fan (3)
fan_fan Creative Commons License 2007.09.23 0 0 3

"Bertolli citromos olivaolaj"

A citromos miért fontos ? Remek extra szűz Bertolli olívaolajak kaphatók sokfelé.

sámuel Creative Commons License 2007.09.23 0 0 2
Tésztaszószban nekem a Bertolli paradicsomos-bazsalikomos az über. Hús nélkül (bár tonhallal sem utolsó!), parmezánnal.
Előzmény: Zitka (0)
Zitka Creative Commons License 2007.09.22 0 0 1
Jajj, elfelejtettem 0-zni. Remélem, nem haragszol meg érte. :-)
Előzmény: Zitka (0)
Zitka Creative Commons License 2007.09.22 0 0 0

Ugyanaz a győri gyártó (Ceres) császárkalácsa. Mostanában nem látom az Auchanban, pedig nagyon finom. Jóóóó sok csoki van benne. :-)

Pont ma említettem a trükkök topikban a Plus sajátmárkás olasz cuccai közül a napoli tésztaszószt. Picit csípős paradicsomos. Nekem jobban ízlik, mint a Barilla (pedig olasz ügyekben igen kekec bírok lenni :-))))  ) . Árban pedig jóval alatta van.

sámuel Creative Commons License 2007.09.22 0 0 topiknyitó
Túlnyomórészt íztelen, avagy tartósítószer-ízű szarokkal vannak tele a boltok. Ha némi kulináris élményt szeretnél a mindennapokra, nem könnyű. Legalább akkora feladat, mint aranyat mosni. Ha találsz valamit - ide vele!

Kezdetnek:

Roulé sajt- Intersparban kapható, 6eFt/kg körül. Zöldfűszeres, enyhén fokhagymás lágysajt, tehéntejből. Úgy néz ki, mint a piskótatekercs. Intenzív ízű, így soká tart -> kevésbé fájó az ára. Fehérbort neki. Zse-ni-á-lis.

Piros ill. zöld tálcán kb. 12 db ovális fehér sajtfalatka, mindenféle fűszerezéssel - Tescoban és Intersparban kapható, 700 Ft körül van. Ez is hasonló jellegű (de a Roulé azért jobb...). A piros az olasz, a zöld provance-i fűszerezésű. Nekem az utóbbi tetszik jobban.

D'Amico szárított paradicsom befőtt olivaolajban - pici üveg, talán másfél decis. Intersparban kapható. Nem a befőttek között van, asszem talán az olajak környékén. Nagyon intenzív ízű, akár hideg vascsihoz, akár sütéshez kiváló (mondjuk egy lazacra).

Freshton Gourmet Pepper - Lidl-ben kapható befőtt. Kaliforniai paprika hámozva, grillezve, ecetes olajban. Remek savi.

Bertolli citromos olivaolaj - na, ezt asszem már megszűntették sajnos, pedig a legkirályabb salátaöntet volt. Ha valaki talál valahol, feltétlenül jelezze! Reprodukálható sima olivaolaj, és a Corában kapható citromos alkoholos ecet (valami francia, Cora márkás termék) keverésével.

Szamos marcipándesszert (Szamosgolyó) - vörös alufóliában, arany betűkkel. Konyakmeggyes. A formája is olyan, csak picit nagyobb. Interspar pénztárnál fellelhető. A létező legzseniálisabb desszert.

Győri selyemkalács - csomagolt kalács. Tescoban, Intersparban kapható. Nagyon finom, bár kissé gyanús, hogy egy hét után is olyan puha marad, mintha aznap sült volna...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!