Benned valami nagyon összekeveredett. A rendőrtől kérdezik, hogy mi van a kezében? Termosz, ez olyan edény, ami a meleget melegen tartja, a hideget hidegen. És most mi van benne? faggatják tovább. A válasz: húsleves és fagyi. Jézabel pogány király lánya volt, Akháb zsidó király felesége. A Baál és Asera kultusz terjesztője. Halála után kutyák falták fel, a kárhozat gyermeke. E. G. White kb. 2500 évvel később élt, Isten hívta el prófétai szolgálatra, amit hűségesen betöltött. Nincs rokonsági szál közöttük.
Benned valami nagyon összekeveredett. A rendőrtől kérdezik, hogy mi van a kezében? Termosz, ez olyan edény, ami a meleget melegen tartja, a hideget hidegen. És most mi van benne? faggatják tovább. A válasz: húsleves és fagyi. Jézabel pogány király lánya volt, Akháb zsidó király felesége. A Baál és Asera kultusz terjesztője. Halála után kutyák falták fel, a kárhozat gyermeke. E. G. White kb. 2500 évvel később élt, Isten hívta el prófétai szolgálatra, amit hűségesen betöltött. Nincs rokonsági szál közöttük.
Idézni is tudod azt az Igéből,amit itt összehazudtál. Nem hiszem,mert ez is Jézabel anyád ,Ellen G. White állítása volt. Róla pedig köztudott,hogy az ördög gyermeke volt,hisz a házi bálványa előtt leborulva szokott imádkozni,no meg a bukutt angyal előtt,akivel röpködni szokott. Az előtt is leborult a "drága",az meg hagyta magát.
Attól, mert megbánta sátán, amit tett, nem jelenti azt, hogy nem lázadhat föl Isten ellen. Júdás is megbánta tettét, mégis ott fog vonulni sátán zászlaja alatt az Isten ellen lázadók seregében, hogy bevegyék a szentek táborát, a szeretett várost. Nincs itt ellentmondás, legfönnebb nem érted az Igét, de ez Tőled nem újdonság...
Attól, mert megbánta sátán, amit tett, nem jelenti azt, hogy nem lázadhat föl Isten ellen. Júdás is megbánta tettét, mégis ott fog vonulni sátán zászlaja alatt az Isten ellen lázadók ellen, hogy bevegyék a szentek táborát, a szeretett várost. Nincs itt ellentmondás, legfönnebb nem érted az igét, de ez Tőled nem újdonság...
Mármint a H.N. adventista egyház béreseinek a tanítása,hogy Sátán megbánta amitt tett? Nem hogy Ige ellenes egy ilyen kijelentés,hanem egyenesen Sátánfényezést jelent az Úr Jézussal szemben.
Mert ugyebár az Ige azt állítja,hogy a Sátán,miután eloldatik a fogságából az ezer év végén egyáltalán nem a megbánás jelét mutatja.Sőt ellenkezőleg az ige arról számol be,hogy kimegy,hogy elhitese a föld négy szegletén élő élő népeket,hogy egybe gyűjtse őket háborúra a szentek ellen. Jel. 20:8.-
Ebből a szövegből nem az tűnik ki,mintha Sátán megbánást tanusított volna az ezer év alatt,míg fogságban volt.
Akkor milyen jogon állította ezt Ellen G. White,aki mellesleg azt is hirdette,hogy kijelentései ihletettek.
Abban igaza volt,hogy ihletettek,csak nem Istentől,hanem az ördögtől lettek ihletve.
A H. N. Adventista Egyház Jézabel prófétanője Ellen G. White azt állította,hogy Sátán megbánást tanusított.
Sőt azt is állította,hogy egyik alkalommal,amikor kísérőangyala elragadta őt a mennybe nemcsak az Atyát látta,hanem a Sátánt is az Isten trónja melett állni,miközben az elragadtatott emberek,akik a trón előtt térdelve imádkoztak,a Sátánt imádták.
Ezt a Jézabelt követik a H.N. adventisták az Ige helyett.
Egy 1850 június 27-i látomásában Ellen G. White leborult kísérő angyala előtt, és könyörgött hozzá. Érdekes módon az angyal ezt engedte,minden gond nélkül.Ez azért meglepő,mert Isten hűséges angyalai soha sem engedték, hogy leboruljanak előttük és hozzájuk könyörögjenek.
Jel. 19:10,- Jel. 22:8,9.-
Talán Ellen G. White nem tudta,hogy angyalok előtt nem borulnak le Igaz hitü emberek.És vajon miért engedte Ellen G. White kísérő angyala,hogy Ellen G. White leboruljon előtte és könyörögjön hozzá?
Ilyet csak a Sátán,és a Sátán angyalai engednek meg.
Egyetértek veled a H.N. Adventista megszervezett egyházra,amelyet Ellen G.White Jézabel prófétanő hozott létre,hogy beszedhesse a tizedet,nos erre az ördög szolgálatára létrehozott szervezetre nagyon jól ráillik az Ige kijelentése az 1.Tim. 1:6-7-ben.
Azt állítod, hogy jelenleg a milléniumban élünk, vagyis ezzel azt állítod, hogy jelenleg a sátán meg van kötözve és senkit nem tud elhitetni, ui. ez jellemzi a milléniumot (Jel 20:2-3), így hát az idézett páli szavak tökéletesen illenek - Rád...
Szó szerint ezt mondtad "Szerintem az a spekuláczió és félremagyarázás, hogy jelenleg meg van kötözve sátán, és nem tud elhitetni senkit..."
Azt, hogy nem tud elhitetni senkit azt egyrészt nem is mondtam (bár te rávágtad, hogy mondtam igaz nem "holtbetűileg" ) Azonkívűl, hogy ilyen magyar szó nincs is hogy "holtbetűileg", meg azon, hogy ez egy bibliai kifejezés jól megcsavart és kiforgatott téves alkalmazása, még olyan gondolatokat tulajdonítasz nekem, amit nem is mondtam.
EGW prófétaasszonyod írására meg reagáltam Igékkel és rámutattam spekulációira és 1-2 hibás exegézisére. Erre te csak annyit tudtál mondani "szerintem meg nem így van..." Na emiatt sincs kedvem meg értelme se veled leállni vitatkozni.
zárógondolatnak íme Pál apostol szava (1 Tim 1,6-7)
"Némelyek elfordultak ezektől, és üres fecsegésre adták magukat, 7törvénytanítók akarnak lenni; de nem értik sem azt, amit mondanak, sem azt, amit bizonygatnak."
Meg van írva, hogy fölakasztotta magát, ugyanakkor meg van írva, hogy alázuhant, és akkor megkérdezi a dinó, hogy hol van megírva, hogy leszakadt az ág. Nem semmi...
Ha Máté azt írja, hogy Júdás fölakasztotta magát, ám Lukács szerint alázuhant, akkor ahhoz dinónak kell lenni, hogy ne ismerje föl az ember, hogy nincs ellentmondás, hanem a kötél/ág leszakadt...
Ha jól emlékszem, azt írtam, hogy szerintem az a félremagyarázás, hogy jelenleg meg van kötözve a sátán és senkit nem tud félrevezetni - mivel jelenleg a milléniumban élünk...