Keresés

Részletes keresés

bm91 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 14
Bocs, nekem még reggel van, másfél évet akartam írni, és nem projekt jellegű munka volt. Ez gyorsan elmegy, és mivel a munkaerőpiac elég bizonytalan, sztem pedálozik, aki elnyeri, hacsak nem direkt akar utána váltani.
Előzmény: bm91 (13)
bm91 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 13
Pl. egy állásinterjún idén nyártól jövő év végéig szólt volna, azaz. szűk más félév. Nem mondom, hogy ez a tipikus, de 3 évest már sokat láttam. (A közalkalmazottakról (felsőoktaás) nem is beszélve, ott egy adjunktussal sokszor csak 1 évest kötnek.)
Előzmény: plautus (12)
plautus Creative Commons License 2007.09.07 0 0 12

Kedves bm91!

Tudsz erre a rövid idejű szerződésre példát mondani?

Számomra elég valószinűtlen, hogy ilyen project jellegű munkaszerződések lennének a köztisztviselőknél.

Előzmény: bm91 (11)
bm91 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 11
Uezt a cikket olvastam épp az előbb a Világgazdaságban. Sztem a versenyszféra részéről van egy adag indokolatlan előítélet is a köztisztviselőkkel szemben. Nem mondom, ha valaki 30 évig állami hivatalban dolgozott, talán tényleg nehezebben illeszkedik be, de pár év közigazgatási tapasztalat egyáltalán nem jelent elkényelmesedést meg egyebeket. Jó néhány ismerősöm a versenyszférához hasonló mentalitással dolgozik állami cégnél, és jópár olyan is van, aki itt is, ott is szokott dolgozni. Szóval sztem nem kéne annyira beskatulyázni az embereket, és nagyobb rugalmasságot kellene feltételezni. Megjegyzem, ma már a köztiszviselőket többek közt az is teljesítményre sarkallja, hogy sokszor határozott idejű (elég rövid) szerződéssel dolgoznak.
ppp_petike Creative Commons License 2007.09.07 0 0 10
Nincs ebben semmi meglepő, tekintve hogy a magyar állam ellenségként kezeli a kisvállalkozókat és ott tesz keresztbe nekik ahol csak tud ...

Majd ha szívesen látják az önkormányzatok a vállalkozókat és nem csak az iparűzési adót akarják lenyúlni róluk, ha az állami hivatalok nem úgy tekintenek rájuk mint felesleges nyűgre, ha majd nem súlytja őket százféle adóval, illetékkel és irattal ezerféle sóhivatal, ha lumpenprolikat pedig nem hergelik lépten nyomon az "adócsaló vállalkozók" ellen akkor talán megjön hozzá a kedvük.
Előzmény: plautus (8)
zi_laj Creative Commons License 2007.09.07 0 0 9

Alapvető baj van ezzel a cikkel: keveri a köztisztviselőket a közalkalmazottakkal, pedig óriási a különbség. Nem csodálom, hogy a minisztériumokból elbocsátottak szép végkielégítéssel nem nagyon jelentkeztek!

A program alapvető baja, hogy ötvenéveseket kényszerít vállalkozásba, de ha még fiatalabbakat is, naponta láthatjuk, mik ezen kényszervállalkozások sorsa!

Előzmény: plautus (-)
plautus Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8

Ha megkérdezel egy frissen végzett egyetemistát vagy főiskolást, hogy mit szeretne csinálni az életben, elenyésző hányaduk fogja azt mondani, hogy belevágok valamilyen vállalkozásba vagy összeállunk a srácokkal, csinálunk egy bt-t és mehet a business.

Előzmény: Müller szakaszvezető (7)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.09.07 0 0 7
Nem pont erre gondoltam.
Előzmény: plautus (6)
plautus Creative Commons License 2007.09.07 0 0 6

Valóban, és kényelmesebb is egy irodában, fizetett szabadság, fizetett nyelvórák, számítógép, cafetéria stb. mellett ledolgozni a 8 órát, pénteken csak délig, és szidni az adócsaló vállalkozókat. (Tudom, ez most demagóg volt.)

Előzmény: Müller szakaszvezető (3)
Steve the Great Creative Commons License 2007.09.07 0 0 5
*önálló ÉS hatékony munkához
Előzmény: Steve the Great (4)
Steve the Great Creative Commons License 2007.09.07 0 0 4
Némi igazsága azért van... Legalábbis találkoztam nemkevés olyan köztisztviselővel, akik még részben az előző rendszerben élnek, már ami az önálló munkához való viszonyukat illeti...
Előzmény: Törölt nick (1)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.09.07 0 0 3
Azért mert tanultál vállakozói ismereteket , attól még nem biztos , hogy azzá is kell válnod.
plautus Creative Commons License 2007.09.07 0 0 2

A cikk szerintem nem ír butaságot.

Sőt ezek jellemzőek a mai magyar helyzetre. Meg lehet nézni hány iskolában (közép-, főiskola vagy egyetem) tanítanak vállalkozói ismereteket, és milyen minőségben.

Előzmény: Törölt nick (1)
Pávek úr Creative Commons License 2007.09.07 0 0 0
(00rbán)?
plautus Creative Commons License 2007.09.07 0 0 topiknyitó

Új pályán a közszolgák.

http://www.vallalkozoinegyed.hu/cikk.php?article=3340&pat=2

Azt hiszem a cikk elmond mindent a mai köztisztviselői habitusról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!