Régóta fontolgattuk többen, hogy szükség lenne olyan topicra, amelyik a nagyobbacska (kb. 6-10 éves) gyerekekről szól, mert sok "régi" fórumozó gyerekeivel együtt "kiöregedett" a várandós-szoptatós-babázós-kisgyermekes topicokról. Pedig ahogy nőnek a gyerkőcök, egyre tágul a világ, egyre több megbeszélnivaló merül fel az emberben. Úgy gondoltam, hogy itt mindenről essék szó, ami ezt a korosztályt és szüleit érinti, vagyis lehet az iskola, szabadidő, különóra, evés, játék és minden, ami belefér...
2017-ben Gödön induló tanulókörünkbe keresünk általános iskolai pedagógust.
6-7 éves gyerekeket kellene 1-4. évfolyamig végigkísérni.
Nyolc órás bejelentett állás lenne, de 6 órás vagy 4 órás állásra is lehet jelentkezni.
Részletesebb elképzelést a tanodáról, annak működéséről a linken találnak. Aki kedvet érez egy laza, családias mini iskolában tanítani, az jelentkezzen bátran.
Iskolát keresünk a gyerkőcnek, iskola témában olvastam korábbi hozzászólásaidat (2008, 2010 jó rég volt már ...) és láttam, hogy Ti nagyon meg voltatok elégedve az általános iskolával, aranyos volt a tanítónéni, kevesen jártak az osztályba stb. Megírnád légyszíves, hogy melyik iskolát választottátok?
Nem biztos, hogy jól jár vele a kistesód, mert lehet, hogy ők már másmilyen betűket fognak tanulni. Nálunk pl. mostanában olyan gyorsan változik az írott betű szabvány, hogy a fiam idén már más betűalakokat tanul, mint a nővére két éve. :-o
Szerintem sehogy. 2-3 hétig nálatok lesz és remekül fogjátok érezni megatokat együtt.
A szülők majd felhívják, remélhetőleg nem sokszor. Az én anyukám se hivogatja az unokáit amikor azok a másik nagymamánál vannak egy másik országban. Az az ő idejük.
Rövidesen elhozzuk külföldről első alkalommal nyaralni (2-3 hétre) 5 és fél éves unokánkat. Édesanyja a lányunk, a férje külföldi, külföldön élnek. A kisfiú mindent ért, amit magyarul mondunk, de még csak tőmondatokban tud válaszolni, önállóan még ritkán szólal meg magyarul. Nagyon össze van nőve a szüleivel és a kinti nagyszülőkkel. A nagyszülők hozzák-viszik az óvodába és sok időt töltenek vele, mert a szülők rendszerint későn érnek haza a munkából.
Kérdésünk lenne azokhoz, akik voltak már hasonló helyzetben vagy vannak ötleteik, tapasztalataik ezen a téren másoktól.
Hogyan célszerű a kapcsolattartást gyakorolni a szülőkkel? Rendszeres telefonálgatás, skype nem zavarná-e meg a gyereket?
nem, tényleg nem irigység, arra próbáltam utalni, hogy nem csak Bp.-en vannak múzeumok, de a linkelt tartalom alapján vidékről vidékre utazva nincs utazási visszatérítés
Az én lányom most másodikos, idén mennek először erdei suliba. A szállásuk a Tihanyi-fsz-en lesz, valahol a Belső-tónál. (Bp-ről.) Egyelőre úgy néz ki, hogy kb. 25e lesz a költség. Mondjuk legalább lehet részletekben fizetni - jövő hónapban 10ezer, év elején még 10 és áprilisban 5ezer. Így is elég húzós, remélem megéri majd az élmény. :)
A nagyobb gyerekeimnél anno úgy volt (10 év korkülönbség van a középső és a kicsi között), hogy a suli állta a költségek oroszlán részét, mi csak kb. 5-6 ezer Ft-ot fizettünk az 1 hétre. Akkor a Hortobágyon voltak, és rendesen voltak foglalkozások: mentek bogarászni, madarászni, sokat játszottak. Nem mozdultak ki 5 napig a szálláshelyükről, ami egy táborban volt. Nagyon élvezték.
A kicsi osztálya tavasszal volt erdei suliban, ami inkább 1 hetes osztálykirándulás volt. Mivel mi az Alföldön lakunk, a Salföldre mentek. Minden nap mentek valahova: kőtenger, Tihany, Badacsony, Nagyvázsony, stb. Egy direkt erdei iskolának titulált szálláshelyen laktak, ahol nem volt 1 hétig melegvíz, folyton csesztették őket a vendéglátók egész idő alatt (egy éjszaka a falu közepén lévő virágágyásból eltűnt 2 tő muskátli, nyilván csak a gyerekek lehettek) + bónuszként utolsó este még csőtörés is volt az egyik fürdőszobában. De ez legalább jó drága volt. Az egész tábor a költőpénzzel együtt majdnem 50 ezerbe került. Sok klassz helyen voltak, de elveszett az elmélyülés valamiben élménye, szóval idén biztos nem szavazunk meg még egy ilyen mászkálós erdei sulit.
Pont ezt akartam írni a napi termést végigolvasva. Pedig én nem szoktam felismerni a másodnickeket, de őt nem lehet eltéveszteni. Ahol megjelenik pár hozzászóláson belül kivágja a biztosítékot.
Ha már pénzbeszedés: mi a véleményetek az erdei iskoláról? Biztos jó buli, de elég húzós anyagilag. És persze ez sem kötelező, csak éppen senki sem szeretné, ha a gyereke kimaradna belőle. (Legalábbis a lányom osztályában gyak. minden szülő megszavazta, hogy persze, menjenek.)
Ne foglalkozz vele... Időről időre bekattan nála valami, és megkezdni évi rendes ámokfutását az indexen, különböző nickeken reinkarnálódva. Könnyű felismerni, tudod: A stílus maga az ember...
Ha országos hatáskörű múzeumot látogatnak a gyerekek, nem kell semmilyen utazási költséget befizetni, mert ingyenes, ergo semmit nem is kapsz vissza...
Jó értelmezted. Bp-i iskola nem tud ingyen utaztani gyereket ezzel a kedvezménnyel csak Kaposvárra vagy Szentendrére. Vidéki iskolák pedig Bp-re, Szentendrére vagy Kaposvárra.
Nem minden múzeum van ingyen, csak az ott felsoroltak.
Mindegy, kaptunk még1 kirohanást, hogy hülyék a gyerekeink, vagy nem foglalkozunk velük, de ez hogy jön ide?
megnéztem a tájékoztatót, de eszerint nem minden múzeum, csak az ott felsorolhatók látogathatók íly módon ingyen, és az utazási kedvezmény is ezekhez kötődik, de lehet, hogy ez utóbbit nem jól értelmezem. Bár ez:
Díjmentes utazásra jogosult a csoport az iskola székhelyének vasútállomásától a budapesti pályaudvarig és vissza. Ha az iskola székhelyén nincs vasútállomás, az iskola székhelyéhez legközelebb eső vasútállomás lehet az indulási hely. A díjmentes utazás nem szakítható meg, és hosszabb út részbeni fedezéséhez nem használható fel.
eléggé ezt támasztja alá (bp.-i múzeumokról van szó, más településekre nem érvényes)
Mégegyszer leírom..........hogy ide többet nem írok, túl sok az irígy anyuci...... /tanulni kéne velük, leülni, nem a tanár hibája,m a szülőé igen....ha hülye a gyerek az a szülőt minősíti!!!!!!/.........pusszantyú
Bocs, ha értetlennek tűnök, de akkor a példa kedvéért:
- megveszi a csoport a jegyet (tényleg, hány főtől számít csoportnak? a kísérő is beleszámít vagy csak a gyerekek?) a vonatra vagy a buszra csak az odaútra
- belép 1-2-3 múzeumba a nap folyamán (több napos kirándulásnál is lehetséges az utazási kedvezményt igénybe venni?)
- visszafelé a kasszánál felmutatja a múzeumi belépőkről kapott számlát (milyen múzeumok számítaniak? Van erről valahol lista?) kéri a visszaútra szóló jegyet, és a jegy mellé megkapja az odaúti jegyek árát????
Mi van akkor, ha a buszsofőrnél vagy kalauznál kell jegyet venni? Ők biztosan nem fognak kifelé fizetni a kasszából, illetve kétséges, hogy lenne-e nála egyáltalán annyi pénz.
Milyen csoportokra vonatkozik ez a fajta kedvezmény? Csak általános iskolásokra? Vagy a tankötelezett korúakra (ovi nagycsoporttól a középiskolákig)?
Nem nyaggatlak, ha tudsz adni vm. honlapcímet vagy jogszabályt :), akkor igyekszem onnan informálódni.
Ez az országon belül van, bármilyen vasút, busz ....visszafelé a jegyet kérve és felmutatva bármilyen belépőt visszakapod a return vaghy bármily ut. költséget..........na ezt nem tudják a szülők de 5-6 ezer ft-ot kapnak vissza...:)
Na kéremszépen....ide utoljára írok, vagy hiszitek, vagy nem hogy Alsópáhokon élünk, Keszthelytől 5, a Hévízi tótól 2 km-re.....igen, aki ide az országból jön, fizethet egy semmeringi utazást.......íjjj, talán ezért testvérváros, a rosszindulat, a fröcsögés nem nagyon érdekel, jó helyen élünk, klassz a suli, lehet agyalogni hogy hmm...de mnből, és na, és hogyan.........de most nemn érek rá, a hévízi tóra ugrunk ki......2 naponta, az még meleg.-....és ilyenkor ingyenes.........és puszika, de a fröcsire mopst nem érek rá.....:))