Szia mindenki, akárki! Tudom, hogy hamvába holt próbálkozás, lévén 8 éve senki sem írt ide, de hátha: nem tudtok segíteni, hogy honnan tudnám megszerezni a 2007. 11. 14-iki adást? Nincs fönt valahol a neten?
Nem nagyon szoktam megnyilvánulni (konkrétan eleddig egyszer sem) az index-en, inkább másútt fórumozok, itt pedig olvasok.
Pár megjegyzést most tennék (ne gondold azt, hogy felhúztál vmivel, azért vesztem el itt a "szüzességemet":)):
1. Valóban nem volt extra nézett a műsor, átlagosnál nem tudott jobb közönségarányt produkálni. Talán azért, mert nem síkhülyéken lehetett itt röhögni,mint a Széfben...
2. Mindig is az volt erről a műsorról a véleményem, hogy a címe ne teljesen helytálló. Hiszen eszerint arról kellene szólnia, hogy a 'hülye' magabiztos pofával eljut a végéig (erre alíg volt precedens korábban, talán egy ilyenre emlékszem, aki mindig utolsóként elment a 2 millióig), esetleg az 'okos' jól titkolja tökéletes helyzetét.
Nos, ezzel szemben itt egészen már a helyzet. Itt vagy az nyer, aki kimagaslóan jól játszik, vagy az, aki a többieket el tudja nyomni, akár olyan tenyérbemászó stílussal, mint a mostani nyertes, akár kimondottan arrogánsan köpködve (volt ilyen is). Tehát az első körös ugrándozása a gyereknek tudatos volt, s el is érte a célját, csak meg kellett nézni a szemeket, az öreget is ezzel csinálta ki, s gyak. a döntőig is ezzel menetelt el. Teljesen mindegy volt, hogy ezen felül tudott is. Így is, úgy is elment volna a döntőig, mert a másik három lányt ízekre cincálta, nyomtak volna, ha 6-3-3-3-mal álltak volna...
3. "A kérdések többsége nyugodtan lehetett volna bármilyen Pisa tesztben, 12 évesek szintjén volt"
Ne haragudj, de ez butaság! Én se vagyok aluliskolázott, mégsem tudtam minden kérdést kiokoskodni, hibáztam is eleget. Ezek a kérdések zömmel ált. intelligenciai kérdések, pár bulváros, ill. trükkös ízűvel kiegészítve. S ezután gondoljál bele, mit csinálnál ott, adás közben, miközben a megjátszott szerephez is igazodnod kell, ellenfeleket ki kell ismerned, ráadásul még gondolom izgulnál is, s minderre van 5 msp-ed. Próbáld ki (én sem voltam ilyen helyzetben), s aztán degradáld a játékosokat!
Olvasva a fórumot nem lehet(ett) valami népszerű az idei Pókerarc. Megértem. A győztes az első fordulóban majd' felrobbant a 8 helyes válaszával, nem is titkolta, hogy mindegyik kérdésre tudta a választ, igazi pókerarc volt. A kérdések többsége nyugodtan lehetett volna bármilyen Pisa tesztben, 12 évesek szintjén volt, vagy még ott sem. Első körben 8,6,5,5,5,5 jó válasz, mit mondjak szar teljesítmény. Második körben 4,3,2,1,1 jó válasz az ötből, botrányos.
mondjuk a szines beszólásárt van olyan ország, ahol szerencsésen csak jó nagy kártérités, rosszabb esetben letöltendő szabadságvesztés is járhatna.......
Igen, jó volt a visszaszólása. És én kifejezetten örülök, hogy végre nem a 8 elemis "hungarikumainkat" szerepeltetik. Helyes, miért ne tűnhetnének fel feketék is a műsorokban? Okos volt a csaj, szépen odacsapott a tehénnek is...
én csak a végét néztem, de teccett a fekete csajszi megjegyzése - én magyar vagyok ezt nyilván tudom, (mondjuk nem kérdés, melyiket vinném el egy vacsorára:)
Na megint egy afrikai a napi játékban. És Vágó egyből azzal kezdte, hogy ma is milyen színes játékosok vannak...
Nagyon össze vannak válogatva, mindegyikük egy kicsit különleges. Az a kövér nő lehet vagy 180kg. Visszataszítóan undorító. A másik véglet a Hüsi, aki lehet vagy 40kg vasággyal együtt. *átlagos* emberként bekerülni 0 esélye van az embernek.
Természetes alapú logaritmusos kérdés ma viszont nagyon határeset volt: http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_logarithm Egyetemen szinte felváltva használják az ln és log alakot, ami azért sem okoz félreértést mivel az alap majdnem mindig e.
Egy játékvezetői malőr is becsúszott. Petőfi szavaira a Maestro rosszul emlékezett. Az eredetiben így van: „Mi ne gyõznénk? hisz Bem a vezérünk, / A szabadság régi bajnoka! / Bosszuálló fénnyel jár elõttünk / Osztrolenka véres csillaga.” Még szerencse, hogy a bárisnya volt a helyes megfejtés.
Nem értek veled egyet. Mármint azzal, hogy sértegeted a játékosokat.
Lehet, hogy más kvízjátékban nem rúgnának labdába, de azért azt se feledjük, hogy nem kis dolog több tízezer jelentkező közül bekerülni a műsorba. Arról nem beszélve, hogy egy maratoni hosszúságú forgatáson, stresszhelyzetben másodpercek alatt kell dönteni a válaszlehetőségek közül, és utána még jó képet is kell vágniuk.
Közel sem olyan könnyű műfaj ez.
Amúgy sajnálom, hogy a mai játékban Ildikó olyan gyorsan abba hagyta. Elnéztem volna még egy darabig a kamerák előtt.
Mai győztes 930,000-el került a döntőbe! Ahogy emlékszem ez rekord (alulról). Volt olyan forduló, amikor az 5 kérdésből 1,1,2,1 helyes válasz volt, ez pedig 4*5/4=5 átlagos találathoz képest pont azt jelenti, hogy teljesítményük azonos volt egy nyomógombra helyezett döglött macskával.
Mai játék is bizonyíték volt arra, hogy okos embert nem engednek játékba. A kérdések a szellemi roggyantak szintjén volt, játékosok teljesítménye a triviális eloszlást követte, nem volt itt Gauss eloszlás. 4-en voltak játékban amikor 3-an 375.000-el álltak, csak az idő döntött a kis Einsteinek között. Végén 5-ből 5-t csinált a víziló, és majd' felrobbant a székében, igazi pókerarc volt, jól titkolt. 1,050,000-el jutott be a döntőbe, a hét legkisebb összegével, de úgy örült neki.