A probléma ismeretlen módon megoldódott :) Kérném a moderátort, törölje a topikot, és elnézését mindenkitől a felesleges zavarásért, nagyon kétségbe voltam esve.
Akkor mindkét gépen ipconfig /all, aztán nézegesd. Pingelted arról a gépről is, amelyik a lánc végén egy hálózati kártyát tartalmaz? Mert a két kártyát tartalmazó gép esetében az a gyanúm, a másik hálózati interface-en megy ki ping csomag, amelyre érthető, hogy nem kapsz választ.
Bocs az új topikért, de nem találtam hasonlót. Próbáltam mindkét gépben teljesen új kártyával, Windows felismeri elvileg rendesen, adok neki IP-t, és pingre célállomás nem található jön vissza.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, nemrég egy vihar után elszállt a két gép közötti hálózat.
A felállás: a gépem plusz hálókártyán keresztül adta a netet a másik gépnek, a vihar idején az enyém kikapcsolva, áramtalanítva volt, a másik ment, utóbbinak el is szállt a tápja. Tápcsere után a két gép között nem volt hálózat, a gépekről a saját kártyáikat sem tudom még pingelni se. Elég sok mindent próbáltam, más helyre rakni őket, kábel bent/kint, USB-s hálókártya, de semmi. Látszólag jól látja őket, de pingre semmi, kivéve az Adsl-s kártya, ipconfig szerint a többi kártya le van választva.
Minden ötletnek nagyon örülnék.
Üdvözlettel:
policecars