Keresés

Részletes keresés

Bonifác Creative Commons License 2007.08.14 0 0 12
Nem volt jellemző. Még a 70-es években voltak vetítések és sorozatok - Balázs Béla Stúdió, MTV KISZ Stúdió filmjei, etológiai filmek, főiskolás vizsgafilmek, reklámfilmek, és persze szóló csemegék: „Hogyan segítsük a bűnözőket?, Kémkedés, kémelhárítás, Fizika F-dúrban és a Zene és számítógép (1975!!!!), és a híres bilikiborító Tanú a Bacsó személyes kommentárjaival, amit engedélyeztek, és csak az utolsó pillanatban kapott észbe valaki, és próbáltak leállítani.
Előzmény: Lebenstod (11)
Lebenstod Creative Commons License 2007.08.13 0 0 11
Filmklub-viták voltak?
Bonifác Creative Commons License 2007.08.13 0 0 10
Miután operatívan tisztáztátok, hogy ez a drága úr mit nem keresett a klubban anno, megkérdezhetem, hogyan kerültél oda? Valszeg lehettek jobb csajozós helyek is, némileg kevesebb balhéval fűszerezve.
Előzmény: nofene (1)
nofene Creative Commons License 2007.08.13 0 0 9
Nofene, akkor a 4-est is lehet. Az előző nélkül semmi értelme. Különben is, tágul a világegyetem.
Előzmény: légycsapó (8)
légycsapó Creative Commons License 2007.08.13 0 0 8
Töröltem.
Előzmény: samubácsi (7)
samubácsi Creative Commons License 2007.08.13 0 0 7
Mi van módi?
Valami rosszat mondtam?
Előzmény: légycsapó (6)
légycsapó Creative Commons License 2007.08.13 0 0 6
Khmmmm......
Előzmény: samubácsi (5)
samubácsi Creative Commons License 2007.08.13 0 0 5
Én oda nem jártam.
Várklub rendező voltam 89 elött, sebaj.
Előzmény: nofene (4)
nofene Creative Commons License 2007.08.13 0 0 4
Nofene, csak hogy tudd, sehol nem lehetett olyan jól csajozni, mint a Rakpart Klubban! Nem mintha ez téged érintene, te árpicsíkra élvezel.
Előzmény: samubácsi (2)
Bonifác Creative Commons License 2007.08.13 0 0 3
Sok kis nullával indult a dolog, aztán mi lettünk az első választások alkalmával az ország legképviselőerősebb civil szervezete - volt vagy hét. Ennyit a nullákról. :-)
Előzmény: nofene (1)
nofene Creative Commons License 2007.08.13 0 0 1
Nofene, én csak kis 0 voltam, de legalább ott voltam. :-)
Előzmény: Bonifác (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.13 0 0 0
n0
Bonifác Creative Commons License 2007.08.13 0 0 topiknyitó
Lassan húsz éve, hogy a Rakpart Klub a rendszerváltás eljövetelével szép csendben lehúzta a rolót. A világ meg lett váltva, mindenki mehetett a saját dolga után. A klubot, az ottani eseményeket és társadalmi-politikai hatásukat jórészt elfelejtették.

Csekély 36 év telt el az ős, a HNF Békeklub alapítása óta, az akkori ifjonc „alapító atyák és anyák” lassan nyugdíjasok, a legifjabb rakpartos generáció is elérte a negyvenet.

A hajdani előadók közel fele halott, és a tagok közül is jó páran már nincsenek köztünk.

Nem érdektelen, hogy mi lett a klubosokból: államtitkár és zöldséges, költő és katona, informatikus és újságíró, a sor végtelen. Nagyon érdekes lesz újra összegyűlni és eszmét cserélni – személyesen, neten, fórumon, levélben, telefonon, kinek mi tetszik. Zárójeles megjegyzés, de fontos: gyakorolhatjuk azt az erényt, amelyre hajdan annyira büszkék voltunk – az egymás iránti toleranciát.

Az Iwiwen nyílt egy oldal (Rakpart Klub, Joliot-Curie Klub, Békeklub), az e-mail cím rakpartklub@gmail.com.

És még egy: ha mi magunk nem szedjük össze és írjuk meg a Klub történetét, akkor senki!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!