Keresés

Részletes keresés

lolababai Creative Commons License 2017.02.14 0 0 32

Mi évekig nyaraltunk Ag. Georgiosban. Mi nagyon szerettük csak már minden követ ismerünk. Panoráma apartman közvetlen tengerparti szállás jó fürdési lehetőséggel. A szállas állapota mindig Kosztasz kedvétől függ. Van hogy szépen rendbe rakja van hogy nem. Volt hogy meg a köveket is kiszedette a vízből olyan is hogy csak néztünk mi van hogy néz ez ki. Több szállást kipróbáltunk nekünk a Magdalini volt ami legjobban tetszett. Tiszta tágas szobák. A tulakdonos csak görögül beszél viszont lehet alkudni az árból. Sajnos Ag. Georgiost is utolerte a turizmus fogyatkozásból adódó leépülés. Ezt a falut tiszta lelkiismerettel csak autósoknak ajanlom mivel eleg távol esik a látnivalóktól. Evia inkább a turizmus mentességével hódítja meg azokat akik csendes nyaralásra vágynak.

Edriennnn Creative Commons License 2016.02.05 0 0 31

Szia!

mi is ezt a szállást néztük ki,tudnál róla írni egy pár sort,valamint a hegységről? :)

Köszi 

Előzmény: okati58 (30)
okati58 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 30

Sziasztok!

Mi augusztus közepén indulunk Agios Georgiosba a Panorama apartmanba. Reménykedem, hogy valakinek van friss tapasztalata is erről a helyről?

Sajnos csak busszal tudunk menni, ha tud valaki tájékoztatást adni, hogy ilyen esetben milyen lehetőségeink vannak különböző helyekre eljutni ill. a helyi jelenlegi viszonyokról van tapasztalata és megosztaná velünk, nagyon megköszönném!!!

Szaganaki Creative Commons License 2010.07.25 0 0 29

A hölgy modi a hellasz.hu-n és érdekes megnyilvánulásai vannak.

Én biztos nem állnék szóba vele.

Előzmény: Nesoka (28)
Nesoka Creative Commons License 2010.05.29 0 0 28
Sziasztok,
rég nem írt ide senki. Infó: a sziget északi részén él egy Ágnes nevű hölgy, akinek kis turistairodája van (ő nem az az Ági, aki idegenvezető volt Agios Georgiosban). Egyéni utasok kiutazásához szállásfoglalást intéz a sziget egész északi részén. Az információk amik a lapjukon vannak pontosak és megbízhatóak. Akit érdekel látogasson el az http://www.eviasziget.hu lapra.
Előzmény: ipolyka (26)
ipolyka Creative Commons License 2008.08.15 0 0 27
helyesbítek nem a szigeten hanem csak a faluban.
ipolyka Creative Commons License 2008.08.15 0 0 26
Ági nincs. Sőt a szigeten idegenvezetö senki nincs. A falu fölötti erdö 3/4 része leégett a mult héten.
Mr.Ozzio Creative Commons License 2008.06.26 0 0 25
Sziasztok!
Mi augusztus utolsó két hetében megyünk!Valakinek van friss(idei) információja a helyről?
Ez az Ágnes nevű még mindíg ott dolgozik vagy azóta hazahozták?
mvera26 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 24
Szia! Most akad egy kevés időm. Hát nem is tudom hol kezdjem. Azt hiszem azzal, hogy egy kicsit csalódott vagyok. Magával a szigettel nincs semmi problémám, csak az emberekben csalódtam, és nem éreztem azt az igazi "fillinget" amit máskor, amikor kinn vagyunk Görögországban. Gyönyörű a sok kis öböl, amit csak akkor tudsz felfedezni ha kocsival vagy. Gyönyörűek a hegyek a tenger, de sajnos rengeteg a szemét. És nem is érdekli a helyi lakosokat, én őket láttam szemetelni. A túrista az a kevés aki volt az vigyázott. Igaz hogy itt az emberek saját magukért vannak. Ahol a szállásunk volt sok görög is lakott, de igazából elég morcosaknak és maguknak valók voltak. Hiába üdvözöltük őket naponta, talán még a fejüket is elfordították. Betolakodónak éreztem magam a közelükben. Sajnos a rossz szájízhez hozzátartozik a helyi idegenvezető akit csak igen találóan "hp-nak" neveztek a fórumozók. találó és rászolgált neve van. Andi a magyar lány aki kinn dolgozik ilyenkor a férjével, szerintem 90%-ban ő látja el az Ági feladatát, és Ági ezt még igényli is. Ha segítséget kértél tőle a válasz: fordulj Andreához. Ő csak a saját szórakozásával volt elfoglalva és hogy ráakaszkodjon egy-egy vendégre kihasználni azt. Elfelejtették velünk azt is közölni hogy a második hétre ki kell költöznünk a szállásunkról és ezek után úgy döntöttünk, hogy a szárazföldre Kamena Vourlara megyünk, ha már feldobták ezt a lehetőséget is. A sziget az eldugott kis öbleivel sokkal jobban tetszett, de innen pedig többet tudtunk kirándulni. Itt is találtunk olyan helyet ahol alig volt valaki., de a tengerpart Georgiosznál illetve inkább a környékén sokkal jobb. Ott az esti élet volt nyüzsisebb. Evián is voltunk kirándulni, próbálkoztunk az útmutató alapján, de nem mindent sikerült megtalálni. Nagyon szép helyek vannak a szigeten, de én azt hiszem hogy oda csak kocsival érdemes menni, mint mi is mert úgy tudod a hely szépségeit felfedezni. Indulásunk is igen idegfeszítő volt. Akkora kezdett égni a sziget amikor elindultunk és információkat nem igazán tudtunk szerezni, hogy meddig is ég a sziget. Itthon senki nem tudott semmit, a konzulátus persze nem volt elérhető. Végül Görögországot, Eviát sikerült felhívni és így tudtunk elindulni. Itthon a média eléggé rosszul tályékoztatott. Nagyon sajnálom az embereket és azt a sok gyönyörűséget ami elpusztult a tűzben.
A képeket még most rendezgetjük, ha tudok majd még teszek fel egy párat.
Szóval összességében azért elég jól éreztük magunkat és már most is nagyon hiányzik az, hogy ülök a parton és hallgatom a tenger zúgását, vagy simogatom a vízben az édes kis medúzákat.

Előzmény: betadin3 (23)
betadin3 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 23
Szia! Már alig várom, hogy mesélj!
Előzmény: mvera26 (22)
mvera26 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 22
Szia! Haza érkeztünk 2 napja, majd a hétvégén, ha több időm lesz írok.
Előzmény: betadin3 (21)
betadin3 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 21
mvera26!
Remélem rendben hazaértetek. Ha van kedved, kérlek mesélj, milyen volt?
betadin3 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 20
Szia mvera26!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, azt hiszem már késő, mert kint vagytok.
Sajnos a családom kitúrt a gép mellől, a munkahelyemen meg nem lehet fórumozni, csak a híreket lehet a neten elolvasni. Na mindegy hosszú. Remélem most már nem túrnak ki ilyen hosszú időre itthon a gép elől:))

Az útonállók csak rémhírek, mi még sohasem találkoztunk velük. Nem kell félni sem a szerb, sem a macedon rendőröktől. Volt, hogy minket is megállítottak a szerbek vagy a macedonok, de mindent meg lehetett beszélni velük, nem büntettek meg minket, de külön pénzt sem kértek, csak ejnye-bejnye volt, mert úgy látta a szerb rendőr, hogy átléptük a záróvonalat, de mi megmagyaráztuk neki, hogy nem, aztán csak intett, hogy menjünk tovább. A macedon rendőr meg azért állított meg, mert gyorsan mentünk, aztán láttuk, hogy nem is volt nála sebességmérő. Kértük, hogy mutassa meg, hogy mennyivel mentünk, aztán csak legyintett és továbbengedett minket. Úgyhogy szerintem nem olyan vészes csak rendesen kell velük beszélni:)))
Előzmény: mvera26 (19)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 19
betadin3!
Mi is kocsival szoktunk menni, csak mi eddig nem teljesen mentünk le. Korfura is más volt az irány. Elég rossz híreket olvastam a Macedónokról, állítólag most ők csinálják azt /rendőrök/ mint a Bulgárok eddig. Szerbekkel nem szokott gondunk lenni nekünk sem és tavaly a Macedónoknál sem volt gond. Holmi útonállókról is olvastam, remélem csak rém hír lesz.
Előzmény: betadin3 (18)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 18
mvera26!
Bocsi, azt hittem már kinnt vagytok, nem baj, majd 27-től irigykedem.
Igen mindig kocsival megyünk. Júli 9-én 18.00 órakor indultunk Budapestről és 10-én reggel Glífából a 10-es kompot értünk el. Kb. 15-17 óra az út, úgy, hogy a Mac. görög határon kb. 1,5 órát álltunk. A határokon kívül kb. 3szor szoktunk megállni, WC, kávé, kaja, stb. miatt. Szerintem nem olyan vészes, végig autópálya van, lehet menni, mi is kb. 130-al mentünk majdnemvégig. A szerbeknél voltak rendőrök, mértek is néhol, úgyhogy ott nem mindig mentünk nagyon gyorsan, meg jó előre észre lehetett őket venni. A macedónoknál és a görögöknél nem láttunk rendőrt sehol.
Előzmény: mvera26 (17)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 17
Sziasztok!
Még nem kell irigykedni, itthon vagyunk csak igen el vagyunk foglalva. 27.-én indulunk és szeptember 12.-én érkezünk haza. A fórumba bele kukkantottam minden nap, csak hát nem szaporodott a bejegyzés. Itthon már megy a cikizés hogy direkt nekem lett nyitva a fórum. Egyébként remélem nem fogunk csalódni, mert mi KORFUVAL voltunk úgy eddig mint ti EVIÁVAL. Egyébként kocsival szoktatok menni, és ha igen mennyi idő alatt értek oda?
Előzmény: betadin3 (16)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 16
Úgy irigylem mvera26ékat, azt hiszem most vannak kinnt. Remélem jól érzik magukat és csupa jó élménnyel jönnek haza, és majd élménybeszámolót is tart nekünk, legalább nosztalgiázhatunk kicsit:)))
zuzmacs Creative Commons License 2007.08.10 0 0 15
Pont az a jó Evián, hogy nincsen tele túristával, főleg magyarokal.
Előzmény: betadin3 (14)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 14
Szia! Szerintem nem nagyon nézegetnek fórumokat róla. Csak amikor kiérnek, éri őket a meglepetés, mert azt hiszik, hogy ez is Parália, nyüzsi, túristák, ajándékbódék, stb. Többen hisztiznek is, hogy ők ide többet nem jönnek, mert elég "lapos" a hely, unatkoznak.
Elég kevés magyar utazik Ag.Georgiosba, ez nem nagy baj, legalább nem lesz belőle "Parália". Egyik barátnőm valamelyik fórumba irt Eviáról, valaki válaszolt neki, hogy oda csak a megszállottak utaznak. Hát, mi megszállottak vagyunk:).
Előzmény: mvera26 (13)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 13
Szia! Szerinted rajtunk kívül nem megy senki Eviára, vagy ennyire ismeri mindenki?
Előzmény: betadin3 (12)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 12
A girosz tálban volt, a pitába csomagoltat az utcán keresztül árusítóknál láttunk, de az idén az mintha bezárt volna. Viszont ettünk pitában sütött fetát, ami isteni volt!
Előzmény: mvera26 (11)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 11
Köszi a részletes tájékoztatót. Igaz nem én vagyok a pecás a családban, de ezekszerint ha jól értettem a hazai vizekre való bottal nyugodtan lehet pecázni, semmi különleges felszerelés nem kell? A girosz az pitában volt aminek az árát írtad vagy tál? Egyenlőre újra csak ennyi mert tűzök dolgozni.
Előzmény: betadin3 (10)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 10
Sajna a korfui árakat nem ismerem, Ag. georgiosba 3-6-8-9 € köröl vannak az árak a tavernákban a sültek (6), a girosz (3), és egyéb húsos ételek vonatkozásában. A görögsaláta 1,5-3, a tzatziki 1,5-2 körül van. A feta 1,5-3 között (sütve), a sültkrumpli 1-1,5 €. A halételek teljesen változó áruak, a kishalak olcsók, de a nagyobb halaknak 12-25 € kilója (természetesen elkészítve). Az adagok meglehetősen nagyok (ahol nem oda nem szabad menni, bár ilyennel csak egy helyen találkoztunk!)

A legtöbb helyen a girost nagyon jól csinálják. Szerintem Andreáék és Tanasszisz is jól készíti. Mi Tanasszisznál ettünk hatalmas adagokat, sajttal megszórt sültkrumplival, görögsalátával és tzatzikivel.

Pecázás: Görögországban engedély nélkül lehet pecázni a partról. A vizről csak a halászoknak engedélyezett. Sőt a halászok nem is vihetnek magukkal senkit, mert megbüntetik őket. Halászhajóval "csönakáztatni" sem szabad, ezeket Ag. Georgiosban szigorúan betartják. Itt elég szigorú az önkormányzat, ezért nincsenek vizisíző kölcsönzők, jetski-sek. Egyedül a franciák üdülőjében láttunk ilyesmit, de ők nem járnak messzire.

Tehát pecázni lehet, űzik is a görögök rendesen. Egy kicsit más mint az itthoni! A partról nagy halat nem igen lehet fogni, ilyet nem is láttunk. Mi is jártunk le minden hajnalban. A nap úgy indult, hogy a pecások 5 órakor keltek. Kávé és egy feles után, amikor már lehetett látni vagy a kikötőben, vagy pedig a szállásnál lévő parton indult a pecázás. Általában négy bottal, amiből 3 uszógolyós volt és a helyiek által zargánának nevezett hal kifigására irányult, egy pedig sima úszós, a pert mellett uszkáló, keszeg nagyságú halak ellen volt bevetve. A zargána vékony, bőrös halszeletre jön, az uszógolyó után kb. 50-70 cm eresztéeken lévő közepesnél valamivel kisebb horogra. Ez egy finom halfajta, 25-30 € kilója. Nincs belőle sok, nehéz kifogni is. Vékony hosszú testű, ezüstös színű, olyan hosszú "csőre" van mint egy kardhalnak. Mini kardhal. Az idén a nyaralás első napjaiban négyet is fogtunk, de aztán semmi többet.

A lapos, kisebb nagyobb (tenyérnyi) halakkal még ennyi szerencsénk sem volt. A csalink itthonról vitt csonti (hűtőláda alján) volt, valamint kenyérbél. A csontin a görögök csodálkoztak, nem használják. Van nekik valami haldarálékból készült gyurma szerű anyaguk, granulátumuk is, ezzel kisérleteznek. Használnak még garnélát, ezt a boltokban lehet venni fagyasztva, valamint szardella szerű kishalakat is. Mindkettővel fenekeznek. A kishalat körbe tekerik vagy 10-12 horgot tartalmazó, arasznyi damillal. Ezekre jönnek a rablóhalak, valamelyik horog csak beléjük akad. Ezek sem nagytestűek, ha sikerül félkilósat kifogni akkor már nagyhalról (megalo) beszélnak.

Lehet kapni műanyag karikára szerelt fenekező készleteket, de van aki egy hungarocell darabra tekeri a damilt. Ezekkel ügyesen pecáznak, általában kisebb testű (15-25 dkg) rablóhalakat sikerül nekik fogni.

A kishalakkal sem volt idén szerencsénk 4-5 darabot fogtunk, de el is használtuk őket csalinak (mélyhűtőbe tároltuk). Tavaly egy vájlingra valót fogtunk két hét alatt.
A helyiek is panaszkodtak, hogy a nagy meleg miatt nem esznek a halak!

Az első képen éppen "akcióban" vagyunk, a másodikon egy zargana és egy nemtudom milyen hal látható.

Pecázás

Zargana

Előzmény: mvera26 (9)
mvera26 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 9
Szia betadin!
Azért még egy egy kérdés eszembejut és szerintem még fog is indulásig. A videódon láttam sok horgászt. A családunkban is van elvetemült pecás. Nem tudom hogy ott kint lehet-e bárkinek csak úgy pecázni, vagy ott is kell valamilyen engedély hozzá. Van egy blog ahol elég sok taverna árat láttam, és elég magasnak tűnik pl. Korfuhoz képest. Tényleg így van? No és a lényeg hol lehet szerinted a legfinomabb GIROST kapni.
borsi momo Creative Commons License 2007.08.07 0 0 8
Sziasztok!
Itt hallgathattok egy kis görög zenét:
http://www.e-radio.gr/locations/thessaloniki.asp
Sok szeretettel küldöm!   :D
betadin3 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 7
Kedves ttopad!

Sajnálom, hogy nem sikerült a nyaralás, mint a másik topikban is írtam, veletek egyidőben ugyan ott voltunk. Nem világos a tavernás felvetésed, hogy nem voltak nyitva a tavernák? Valóban úgy néz ki, hogy nincs bennük senki, de délelőtt 10 órától szinte mindenhova be lehet ülni. Abban a kis faluban van vagy 8-10 taverna, legalább 2-3 kávézó, 2 cukrászda, 2 pék, 2 húsbolt, 2-3 "Supermarket" (mindenes bolt), pizzázó, halbolt, és a felsorolásom biztos, hogy nem is teljes.

Az igazi élet ugyan délután kezdődik, a helyiek nem járnak ebédelni tavernába, ezért a javarészük üres, vagy csak 1-2 ember üldögél bennük. Ez azért van, mert este viszont addig vannak nyitva amig vendég van, sokszor hajnalig. Bármelyikbe (többségükbe) azonban délidőben nyugodtan be lehet ülni, fognak adni ebédet. Vannak olyanok is, ahol direkt ebédeltetés folyik, ilyen az Antonis II. mellett lévő taverna, A Panostól (Andreáék) sem küldenek el, Thanasszisz is megebédeltet, holott a délelőtti órákban kihaltnak tűnik mindegyik. Kivéve az Antonis II. meletti, mert ők reggeliztetnek is!
Előzmény: betadin3 (6)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 6
totpad írta a másik topikban Agios Georgiosról:

"Hát iszonyatosan sajnálom, hogy ezt kell írnom, de életem egyik legroszabb nyaralását eredményezte, a ma befejeződött út! Sajnos semmit sem tudtunk megnézni abból, amit elterveztünk, köszönhetően a drága helybéli görögknek, akiktől még autót sem lehetett bérelni és a külön köszönet az idegenvezetőnknek, aki segítségnyújtás legkissebb hajlandóságát sem mutatta a maréknyi túristának. Agios Georgios maga amúgy aranyos falu lenne, ha legalább a tavernák nyitva lettek volna, na de még a kajához is kompozni kellett! A Papas-al magával semmi gond nem volt, csak a környezettel, a városka legvégén található, ahonnan a legközelebbi bolt is 10-15 perc sétára volt, ráadásúl a strand előtte nem aprókavicsos, hanem sokkal inkább sziklás és sünös volt! Ide csak autóval és csak nagycsaládosnak érdemes jönnie. Mi sajnos befürödtünk rendesen (félreértés elkerülése érdekében az utazási irodával voltak komolyabb problémák és nem a faluval és a helybeliekkel). :( kárérte :("
mvera26 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 5
Gratulálok a topikodhoz és a videóidhoz. Remélem sok hozzászóló lesz, hogy minél több infót tudjunk szerezni.
Előzmény: betadin3 (4)
betadin3 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 4
Tűzoltó-helikopter

Az erdőtűz után, másnap reggel egy helikopter a parázsló maradványokat oltotta. Ennek a vízvételezése látható itt a videón: http://www.indavideo.hu/video/Evia_tuzolto-helikopter_vizet_vetelez
betadin3 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 3
Holdtölte Ag. Georgiosban 2007. július 29-én. Amikor újhold van a halászok nem futnak ki 3-4 napig halászni, mert egyébként éjszaka halásznak, hajnalban térnek vissza a kikötőbe és nappal pihennek.

Telihold Evián

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!