Keresés

Részletes keresés

Steckdose Creative Commons License 2007.08.06 0 0 90
"De még egy jót se lehet falatozni egy 8 cm-es pengéjűvel."

Egy jót falatozni nem, viszont egy "jót" bicskázni annál inkább. Kétszer is volt szerencsétlenségem látni, mit lehet művelni a rövid késsel is - hatékony, elhiheted.

"de egy jó svájci bicska nem árt, ha van. Főleg, mivel sok hasznos funkciót láthatnal el, ártól függően."

A svájcibicskánál szerintem jobban használhatók (és erősebbek) a multitool-ok, pl. a Leatherman, de pl. a Victorinox is gyárt. Például Bécsben járva látható, hogy a rendőr övén alapfelszerelésként ott fityeg kis bőrtokban a Leatherman. No persze ezek azért többszörösébe is kerülnek a svájcibicskáknak.
Előzmény: én12 (77)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 89

A normálisabbjai - remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy azok vannak többségben

Ne reménykedj:)

Előzmény: Törölt nick (42)
Vajk Creative Commons License 2007.08.05 0 0 88
nem tudom, te hol élsz, de szerintem igen kevés az esélyed, hogy 4 en megtámadnak és meg akarják erőszakolni a barátnődet.
De tegyük fel van erre esély.

Tudod, én lőttem igen sokat, érdekem lenne, hogy minél több embernek legyen fegyvere, de mégsem támogatom az ötletet.
Mert a fegyver arra való, hogy öljenek vele, nem arra, hogy ijedten hadonásszanak vele. Ugyanis ha eccer elővetted, akkor azt már használnod KELL. Nincs mérlegelési lehetőséged, lőnöd KELL.
És vagy hidegfejjel térden lövöd vagy forrófejjel homlokon. De ha neki nincs fegyvere, téged lesittelnek, mert önvédelem csak a támdással arányos lehet. ha meg van, akkor te egy darab hülye vagy, ha rádfognak egy pisztolyt és LUcky Luke-ot játszol, mert csak ő lő gyorsabban, mint az árnyéka. Ugyanis ha el van rejtve a fegyvered, semmi esélyed elővenni, kibiztosítani., esetleg csőre húzni rövidebb idő alatt, mint ahogy a másik meghúzná a ravaszt. arról ne is beszéljünk, hogy csőre töltve és biztosítatlanul hordanál fegyvert a metrón pl.....
Az egész egy romantikus Jack baueres meg bruszvilliszes filmeken felnőtté válni akaró agy kényszerképzete. Nem téged bántalak, ne érts félre, hanem a jelenséget.
Sok panel kommandós majd jól eljampeckodik a fegyverrel a mászókák között?
Ez nem kóser, hidd el.

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 85
Jól van.

Többet nem igazán tudunk mondani, így én be is fejezem.

Jó éjt!
Előzmény: srf (84)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 84
Csuszi-csuszi...
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 83
Mark Twain bizonyára nagyon értett hozzá.
Van olyan, hogy Faraday kalitka, ami meg tökéletesen véd. (Rengeteg villámháritó).

Szóval amit szeretnék:

1. A tetőre villámhárítót. (Van)
2. Lehetőséget önvédelmi lőfegyverre (Nincs és nem is lehet).

Meg még egy csomó dolog.
Előzmény: srf (82)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 82
De ha olvasol Mark Twain-t, akkor tudod, hogy ha sok villámhárítót szerelsz a házadra, akkor azok odavonzzák a villámokat is.

Hát pont erről beszélek! :)
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 81
"Ne mi lenne, lehetne! Hanem mi szokott ilyenkor!"

Nincs történetem. És ez legyen is így örökre!

Még villám se csapott belém. A tetőn azért van villámháritó. Hát nem egy gyáva (Hős) alak vagyok?
Előzmény: srf (78)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 80
Most mellébeszélsz.
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 79
"Igazad van Hősöm!"

Hős? Inkább gyáva lehetek, mert fel szeretnék készülni olyan dologra, amitől egy normális ember általában félni szokott.

"Tehát minél kevesebb kézben van fegyver, annál kevesebb kéz tud gyilkolni."

Miután a börtönlakók mindegyike hipnotikus átszellemültséggel ismétli a mondatod, igazat fogok neked adni.

Folytassuk:
Minél kevesebb kéz van, annál kevesebben fognak lopni. Levágni őket!
Minél kevesebb f@sz van, annál kevesebben fognak félre.... Levágni őket!

Előzmény: srf (75)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 78
Ajjajjaj!

Lenne esélyem. El tudom képzelni. Lennének olyan helyzetek. Utána rosszul érezném. Akkor mit éreznék.

Egy kicsit tényszerűbben, kérném!

Ne mi lenne, lehetne! Hanem mi szokott ilyenkor!
Előzmény: Törölt nick (76)
én12 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 77
A semmihez képest igen megengedő. De még egy jót se lehet falatozni egy 8 cm-es pengéjűvel.
Nem azt mondom, hogy egy rohamkéssel, vagy bajonettel szaldgáljon mindenki, de egy jó svájci bicska nem árt, ha van. Főleg, mivel sok hasznos funkciót láthatnal el, ártól függően.
Előzmény: Steckdose (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 76
"És ha a jófiúk, négyen, nekiállnak a menyasszonyodnak, akkor Te a pisztolyoddal majd megvéded, mi?"

Nem tudom. Legalább esélyem lenne rá. A bugyit mégse venném le róla a békességért.

"Vagy szerinted olya könnyű lelőni valakit?"

Fogalmam sincs. Lehetőségem sincs (nincs fegyverem).
Remélem soha nem is kerülök olyan helyzetbe, hogy ez a dolog megfontolás tárgyát képezze.

Viszont biztosan tudom, hogy lennének olyan helyzetek, amikor megtenném (gyerekem, családom, magam védelmében).

Utána valószínüleg nagyon rosszul érezném magam, de azt el sem tudnám képzelni, hogy akkor mit éreznék, ha birka módjára, semmit sem tennék családom védelmére.
Előzmény: srf (68)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 75
De legyen a Te igéd szerint:

"Nem a fegyver gyilkol, hanem az, aki kézben tartja."

Igazad van Hősöm! Tehát minél kevesebb kézben van fegyver, annál kevesebb kéz tud gyilkolni.
Előzmény: Törölt nick (72)
Steckdose Creative Commons License 2007.08.05 0 0 74
Ahhoz képest, hogy a legtöbb európai országban vagy egyáltalán nem lehet nálad bicska (néhány helyen még fixpengés sem), a másik felükben meg csak olyan bicska lehet, aminek nincs zármechanizmusa, a magyar szabályozás ölég liberális.
Előzmény: én12 (69)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 73
Már volt erről szó ebben a topicban.

Michael Moore: Bowling for Columbine
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 72
"legnagyobb a bűncselekmények között az élet elleni búncselekmények aránya."

Mihez viszonyítva?
Ha a lakosság számához, akkor igaz lehet, de mennyi ebből a kés, a baseball ütő, a fegyver, a méreg stb.

Ha az embereknél lévő (több milliónyi) pisztoly, puska, automatafegyver számához viszonyítod, akkor néhány ezrelék (talán még annyi sem) azoknak a fegyvereknek a száma, amivel bűncselekményt követnek el.

Nem a fegyver gyilkol, hanem az, aki kézben tartja.
Előzmény: srf (65)
én12 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 71
Az önvédelmi fegyvert nem csak azért kell rejtve viselni, mert így nem ingerel mást esetleg támadásra, hanem a védekezés hatásosságát fokozza a váratlanság. Egy ruhásszekrény indul feléd, könnyű prédának tart, aztán egyszerre csak egy fegyvercsővel néz szembe. A meglepetés fél siker.
Előzmény: srf (62)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 70
Ez így butaság.

Ha a zsebedben tartod és nem veszed elő, akkor meg minek!
Ha meg előveszed, akkor ott vagyunk, ahol az előbb.

Gondolkodjunk!
Előzmény: Törölt nick (67)
én12 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 69
Hát a kés viselés nem éppen túl liberális. Max 8 cm hosszú penge. Egy valamirevaló szalonnázókés, vagy bicsak már engedélyköteles lenne.......
A jogos védelmi helyzet megítélését jól látod, de ez nem csak itt aktuákis. A magyar jog abszolute nem áldozatbarát. A gazembernek több joga van lassan, mint a vétlen áldozatának.
Előzmény: Steckdose (66)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 68
Ó, Te naív lélek!
És ha a jófiúk, négyen, nekiállnak a menyasszonyodnak, akkor Te a pisztolyoddal majd megvéded, mi?

Nem néztél túl sok filmet az utóbbi időben?
Vagy szerinted olya könnyű lelőni valakit? Szerinted mondjuk a kommandósokat nem eddzik erre évekig? Az csak úgy magadtól megy? Nem tétováznál egy percig se? Ha igen, nem vernék le az arcod egy pillanat alatt?

Semmi kétséged sincs, Hősöm?
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 67
"Ha fegyvert látnak nálad, az kihívás, barátom, nem a békés közeledés jele."

Most derült ki, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz.
A fegyverviselés nem azt jelenti, hogy egy 10 kilós marha nagy ágyúval az oldaladon sétálsz a nagyvilágban. Ne a filmek jelensék az origót!

Az - önvédelmi célzatnál - rejtett viselést jelent. Nem kell (nem szabad) látniuk.
Előzmény: srf (62)
Steckdose Creative Commons License 2007.08.05 0 0 66
Amennyire tudom, Svájcban a katonai karabélyát tartja otthon minden katonaköteles férfi. Hozzá a lőszert pontosan nyilvántartott, leplombált dobozokban kell tartani, és rendszeres időközönként ellenőrzés érkezik vizsgálni, hogy ép-e a plomba. Tehát szó nincs arról, hogy mindenki töltött fegyverrel kolbászol az utcán. Szerintem nagyon jó dolog a saját lőfegyver tartásának szigorúan szabályozott engedélyezése. De a kulcsszó a "szigorúan szabályozott"! Itt, a mutyik, a kiskapuk és a következmény nélküli bűncselekmények országában szerintem itt és most az öngyilkossági kísérlettel lenne határos engedélyezni a lőfegyvertartást. Ugyanakkor viszont a magyar Európa egyik legliberálisabb késviselési szabályozása, valamint gázpisztoly is különösebb fakszni nélkül tartható (otthon teljesen engedély nélkül, az utcai viseléshez pedig néhány darab ezresért engedélyt kell venni a rendőrségtől, amit szinte mindig megadnak). Szerintem nem az önvédelmi fegyverekre vonatkozó magyar szabályozással van a gond, hanem azzal, hogy a jogos védelmi helyzetet a magyar bíróságok általánosságban - nincs szebb szó rá - faszszopó módon ítélik meg, elsősorban, ha az ember cigány ellen védi magát (márpedig a mindennapi életben ez a gyakoribb eset).
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 65
De hát ezt már lentebb kiveséztük.

Az USA-ban, ahol szabad fegyvertartás van, a legnagyobb a bűncselekmények között az élet elleni búncselekmények aránya.
Akkor meg milyen döntés nehéz? Hogy lőj-e, vagy ne? Vagy szar, ha nincs mivel? Mert ha lenne, az segítene, szerinted?
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 64
Sőt!

Ha a menyasszonyoddal sétálsz és néhány jófiú közli, hogy némi szórakozást óhajtanak vele művelni, még le is veszed a bugyiját.

Ha a gyerekedet, társadat veszélyeztetik, Te fölhívod a temetkezési vállalatot (hogy békességben zajlódjon a dolog).

Persze aztán a rendőrt is, mert nekik van joguk és felhatalmazásuk arra, hogy Téged megvédjenek.
Előzmény: srf (60)
én12 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 63
Nagyon sok usa-beli rendőrségi iroda falán függ az alábbi mondat: Inkább tárgyalja 12 ember az ügyemet, mint vigye 6 a koporsómat.
Meg azt se feledd, belőled csak egy van, de a többiből rengeteg.
Tehát ha döntésre kényszerülsz, hogy ő, vagy én, akkor dönts. De legyen eszközöd is hozzá.
Előzmény: Törölt nick (57)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 62
Ja, és ha bemész a kocsmába és megállsz a közepén, levered a lámpát, és ordibálni kezdesz, hogy milyen erős vagy, hamarabb kapsz kést a hátadba, mintha udvariasan kérsz egy üveg sört...

Ha fegyvert látnak nálad, az kihívás, barátom, nem a békés közeledés jele.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 61
Én a nehéz döntési helyzetben lévőnek az önvédekezőt értettem.

Persze az is megoldás, ha elfogadjuk, hogy a nem védekezés = védekezés.

Ha most én is a rosszarcúak között lennék, igazán érdekelne a lakcímed. Tutira mehetnék.
Előzmény: srf (59)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 60
Nem demagógia. New Yorkban azt kötik a turisták lelkére, hogy fegyveres rabláskor meg nem próbáljanak ellenállni, vagy neadjisten fegyvert használni, mert az életveszélyes. A bűn városa, tudod! Biztosan tudják, mit beszélnek.
Előzmény: Törölt nick (58)
srf Creative Commons License 2007.08.05 0 0 59
"Az van szarabb helyzetben, akinél a fegyver van: döntenie kell és a döntésétől élet és halál függhet. De még szarabb az a helyzet, amikor szívesen döntenél, de nincs miről.
"

Most függetlenül attól, hogy nem tudom sajnálni az illetőt, hogy ilyen nehéz döntési helyzetbe került, (mivel senki nem kényszerítette pl. utonállásra, vagy bankrablásra), megkönnyíthetjük a nehéz döntési helyzetét azzal, hogy nem rántunk magunk is maroklőfegyvert, fenyegetve az életét, és nem kényszerítjük arra, hogy hat golyót eresszen belénk.
Előzmény: Törölt nick (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!