A szokásosnál rosszabb és követhetetlenebb Orbán-beszédet, populista, demagóg szöveget hallhattunk. A Fidesz elnöke nemzetiszocializmust hirdetett, versenyellenes, szociális demagógiával fűszerezett szavaival.
- Magyarországon demokratikus pártok demokratikus versenye zajlott a választásokon, senki nem hatalmazta fel Orbán Viktort arra, hogy a magyar választópolgárokat így minősítse. Meglepődve nem vagyok, csak elképedve, hogy egy magát konzervatívnak mondó párt vezetője ilyen sok marhaságot beszéljen - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.
Azért ezzel a ki a zsidó azt mindenki maga dönti el dologgal Pl. Hitler elftárs ugyanúgy vitatkozott mint most te a nácizással kapcsolatban. A helyzet az hogy amíg a dolog pozitív kicsengésű addig valóban vállalás kérdése. Ha pejoratív akkor viszont más fogja megmondani. Ma magyarországon (ahol állítólag antiszemitizmus van) valóban vállalás kérdése hogy valaki zsidó vagy nem zsidó. A náciknál viszont (ahol valóban az volt) ott szépen megmondták hogy te bizony az vagy, itt van vedd fel szépen a sárga csillagodat. Mert ott valóban negatív megítélést jelentett hogy valaki zsidó. Kb. hasonló a helyzet ma a cigánysággal is: bár egyes prominens emberkék nyíltan felvállalják hogy azok (Pl. cigányzenekar, stb) de a köznapi életben valakire azt mondani hogy cigány meglehetősen dehonesztáló. Ugyanez igaz a nácizásra is.
Hogy ki a zsidó, azt a zsidó dönti el, ahogyan azt, hogy ki vállalja a kereszténységét vagy a magyarságát a keresztény és a magyar.
Ellenben hogy ki náci, kommunista, liberális, szocdem, kereszténydemokrata stb. - azt megitélheti mindenki más is. Ne keverjétek össze a szezont a fazonnal.
Hitler etás is azt mondta, hogy "Hogy ki a zsidó, azt ÉN döntöm el !!!"
Ma pedig a kedves neolibek egyik-másika, aki felkentnek véli magát, osztogatja a nyilas címkéket ész nélkül. Van még fasiszta, náci, antiszemita stb. a lomtárban, ezek
előkerülnek a mélységes és meggyőződéses tolerancia jegyében. :)))
Persze, ha mondjuk valaki nyilas zászló alatt zsidókat lövöldöz a dunába arra tényleg rá lehet fogni hogy teljesíti a kritériumokat, de a "felszabadulás" óta szerencsére ez a tömegsport szinte teljesen megszűnt létezni kis hazánkban, innentől kezdve aztán aktívan üzemelő nyilasok hiányában nyilas az akire mondjuk.
Ezt nem én mondtam, csak elfelejtettem idézőjelbe tenni. A legnagyobb kommunista ideológus és reformkommunista egyik híres mondata. Legfeljebb még nem értél meg arra, hogy megértsd. Igaz én sem, de ez a mi szerencsénk.
Te viszont elég sikeresen rombolod az SZDSZ-ről mint az intelligens emberek pártjáról alkotott képet. Bár szó se róla, jobboldalon is vannak hülye nickek, a baloldalon pedig kifejezetten sok ilyen van, úgy igazságos tehát hogy a liberálisonak is akadjon néhány. Ez alkalommal üdvözöllek azok között akik segítenek igazságosabbá tenni az indexet ;-)
A nemzet ugyanis a tőkés fejlődés meghatározott szakaszának ideológiai kifejeződése, amely e szakasz elmúltával feltétlenül elveszti ideológiai jelentőségét.
3.1 A klubban a hozzászólásokra a Modus Moderandi szigorúan vett rendelkezései érvényesek. Nem kívánatos az érdemi információt nem tartalmazó, negatív jelentésárnyalatú jelzők, gúnynevek használata és a vitapartnerek által érdemben cáfolt tényállítások újra meg újra ismétlése."
Ebben a topicban közleményezi a grémium a döntéseit. Ezek főképp a tagfelvétel, elbocsájtás illetve a grémiummal kapcsolatos szavazások témakörébe tartoznak.
Nem zavar? Vagy aTi is tagjai vagytok a grémiumnak aztán azt durválkodtok, amihez kedvetek tartja?.:(
Aki teheti nézze meg a 911 Myteries - Demolitions-t
Aztán lehet gondolkodni. Mondjuk, hogy kinek állt a érdekében és miért. Meg, hogy senkinek sehonnan nem ismerős ez a stílus, azaz a birkák megvezetése és feláldozása?
Jó volt a film vége: Tanulj meg önállóan gondolkodni és kérdezni.