tudnátok segíteni, hogy hol lehetne venni egyszer használatos víz alatti fényképező gépet? Vagy esetleg hol lehet kapni Panasonic digitális géphez víz alatti tokot?
Vizalatt elég jó képet lehet vele készíteni, de alapból (szárazföldi használatnál) elég zajos képeket készít, még vakuval is.
sajnos nem igazán van oylan gép (szerintem ) a piacon ami kompakt és megállj a helyét, 80e ft ért minőségibb képet is csinálhatna.
Én is olyat keresek most ami jó mind két szempontból de nem nagyon találok. Az aksija is keveset bír. kb 200expo, viszont kicsi és tényleg utés és vizálló, ha nem zavar a képzaj akkor jó választás, de engem nagyon idegesített.
Köszi, közben megtaláltam én is (amint "vízalatti"-ra kerestem). Bekérdezek majd ide is. Az azért az elég érdekes, hogy kerestem waterproof-ra is és nem találta meg, holott ebben a topicban szerepel ez a szó :( Valamit nem jól csinálok ezzel a keresővel, az biztos...
Ugyanis ha használható MF akarsz annak vannak egyéb feltételei. Én már csak tudom mert volt FZ-7-em és azon volt is amolyan egy gombos MF csak ép a kalap kakit ért.
Eleve ott kezdődik, hogy LCD-n éleséget állítani sanszos ez igazából a (D)SLR technika privlégiuma ha kopromiszumok nélkül akarjuk használni.
Ha olcsón akardod megúszni akkor vegyél egycompactot (fuji, canon) és hozzá búvártokot. Ez se lesz kevés.
Az Oly gépében amúgy az a jó hogy "gyerek álló" is.
1. Elsőre nem találtam, mivel eredetileg "vízálló"-t kerestem, de olyat egyátalán nem találtam. 2. Komolyan nem értem, hogy miért nem lehet 1 gombot meg max 2000 programsort beletenni egy kompakt gépbe. Ha egyszer amúgy tudottan gyenge az AF, akkor miért ne használhatnánk MF-et???
Mindenesetre a topik címének találóbb lenne a "vízálló fényképezőgépek", mert olyasmit keresek. DSLR még az alapgépemnek sem jött szóba, már elköltöttem volna rá néhány százezer forintot pluszban :(
A fő felhasználás babaúszáson fényképezgetés lenne. Persze ha van egyvízálló gép, akkor rögtön szóba kerülne egy kis esőben fényképezés is - ha egyátalán képes bármire is kicsit sötétebb környezetben a gép. És persze hamár amúgyis gyerek, akkor nem ártana, ha le tudná váltani a mostani P&S gépet (Casio QV-R40)
Olyan vízalatti fotógépet szeretnék venni, amivel változtatás nélkül lehet víz alatt és felett is képet csinálni. Várom mindazok tapasztalatait, akik rendelkeznek ilyenekkel. Az eddigi keresgéléssel az Olympus mju 720SW, 725SW, 770SW-t és a Pentax WP-10, WP-20, WP30-as gépeit találtam. Amit olvastam róluk, sajnos nem feltétlenül meggyőző (pl. lassúak, gyenge az AF, viszont nincs MF, átlag alatti a képminőség megfelelő fényviszonyok közt is). Addig viszont nem veszek ilyesmit, amíg nem lesz általános célra is megfelelő. Szóval, ki mit tud a témában?