Az a tény, hogy a fidesz bevan gyullad hogy a népszavazásan egy papírra kerülhet a Kálmán féle kérdések is az ővéikkel azt bizonyítja, hogy a fidesz megvan győződve róla hogy saját szavazzó bázisa olyan birka hogyha értelmezni kell és nem csak vakon ikszelni arra nem lesz mindenki képes.
Aztán itt van ez: "a kormány is van annyira kreatív, mint ő. Majd talál kerülőutakat -- ha pénzről van szó, akkor “ha a fene fenét eszik” alapon is." Most aztán nem tudom, hogy sírjak, nevessek vagy fenyegetve érezzem magam
Ha nagyon SZŰKEN vesszük a tárgyat, akkor igen... De A. E. úr arra hivatkozik, hogy a Fidesz is leszrta a köz- és a szakvéleményt - akkor ehhez nekünk (mármint a mostani kormánynak, vagy városvezetésnek) is jogunk van.
féloff Volt már arról spekuláció, hogy ha összegyűl (szvsz össze fog) és ha kiírják (meglesz), akkor technikailag hogyan lesz lebonyolítva? Ésszerű lenne, hogy egyetlen időpontban az összeset. Szvsz közös lapon nem lehetne, mert az totál káosz, már megszámlálásilag, úgy értem. De még ha egy kérdés/egy lap felállás lesz, még úgy is eléggé macerás. 2004- ben mi futkosás volt, hogy csalók, felcserélték, satöbbi, hát mi lesz ennél???
Úgy érted, hogy az MSZP is a több-biztosítós egészségügyet nyomatta? Nem hiszem... Ez az SZDSZ programja volt - az MSZP most sem tud erről sokkal többet mondani, mint a Fidesz..
"Ebben-abban meg lehet ugyan kötni Gyurcsány kezét, de higgye el nekem a tisztelt ellenzék: a kormány is van annyira kreatív, mint ő. Majd talál kerülőutakat -- ha pénzről van szó, akkor “ha a fene fenét eszik” alapon is."
jujj tessék most félni...Aczél E. keménykedik. A lényeg, ha nyernek az igenek és annak ellenére trükközik a kurmány. akkor azzal a 10%os népszerűség alá küzdik majd magukat.....
Volt azér' ott más is. Ha beírod a gugliba, hogy nem lesz fizetős az egésségügy meg hogy Kökénymisi meglepő eredményre fogsz találni, talán az első sorban - de ez utóbbiban én sem vagyok biztos. No persze lehet, hogy Kökény szdsz párttag is, de azér' ne sértsük meg az szdsz-t.
A másik ez a gyöngyszem: "a minden konstruktivitást nélkülöző nyet-ekben ugyan egy torz politikai kultúra gyökerezik" Óh ez be szép, amikor egy publicista értékel. Ez a "torz" politikai kultúra -többek között- olyan kérdést tesz föl ami az Mszp egyik választási ígéretét állítaná helyre.
Én voltam homályos - vagy Te nem akartad megérteni? Az általam felsorolt példák a kormány, ill. a D.G.-féle város-vezetésnek a döntései... ahol ugyan (most, ahogy megerőltetem magam, már visszaemlékezek) megkérdezték ugyan a szakmát - de mégis annak ellenében döntöttek...
Azér ez itt egy elég kultúrálatlan (izé, PC: hazug) tekerés. Nem arról van szó, hogy ki mivel NEM kampányolt, hanem hogy ki mivel. Namármost a kampányban volt szó nem fizetős egészségügyről meg volt szó 5 éves adócsökkentési programról, aztán látjuk mi lett belőle. Lehet, hogy ez Aczél részéről nem hazugság, de hogy ordas nagy csúsztatás az biztos.
"Érdekes, hogy mennyire fontos most a Fidesznek a direkt népfölség és a “mire kapott felhatalmazást?” kérdésének népszavazás elé terelése. Érdekes azért, mert például 1998-ban Orbán óvakodott azzal kampányolni, hogy nem fogja végrehajtani Hornék nyugdíjtörvényét, s hatalomra jutván esze ágában sem volt megkérdezni a népet - vagy legalább a nyugdíjas felét - akar-e kevesebb pénzt? Arról sincs emlékem, hogy a népet vagy akár a szakmát megkérdezte volna, hol és milyen terv alapján épüljön föl az új Nemzeti Színház. A sor folytatható, akár a végtelenségig."
"Arról sincs emlékem, hogy a népet vagy akár a szakmát megkérdezte volna..."
...hogy milyen villamosokat vegyen a Nagykörútra, vagy merre menjen a 4-es metró, hogy épüljön-e kormányzati negyed a Nyugati-pu helyére, hogy bezárja-e a gyógyintézetet Lipótmezőn...
egyébként anno a szokásos sunyi módon, ment a szakszervezeti szervezkedés Orbánék ellen...pl. a minibálmér radikális megemelése ellen....hallottál Te már olyan szakszervezetről, amelyik a munkavállalók érdeke ellen akar tüntetni??
Te elfelejted, hogy a megemelt minimálbér hány ezer embert tett munkanélkülivé, vagy űzött el a feketemunkába.
Rosszul emlekszel,nem emlekszem ra,hogy akkoriban a vesztes szadi es szoci tamogatok egyetertettek volna a fidesz kormanyzati tevekenysegevel az mas hogy tudomasul vettek es nem orditoztak az utcasarkokon es a tereken se a politikusaik nem rikacsoltak,hogy elorehozott valasztast es hasonlot.Hat most a szocik es a szadi ellenzeke is vegye tudomasul,hogy most nem nekik osztottak a lapokat Ilyen egyszeru ez. Ha meg az ellenzoik tobben lesznek 2010-ben akkor majd szepen elzavarjak ezt a koalat ahogy illik.
Ezert irtam majd ha a szocik es a szadi vagyis a koala szavazoi es tamogatoi is kivonulnak tuntetni akkor visszaterhetunk a dologra. Mert ugye egy orszagban ahol a kormanytobbseg par mandatumos a kormanynak mindig tobbmillios az ellenzeke de ez az egvilagon semmit nem jelent az Orban kormany ellen is tobbmillioan voltk,meg ezellen is a masik tobbmillio meg mellette vagy eppen sarik ket valasztas kozott az egeszre es elmegy pecazni.
azt ugye tudod, hogy úgy is meg lehet közelíteni a dolgot: hogy ha nem vonultakki ellene, akkor hallgatólagosan egyetértettek vele....:) de miért szólítanál fel bárkit, hogy ha úgy érzi, sérülnek az érdekei, akkor óbégat..... ez is a demokrácia, barátom....
egyébként anno a szokásos sunyi módon, ment a szakszervezeti szervezkedés Orbánék ellen...pl. a minibálmér radikális megemelése ellen....hallottál Te már olyan szakszervezetről, amelyik a munkavállalók érdeke ellen akar tüntetni?? a kis magyar abszurdisztán már akkor elkezdődött......