Keresés

Részletes keresés

sniffí Creative Commons License 2007.08.13 0 0 16
Pl.: *.*
Előzmény: vitaminek (14)
vitaminek Creative Commons License 2007.08.13 0 0 14
Rosenkrantz
"Ez egy olyan fórum ahol minden komolyabb következmény nélkül lehet szembe menni a menetiránnyal."

Így is legyen!
Akár az egész emberiség is menjen szembe, ha azt akarja!
És Te is benne természetesen, Rosenkrantz.
Szembe menj a menetiránnyal. Minden komolyabb következmény nélkül.
Lásd be hogy ez így a jó.
Mi lenne, ha valaki számonkérné tőled, hogy miért voltál képtelen megérteni, ami nyilvánvaló?
Előzmény: rosenkrantz (12)
sniffí Creative Commons License 2007.08.13 0 0 13
"van egy matematikai problemam"

Beszéljünk rolla?
Előzmény: Első Polgár (7)
rosenkrantz Creative Commons License 2007.08.13 0 0 12

Mellékszál: vitaminek.

Ő nem tartja az egész tudományos bagázst fölöslegesnek, a matematikusokat még tiszteli is, ha vele értenek egyet. Sajnos ez nagyon ritkán fordul elő.

Ez egy olyan fórum ahol minden komolyabb következmény nélkül lehet szembe menni a menetiránnyal.

flugi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 11
Legyetek hálásak annak, aki rámutat hibáitokra, vagy arra, hogy rossz úton jártok.

ha ez lenne a helyzet, nem nyílt volna topik. Ez a szitu egyébként a fórumban sokszor előfordul, kb mindig, amikor egy topikba először érkezik egy szaki, aki (meglepő módon) az adott területet általában tanulta és talán még gyakorolja is. Ilyenkor helyreteszi a tévedéseket, és meghivatkozza a félreértéseket okozó jelenségek magyarázatát, válaszol a felmerülő kérdésekre.

Xegor esetében közel sem ez a helyzet. Az effekt megvan, a helyretétel magabiztossága is, de a hozzáértés, a hivatkozás, és a magyarázat, az hiányzik.

Ezzel együtt, ez egy jelenség, mert nem ő az első ilyen, és ez a topik ezért nem fikatopik, nem személyekről van szó, hanem egy jelenségről. Régebben a HIX matekon volt, aki cáfolgatta a számosságelméletet (talán még mindig, nem tudom, rég néztem), de ott legalább megvolt a logikusnak látszás szándéka, mint mondjuk Sti-nél az egyik evolúciótopikban. Az igazi érdekesség az amat45 és Xegor típusú érvelés, amikor már önmagában csak az értékké válik (legalábbis a viselkedésből láthatóan értékesnek tartottá válik), hogy a tudomány begyepesedett véleményével szembenálló dolgot fogalmaz meg. Sajnos ilyenkor ez az egyetlen "érték"..
Előzmény: vitaminek (5)
rosenkrantz Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8

Én nem balhéztam össze vele.

Feltettem egy kérdést, kiváncsi vagyok az indítékaira.

Előzmény: Who111 (6)
Első Polgár Creative Commons License 2007.07.18 0 0 7
Egymas fikazasa megy, amikor meg van egy matematikai problemam, senki nem tud hozzaszolni
Előzmény: rosenkrantz (-)
Who111 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 6

Én is összebalhéztam vele, de aztán kibékültünk, és ő hajlott rá először.

(Mondjuk ő is kezdte. Rosszul reagált le.) :-)

Mindenkinek lehet rossz napja. Szerintem nem rossz arc, bár én csak egy topic

alapján tudok véleményt mondani.

OFF: Ez a téma inkább egy moderációs topicba lenne való a tudomány helyett...

vitaminek Creative Commons License 2007.07.18 0 0 5
Legyetek hálásak annak, aki rámutat hibáitokra, vagy arra, hogy rossz úton jártok.
Lám, én is igy teszek, pedig jószerivel nem is találkozok mással...
Pedig már úgy szeretnék hálátlan lenni valakivel szemben, aki nekem igazat ad!
flugi Creative Commons License 2007.07.17 0 0 4
van valami romantikája az ilyen harcoknak, ezért van, hogy az összes halivúdi rendőrfilmben felfüggesztik a nyomozót, mielőtt tényleg csinálna valamit, vagy nyíltan lázadó a főhős. Ezért van egy csomó fiatalon Che portré a pólón, meg ezért sztárocska tomcat. A tudomány egy kiváló célja az ilyen támadásnak, mert pl. hierarchia van benne, ami zártságot, elitizmust sugall, régen érvényben levő törvények vannak benne, amik forradalomra várnak, mert dogmatikusságot lehet ráfogni.
Előzmény: rosenkrantz (3)
rosenkrantz Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3

A topik egyik kérdése valójában az, hogy ha valakinek alapvető bajai vannak a tudománnyal,

akkor miért a tudományos fórumokon teszi ezt közzé: ott feltehetően csak értetlenkedésbe fog ütközni.

Ha polfórumokon érvelne a tudomány ellen, talán több szövetségest találna.

Hiszen a politikusok fizetik a tudósokat.  Csökkenteni kell a rájuk fordított pénzt oszt csókolom.

Ez volna az egyszerű lépés, ha az embernek simán baja volna volna a tudománnyal.

De Xegor nem ezt teszi, hanem elmegy a tudomány fórumba, ahol megkapja a magáét.

Ezért gondoltam .....

Előzmény: fokhagymabors (1)
flugi Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2
jé, nem csak az evolúciótopikban ilyen okos? :)
fokhagymabors Creative Commons License 2007.07.17 0 0 1
ajjaj, a tehetségtelenség néha irigységet, az irigység gyűlöletet szül... és akkor már vitának nincs helye.
Előzmény: rosenkrantz (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2007.07.17 0 0 0
0
rosenkrantz Creative Commons License 2007.07.17 0 0 topiknyitó

A topik témája, egy Xegortól idézett hozzászólás. 

Kérdés hozzá:

Vajon mi vesz rá arra, hogy itt a tudomány fórumon a tudományt (és művelőit) ilyen vehemesen cikizzed?

Elhagyott a tudósjelölt barátod/barátnőd?

Elhanyagolt a tudós anyukád/apukád?

Tudós szerettél volna lenni, de egy tudós tanárod meggátolt ebben?

Kepler 1600-ban lett Tycho Brahenak, II. Rudolf császár udvari csillagászának segédje.

Most Xegor nézheti a műholdas Duna tévét.

II. Rudolf császár megtehette volna, hogy háremet tart (titokban) és nem csillagászatra költi a pénzét (=nem áldoz a tudományra a költségvetésből).

Kérdés Xegorhoz: Nem a politikusokon kéne számon kérni, hogy mire költik a pénzünket? (nem a tudósokon!)

Beszélgessünk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!