Nálam évek óta szabad földben él, elég nagy területen elszaporodott. Csak a nagy gumók szoktak virágozni, és néha, nem minden évben sikeres a beporzás.
Milyen tápot használjak? Zöld növényeknek, vagy virágzó növényeknek? Ha leszárad (egyáltalán majd leszárad?) a szára és a levelei akkor tegyem "aludni", vagy le kell majd vágnom a szárát?
Én május 1-én kaptam a gumót és kb 3 cm hajtása volt. Elültettem :( Nagy hosszú szára lett és csodálatos levelei! De virág az nem :( Most mit csináljak vele?
Nem tudom miért van a fenekén az a sebhely. Nekem nem szokott lenni, esetleg ha letöröm a mamájáról, amikor még éretlen. Ha megérik, magától leválik és nincs sebhely. Volt olyan gumóm, egy Amorphophallus bulbifer, ami hasonlóképpen összeszáradt, és többet nem hajtott ki. Mindenesetre ültesd el, általános virágföldbe, úgy hogy a tetején is legyen pár centi föld. Tedd meleg helyre. Ne locsold agyon, az nem segít. Ültetés előtt 2-3 óra langyos vizes áztatás esetleg segíthet.
Valahogy oldjátok meg; egybe ültettem az egészet hely hiányában, meg hogy szállítható legyen; van benne vagy 10-12 db, de többségük még elég kicsi. Elég gyorsan fejlödnek viszont...
laza talajba ültetem? teljesen betakarom földdel? mikor öntözöm meg?
nem fázhatott meg szerintem, a kamrában volt, ahol 15 foknál nincs kevesebb télen, januárban hoztam be a szobába, ahol 20 fok van és a húsevők polcán van, ahol világítok. Lehet, hogy nagyon öreg, kiszáradt?