Keresés

Részletes keresés

vodafoneee Creative Commons License 2008.02.05 0 0 14
Nézzd meg ! Írd le véleményed a vendégkönyvben:

http://vodafoneee.uw.hu
fz70 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 13
Igen, de talán ez az egyik megfelelő fórum arra, hogy a tucatnyi ember összejöjjön...
Előzmény: düdüklü tencere (12)
düdüklü tencere Creative Commons License 2007.07.11 0 0 12
És mindaddig szarni is fognak, amíg nem lesz naponta kéttucat reklamáló, aki a világ legtermészetesebb dolgának tekinti azt, ha az érdekei érvényesítéséhez igénybe veszi az állam által biztosított segítséget.
Követeltem én már vissza az áramszolgáltatómtól a hálózatfejlesztési hozzájárulás arányos részét, három iroda röhögött rajtam uniszónó, amikor előadtam. Rá három hónapra meg nem győzte az elnézést kérni és utalni a pénzt.
Az Egyesült Államokban is attól lett jobb a fogyasztók helyzete, hogy voltak Ralph Naderek.
Előzmény: fz70 (11)
fz70 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 11
Nem. Nem csak rinyálok a szájbertérbe... Hétfőn voltam a GVH-nál, tegnap egyebek miatt kimaradt az NHH (ma nem fog), ill. a polgári per meg készülődik (volt is már ellenük részemről).
A panaszkodás inkább egy kicsit az a tehetetlenségérzet miatt van, hogy szarnak bele mindenbe, még ha a saját ÁSZF-ükből is olvasod fel nekik, hogy "tetszik látni, ide van írva... maguk vállalták"! Erre:"Nem, azt nem úgy kell érteni, ahogy oda van írva. Mikor hívásrészletezőt írtunk, akkor nem arra gondoltunk." És ez halál komoly!
És szarnak bele.
És szarnak.
És.
Előzmény: düdüklü tencere (10)
düdüklü tencere Creative Commons License 2007.07.10 0 0 10
Tudnám, hogy akkor mégis, miben reménykedsz?
Hogy jöjjön minig az állam és helyetted sírja ki a te igazad?
Ez egy elég nagy marhaság, hogy egy multinak ne fájna pár tízmillió. Sőt, neki még jobban is fáj, mint mondjuk a MÁV- nak, vagy valamelyik állami cégnek.
No meg a GVH- t sem köti semmi, annyiszor bírságolhat, ahányszor okot talál rá. Ha minden disznóságra kapna párszáz bejelentést, akkor meg pláne foglalkozna vele.
Én figyelem a dolgokat, munkámból kifolyólag is. A nagy hipermarketek bizony elég szépen domesztifikálódtak, köszönhetően a százmilliós bírságoknak. Ma már sokkal megfontoltabban reklámoznak, tartózkodnak legalább a legótvarabb, legátlátszóbb piszkos trükköktől.
Szvsz ebben a témában az államtól az várható el, hogy melletted és nem helyetted lépjen fel. Mert te vagy az ügyfél, az ügy ura, ő csak segít, mert nem vagy egy súlycsoportban egy multival, ha az érdekek érvényesíthetőségét nézzük.
Bocs, ha ingerültnek tűnök, de tényleg az vagyok. Tessék használni a rendelkezésre álló eszközöket, ne csak belerinyálni a szájbertérbe!
Előzmény: fz70 (9)
fz70 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 9
Ne haragudj, de ebben én nem hiszek. Már csak azért sem, mert abban a nagyságrendben, amilyen bevétellel a mobilszolgáltatók -akár csak kis hazánkban- rendelkeznek, 2-5-10-15 milliós bírságokat lazán kiköhögnek, akár évente többször is...
Előzmény: düdüklü tencere (8)
düdüklü tencere Creative Commons License 2007.07.09 0 0 8
kétmilliós bünti
ez jobb, itt egy összegzés is van:
Mazsolázzunk belőle.
2004- ben vodafone bírságok: 15 millió, 5 millió.
2005- ben vodafone bírságok: 10 millió, 2 millió.
2006- ban vodafone bírságok: 5 millió.

De ha kicsit átlapozod a GVH döntéseit, akkor találsz ott százmilliós bírságot is, amit szintén egy multira szabtak ki.
Tessék öntudatos polgárnak lenni és minden olyan esetet bejelenteni, ahol téged, mint fogyasztót becsaptak, vagy valamilyen jogodat csorbították. Nem nagy etvasz, a GVH honlapján ott a letölthető bejelentőlap, két perc munkát és egy darab bélyeget szvsz megér. A hivatalnak kötelessége minden beadványt érdemben elbírálni. Sőt, még az sem követelmény, hogy érintett legyél, kívűlállóként is bejelenthetsz bármiféle szabálytalanságot.
A multik meg előbb- utóbb meg fogják unni, nehogy azt hidd, hogy náluk annyira nem számít egy pármillás bírság, számít az, de még mennyire.
Előzmény: fz70 (-)
fz70 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 7
Nem, nem azt mondom, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy sokszor, sokkal inkább megéri nekik kiköhögni a büntetést, mint változtatni.
Hogy miért vagyok biztos a dolgomban?
Mert 2005-ben, egy NHH-s (Nemzeti Hírközlési Hatósag) határozat kötelezte őket erre.
Iktatószám: FK-10.177-4/2005.
Az utolsó bekezdéseddel, pedig mindent elmondtál arról, ami a lényeg... Csak Te rövidebben fogalmaztad meg azt, amit én bő lére engedtem... De azért hadd ne legyek már oly' elnéző, amikor teljesen hülyének néznek, még ha azt maga a Vodafone teszi is.
Az egész sztori, ill. történések meg kitennének egy egész napos mesét, csak egy cseppet öntöttem ide a poharamból...
Előzmény: VolvoClub (5)
nszethi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 6
hmm. Ugye hogy lakva ismerszik meg a szolgáltató? Van 2 cég a piacon, stabil szolgáltatással, elfogadható stilussal, akkor miért kinlódsz egy látszólag olcsó simlis társasággal? Csak addig vagy faxa ügyfél, mig fizetsz, ha gondod van igyekeznek gyorsan megszabadulni tőled, és a problémáidtól. Nem véletlenül állnak 20% körül már évek óta, a T-Mob. 43,  a Pannon meg 37 stabilan.
VolvoClub Creative Commons License 2007.07.09 0 0 5

Tehát azt mondod, hogy a Magyarországon működő összes Kft. Bt. Rt. azt tehet amit akar? Mivel ezek mind jogi személynek minősülnek. Azért ez nem egészen így van. A társasági formákat is emberek alapították valamikor, valahol. Lehetne felelősségre vonni a vezetőket, középvezetőket, vagy akár alkalmazottakat is, ahogyan az sok jogi társaságnál meg is történik. Én egy biztosítónál dolgozom. Ha nem végzem jól a munkámat, akkor felelősségre vonnak, kirúgnak, stb. .Csak hát egy egész céget elég nehéz megbuktatni. Ráadásúl nem tudom, hogy mi áll a törvényben, de biztos vagy benne, hogy ez nem csak az előfizetéses ügyfelekre vonatkozik? Mert a T-Com sem küld részletes számlát, csak ha azt külön kéred, amiért fizetni kell. Semmi sincs ingyen ugyebár. Én kezdettől fogva Vodafone-os vagyok, és meg kell mondjam, hogy a legolcsóbbak szerintem a feltöltőkártyás mobil piacon. A szolgáltatásokról lehet vitatkozni. Szerintem kicsit túlreagűltad a dolgot.

Itt a regisztrációs adó, ami az EU szerint törvénytelen. Mégis szedik. Mert valaki, valahol jól meg van kenve. Így működik. Tudod.

Mellesleg a kormány sosem fog annyi bűntetést fizettetni az ilyen cégekkel, hogy csak ezért kivonuljanak a piacról, mert az adó, és a többi járulék, amit tőlük beszednek sokkal-sokkal többet ér ennél.

Indián Creative Commons License 2007.07.09 0 0 4
Ahhoz nekem mi közöm? A joxabály adott, alkalmazni köll...
Előzmény: fz70 (3)
fz70 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 3
Vagy nem olvastad végig, vagy nem érted, hogy ugyanazt mondom én is... nem lehet börtönbe csukni, stb... És mondj lécci egy "multi"-t, akit eltiltottak vha is bmely tevékenységétől???!!!
Előzmény: Indián (2)
Indián Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2
Höhö... elárulok egy titokot: jónehány éve már jogi személy is lehet büntetőeljárás alanya... igaz, börtönbe nem csukják, ellenberger pénzbírságot kaphat, egyes tevékenységektől eltilthattyák, sőt, akár meg is szüntethetik...
fz70 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 1
A TOPIC TELJES CÍME: MIÉRT TOJIK A VODAFONE A MAGYAR JOGRENDSZERRE???... MERT MEGTEHETI...
orpheline Creative Commons License 2007.07.09 0 0 0
v0dkaf0n
fz70 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 topiknyitó
3 év után rá kellett jönnöm, hogy is működik -sok mindenhez hasonlóan- ez is, itt Magyarországon... Adott egy "multi", mely bármikor kisujjából kirázza az esetleges büntetést, melyet nagyhatalmú szerveink rájuk rónak... hiszen sokkal egyszerűbb, s ezek szerint kifizetődőbb ezt így intézni, mint változtatni saját rendszerén...

Hogy miről is beszélek? Csak a példa kedvéért:
2004 óta próbálom rávenni őket, hogy a magyar jog szerinti (2003. évi C. törvény) módon bizonyítsák be (ha számlapanaszom van pl.), hogy jogos volt a számlázásuk!
Ezt hogy tegyék? HÍVÁSRÉSZLETEZŐVEL!
Miért?
Mert van ez az említett törvény, mely "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk". Lehet, hogy a magát "a világ legnagyobb mobilszolgáltatójáként" emlegető cég erre nagy ívben tojik?! De azért a majd kétmillió ügyfél azért elég csábító, hogy küzdve bürokratikus kis hazánk jogrendszerével, csak-csak itt dekkoljanak. Hisz a pénz, az pénz, még ha forint is a neve... Kell egy kis gyomor hozzá, hogy lenyomják a torkokon működésük kisebb-nagyobb hibáit, visszásságait, de hoppá...
Ki is az a Vodafone?
Van valakinek ilyen nevű ismerőse? Ugye nincs!
Mert ez a Vodafone, ez egy "jogi személy"... S mint ilyen, gyakorlatilag megfoghatatlan.
Hiszen nincs, aki egy "jogi személyt" büntiből börtönbe csukna, közmunkára ítélne, mert biza ezt "jogi személlyel" nem lehet megtenni. Így miért is lenne egy ilyennek erkölcsi aggálya, vagy ne adj' Isten félelme a börtöntől?
Ugyi?!
Az én példám csak egy csepp a magyar tengerből... De nekem sem csak egy csepp jutott! Most mégsem írom tovább, hátha másnak is van hasonló kalandja velük... De az sem baj, ha hasonló "multi"-val, mely szintén tojik az egész jogi háttérre, hiszen ő egy "jogi személy"!
Elnézést a szóismétlésért, de a hangsúlyozás miatt kellett élnem e helyesírásilag aggályos dologgal :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!