Keresés

Részletes keresés

Terra Kotta Creative Commons License 2007.07.06 0 0 19

Nekem az a véleményem, hogy igenis építgetni kellene a kapcsolatainkat az oroszokkal. Lassan, fokozatosan, szakszerűen. Oroszország 1917-ig mindig része volt Európának. Az igaz, hogy '17 után kiszakadtak belőle, és ennek súlyos következményei lettek. De hiba leegyszerűsítően azt gondolni, hogy Oroszország = bolsevizmus, sztálinizmus. Oroszország nem csak ez, hanem pl. Puskin, Tolsztoj, Turgenyev, Csajkovszkij, Muszorgszkij, Borogyin, Repin, Verescsagin i tak dalse... Az orosz kultúra hatalmas, és bizony - már csak a közös keresztény gyökerek okán is - sokkal-sokkal kompatibilisebb velünk meg Nyugat-Európával, mint mondjuk az Al Kaida. 

Előzmény: Törölt nick (0)
Wágner úr Creative Commons License 2007.07.06 0 0 18
Hol láttál te olyat, hogy egy jobboldali erős szoveccséges liberokrata nekem Söröt adjon!!! Ezek olyanok, hogy maguk sem isznak, de másnak sem adnak...., volt is valami Vaszko Gama, vagy Vega Lopez... vagy ilyesmi...., valami spanyol bulgárkertész és kutyanevelő..., na, az megírta....
Előzmény: Törölt nick (17)
Wágner úr Creative Commons License 2007.07.06 0 0 16

Ez mind egy nagy marhaság! Mindenki országot, Europapát, meg világdemokráciját akar menteni, engem  (a szomjhaláltól) pedig senki se..., disznóság!

Sööööört, de azonnal!!!! Jöhet akár balról, középről, de jobbról is, erős szövetségbe' meg pláne (úgy több jut)... Hujrááááááá!

Előzmény: Törölt nick (15)
Wágner úr Creative Commons License 2007.07.06 0 0 14
Izé, valami nem stimmel, a Javlinszkij az a Jabloko, vagyis Alma, az SZPSZ pedig Gajdar, Nyemcov, Hakamada, meg a vörös Csubajsz, akit liberálishoz méltóan utálnak is rendesen, mindegy...., ugyanakkor ez a két párt egymást is utálja időnként rendesen, na, ahogy ill... - a Söröt nem tudom, hogy utálják-e, de akkor meg én utálnám őket, na, ahogy ill....
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 13
Bár úgy látom, senkit sem érdekel az oroszországi jobboldal, én megfontolandónak tartom pl. ezt:

Ma az EU és Oroszország tisztán pragmatikus, a reálpolitikára és a kereskedelemre épülő kapcsolatot tart fenn. Csakhogy a népek közötti hídverésnek nem az a legjobb módja, amely csak olajból, gázból és fémekből építkezik. A híd, amelyet mi akarunk, egészen más anyagokból épül fel. Mind az orosz, mind a nyugat-európai izolacionisták ugyanazt a káros felfogást vallják. A tekintélyelvűséghez hozzászokott és a totalitárius korszak utáni bonyolult helyzettel szembesült oroszok többsége azonban nem az elzárkózás híve és nem is ellenséges a Nyugattal szemben. Ugyanakkor a passzív izolacionizmus, vagyis az a felfogás, hogy minden, ami kívül esik Oroszország határain, az némiképp absztrakt és felfoghatatlan, a mai napig is része az orosz közgondolkodásnak. Ez a fajta gondolkodás hihetetlenül nagy veszélyeket rejt Oroszországra, csakúgy, mint közvetlen szomszédjaira és a Nyugatra nézve.
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 11
Minden meg van bocsátva.... :)
Előzmény: Törölt nick (10)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 9
Lehetséges... de én most nem Gajdarékról beszélek.
Előzmény: Törölt nick (8)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 7
Oroszországban mások az elnevezések, mint nálunk. A mi SZDSZ-ünknek ott az SZPSZ felel meg (szojuz pravih szil, azaz jobboldali erők szövetsége) a politikai nézetek szempontjából.
Előzmény: Törölt nick (5)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 6
Nem tudom, miért lennének az oroszok rosszabbak, mint bárki más. Javlinszkijnek igaza van.
Előzmény: Törölt nick (0)
ooloo Creative Commons License 2007.07.06 0 0 3
h0ppá
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!