Ha Kisorosziban, Pócsmegyeren, Surányban, Tahitótfaluban, vagy épp Szigetmonostoron, esetleg Horányban laksz, vagy akár csak egyszer is nyaraltál ott, akkor itt a helyed! Beszéljük meg, miért jó (esetleg miért nem jó) itt lakni/nyaralni, ajánljunk egymásnak jó kaja-, szállás-, szórakozási lehetőségeket... egyszóval beszélgessünk a Szigetről!
Sziasztok! Először is nagy örömmel csatlakozom, elmondhatatlanul szeretem ezt a térséget. Tahitótfaluban az Orgona utcában veszek ki hamarosan egy házat, és érdeklődöm, hogy van-e itt tahitótfalui vagy tahi valaki, és ismeri-e akörnyéket. Köszi és üdv!
A déli végen (Monostoron) lassan de biztosan alakul a dolog, már a határcsárdai komptól a faluba megvan, jövőre állítólag a faluban is lesz egy kevés...
Akkor jó. A sziget innenső végére is terveznek hidat, ami állítólag jövőre elkészül. Gyalog- és kerékpáros-híd lesz (3 méter széles) és Kisoroszit köti majd össze a 11-es úttal, ahol most a rév van. Sajnos a kismarosi révet megszüntették. Mikor lesznek már kerékpárutak is a szigeten?
Látom pangás van itt mostanság, de azért megpróbálom. Üdvözlet mindenkinek! Nekünk Kisorosziban van házunk, telkünk, sőt a lányom még a lovát is tartja. Tényleg rossz nagyon visszamenni a városba, de sok tősgyökeres pesti szerint meg pontosan a „mifajtánk” miatt van nagy szmog, mert állandóan ingázunk, miközben ők BKV-znak. (Én sokat járok ki busszal és révvel.) Mik a hírek az M0 híd szigeti lehajtójáról? Tudtok valamit? Én attól tartok, hogy a 11-es úton, Visegrád felől jövők is inkább feljönnek majd a szigetre, és fordítva, vagyis lényegesen megnő majd a forgalom. Lehet, hogy a teherautók is rászoknak, mert gyorsabb lesz.
Nekünk Horányban van telkünk de hasonló a felállás, miont nálad/nálatok... most már egy egész nyár nekem is sok lenne, de egy hétre/hétvégére én is bármikor kapható vagyok...
Regionális topikok között (ahvá ezt valónak érzem) nincs, úgyhogy gondoltam, nyitok egy "all-in-one" topikot...
Surányban van telkünk 1957 óta, én 77 óta járok oda. Jó kis hely. Nyugis, csendes. Gyermekkoromban minden nyarat ott töltöttem, be se jöttem Bpre. Ma erre már nem vágynék, de havonta 1-2 hétvége mindig jó érzés kint.
Az egyik kedvencem a Pócsmegyeri templom felirata, amibe már pár latin tanár bicskája beletörött.
E falvakkal, üdülőhelyekkel kapcsolatos topik nincsen még?