GALLUP: már a magyarok 2/3-ának a fejében fogalmazódott meg a magvas gondolat, hogy Gyurcsánynak talán távoznia kellene. Gyurcsány és az SZDSZ a maradék 1/3-ban van.
Hát igen, ez a 2/3, 80:20-ra nőtt a vizitdíjas népszavazásra. Ugyanez a 80:20 jött ki a mostani szavazáson is, csak éppenséggel a 80-as rész árnyalódott. Ez is azt mutatja, hogy akkor a Fidesz az egész társadalmat maga mellé tudta állítani, világnézettől függetlenül. Az elvhű szociknak maradt a 20% és ez az eredmény máig nem is változott. A Böszme és az MSZP túltartózkodta magát a hatalomban. Magukra vessenek. Soxor leírtam, hogyha a népszavazás után levonják a tanulságot és belemennek az előrehozott választásokba, most nem itt tartanák. Nem kár értük....
A célratörő ugye azt jelenti, hogy valakinek vannak határozott szándékai, nem csak sodródik az eseményekkel. Az erőszakos pedig azt, hogy nem sajnálja az energiáit; aktív és tevékeny a megvalósításban. Egy olyan párt, amelyikre ezeknek a tulajdonságoknak az ellenkezője igaz, csak az álmodozók szavaznak... :)
Persze, az MSZP előbb-utóbb talán felébred, de mire? Nagy párt, hatalmas választóbázissal és legalább háromféle (de lehet, hogy több), egymásnak homlokegyenest ellentmondó jövőképpel. Amíg ebből valamelyik ki nem forrja magát, szvsz a szoci párt béna kacsa.
Szerintem röhögni fognak idejárni, hogy a magyaroknak megint sikerült valamit elb***ni, ami még viszonylag működik. S erre nem kellene büszkének lenni!
"hogy kárba vesszen dr. Horváth Ágnes és szakértő testületének"
Nincs mit csodálkozni azon hogy Megyó gyurcsótány mellett kampányol... benne van az ok az öszödi beszédben. Hazudtunk és ha kell tovább hazudunk hogy a hatalmat megtarthassuk, mert ez mindenkinek egzisztenciális kérdés....
Persze kicsit cifrábban hagnzott el meg ugy hoyg tovább nem hazudhat, na de egy hazug embernek mit ér a szava? Akkro hazudik a legnyilvánvalóbban, mikor kijelenti azt, hogy nem fogok hazudni...
Be is bizonyítította már akkor is (őszinte vallomásnak próbálta beállítani az geészet - holott egy bukta volt, kiszivárogtatták) meg a napokban is, mikor az évfordulón pozitítiv an ferditve mondta el a beszédet...
Azt nem tudom mióta 'figyelsz' az oldalra csak azt vettem észre akkor száltál be amikor kb. én./vagy lehet pont ennek a hatására/.Akivel idáig beszéltem nem igazán értette mit mondok...de lehet,hogy Te se.
Azt hittem,hogy cuccolsz.Más.Nem TK.,de azt hiszem sem idő sem igazi beszélőke nem áll rendelkezésemre,megfelelően prezni ezt az egészet.Egy biztos én az ORSZÁGRA és a MAGYARSÁGRA fogok mindíg elsősorban gondolni!!
A párt nem más, mint a politikusok egy csoportja. Viszont egy politikusok nélküli ország már érdekes kisérlet lenne. Feltaláljuk újra a tanácsköztársaságot? :DDD
Te is tudod,hogy igazából egyik pártnak sem lehet hinni,mert mást hitetnek a választások elött és más lesz a valóság.GyF-re is meddig lesz szükség nem tudja sem a tagságuk sem a 2/3.Ha hamarabb akar kiszálni legfeljebb kilövi magát.Igazából pártok nélküli ország lenne a megoldás.
Nem újdonság számomra, hogy az MSZP-nek van egy olyan szárnya (és hozzá nyilván szavazóbázisa is), amelyik a Fidesznél is intenzívebben gyűlöli a koalíciós partnert. A (63)-ban leírtam a szocik lehetőségeit. Ha a pártvezetésük mégis kitart az SZDSZ mellett, amögött nyilván komoly megfontolás van. De mindez a belügyük, boltolják el egymás között.
Ez a valami bűzlik ... már nagyon halovány érv. Medgyessy is előadta, amikor farbarúgták, azután iszonyú gyorsan elhallgatott. Tavaly tavasszal már ott kampányolt Gyurcsány mellett, pedig tudni lehetett, hogy a partner marad.
én nem a bezárkózásról beszélek,hanem pontosan a pénzről.--egy régi mondás-' még kér a nép' - az eüben a nyug.rendszerben is nagyon sok van.nem beszélve az EU-tól érkező hatalmas összegekre a következő időszakban.ezekért nem kár semmi.rombolni kell a földig/akár miniszterek is veszhetnek sorban/.a lényeg a rombolás,ez után jöhet a reform,amikor igazán nagyot lehet kaszálni.
A "létező szocializmus" bukása után tizenhét évvel talán már nem kellene elcsodálkozni azon, hogy a piacgazdaságot a pénz működteti. Akinek abból több van, annak nagyobb a szava. Értelmes megfontolásből helyenként és időnként korlátok közé lehet (és kell is) ezt szorítani, de minél kevesebbszer nyúl az állam ehhez a lehetőséghez, annál jobb. Gondolj arra, hogy egy-egy komolyabb multi évente nagyobb pénzeket mozgat meg, mint a teljes magyar gazdasági élet. A teljes bezárkózást egyszer már kipróbáltuk (Rákosiék idején), az eredményét - azt hiszem - nem kell ecsetelnem. :(
de tudod miért?..a pénz beszél a kutya meg szalad./vagy behúzza a farkát/.annak a picinek nagyon sok a pénze,bárkit megtud szorongatni.nem akik szem elött vannak parlamentben,hanem a háttérben.