Keresés

Részletes keresés

MolnarErik Creative Commons License 2007.06.22 0 0 401

Igen, de ezek mind utólag ráhúzott (ideológikus) maszlagok.

A klasszikus heraldikai szabályok szerint a címerképeknek lebegniük kell. Mint ahogy az eredeti magyar címerben a 2ős kereszt is lebegett.

(sajna csak ezt találtam hirtelen)

Közép Európában (pl németo és itália) viszont úgy találták logikusnak, h aminek nincs szárnya, az ne lebegje, ezért raktak alá vmit, v egyszerűen földet, v h jobban nézzen ki 3as (v többes) halmot.

Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 400

"3as halom már kimondottan Közép Európai heraldakai sajátosság."

Szlovákiában vannak gyönyörű helyek, kézenfekvő, hogy a szlovák címerben is legyenek.

A történelmi Magyar Királyságban is voltak gyönyörű hegyek (érdekes, pont úgyanazok :-), hát természetes, hogy ebben a címerben is belekerült.

a morva-magyar szimbiózis elmélet szerint a közös Hungáriában az Árpád-sávok a közös államalapító magyar etnikumú Árpád-házi királyokat és a magyarságot jelképezik, a hármashalom a kettőskeresztel, meg a bizánci térítés, C&M, a közös állam ideológiai alapja, a morva előzmény és a szlovákság jelképe.

persze a magyarok ezt nem így gondolják.

Előzmény: MolnarErik (398)
MolnarErik Creative Commons License 2007.06.22 0 0 399
heraldikai
Előzmény: MolnarErik (398)
MolnarErik Creative Commons License 2007.06.22 0 0 398

Ezt az etnikai szimbólum témát inkább hagyjuk. Magyarba gyakorlatilag +egyezik a nemzetivel. Ilyenjük pont a szlávoknak van a hárs(v milyen)levél.

Csak a 2ős + bizánci eredetű (ill nem az de mi onnan vettük át), a 3as halom már kimondottan Közép Európai heraldakai sajátosság.

Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 397

"mert akkor jól +gyapálnák, uis ez szlováki nemzeti szimbóluma"

Kék hármashalommal szlovák. Monochromban közös. Bizánci eredetű, keresztény jelkép.

az Árpád-sáv aragóniai eredetű, európai.

A Szent Korona sem etnikai magyar, az is közös, keresztény (két részből áll: görög, bizánci és latin, római) Hungária Szent Koronája

Magyar etnikai jelkép a Turul. Hála Istennek nem Alkotmányban bevett "nemzeti szimbólum".

Előzmény: MolnarErik (396)
MolnarErik Creative Commons License 2007.06.22 0 0 396

"Te írtad, hogy az Árpád-sáv nem volt Mo egyik legjelentősebb történelmi szimbóluma. (61)
Ehhez képest szinte az összes címerünkön szerepel. Akkor hogy is van ez?
"

A magyal-tölgylömb koszorú is a magyar államcímer része, mégse gondolná senki nemzeti szimbólumnak. Még inkább így van a címer másik felével, a 2ős +el a 3as halmon, amit senki se lenget jobbos tüntetéseken, mert akkor jól +gyapálnák, uis ez szlováki nemzeti szimbóluma. Ami már azért is érdekes, mivel eredetileg ez volt a magyar államhatalom szimbóluma, ráadásul régebbi is az árpádsávoknál, csak vhogy mégse mutatkozott rá önmagában kellő igény, mint magyar nemzeti szimbólum. A magyar címer alkotórészei közül a korona az egyetlen, ami önmagában is nemzeti szimbólum (bár a szélsőjobb ennek kisajátításáért is igencsak sokat tesz). Az árpádsáv egyébként elég sok régi államcímerben szerepelt (pl Nápolyi királyság, Lotharingia)

Végül pedig, már leírtam, h az árpádsávos zászló nem egyenlő a nyilas zászlóval, a neonácik azért használják mert közel áll hozzá (hisz egyikből alakították ki a másikat), és azt hiszik, h roppant ravaszak. Egyébként okt23-án és márc15-én használni kimondottan blaszfémia szerintem.

Előzmény: pepe-002 (152)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 390
Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de én Orbánban sem bízom.
Jelenleg nem tudok senki olyant, sem személyt sem politikai tömörülést, akire jó szívvel rábíznám a sorsomat. De ez itt off
Előzmény: Törölt nick (389)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 388
Bizzunk benne, hogy nincs még veszve minden. ;-)
Előzmény: Törölt nick (387)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 386
Nézd én nem akarok senki se vizsgáztatni. Néhány kérdésre magam sem tudnék segítség nélkül választ adni. De nagyon egyszerû és udvariasan megfogalmazott kérdésekre is nagyon khm… furcsa válaszokat szoktam kapni. Többek közt sértegetéseket is, s magyarságomat is megkérdõjelezik egyesek.
Előzmény: Törölt nick (385)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 384
Ja, hogy te ketten vagytok! Nem tudtam. ;-)
Előzmény: stewes (381)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 383
Ezzel nehéz lenne vitatkozni. Sajnos ez az igazság. Egyes személyek felelõsségét lehet egyénenként mérlegelni, de a nagy egészre igaz.
Előzmény: pepe-002 (380)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 381
Téged ki kérdezett?
Előzmény: Törölt nick (379)
pepe-002 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 380
Erre azért kíváncsi vagyok, hogyan vezetted le.

A nácik emberek milliót ölték meg, kínozták meg, erőszakolták meg.
A kommunisták? Ugyanezt csinálták!! Akkor miért is jobbak? Az egyik gyilkos jobb, mint a másik? Semmi különbség nincs köztük!
Előzmény: Törölt nick (370)
stewes Creative Commons License 2007.06.21 0 0 378
Ezt senki sem vitatta szerintem.
Le tudod írni a zászló nevét magyar nyelven is?

Utolsó Árpád-házi királyunk ki volt? Mióta létezik a az Árpád-házi kifejezés, ki írta ezt le elõször, ki volt Árpád vezér anyukája, kik voltak még vezértársai?
Sorold fel a jelenlegi Magyarország jelentõsebb városait, folyóit, nevezd meg a Dunán-túl legmagasabb pontjá!. Melyik falunk a leghûségesebb?
Sorolj fel néhány -szerdahely nevû települést a jelenlegi vagy a történelmi Magyarország területérõl!
Előzmény: bavici (377)
bavici Creative Commons License 2007.06.21 0 0 377
az arpadsav ezer eves.hiaba horog a baller csurhe
ooloo Creative Commons License 2007.06.21 0 0 376
Hány nicket regeltél mára, kis parkolóőröm? Látom, nyomulsz rendesen... :DDD
Előzmény: bavici (373)
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 375
Ez egy méltatlan hozzászólás (mind a topikhoz, mind a topikolóhoz.)
Előzmény: bavici (373)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 374
Éles helyzetben biztosan tudnál választani. A legjobb kimaradni.
Előzmény: Or Kán (371)
bavici Creative Commons License 2007.06.21 0 0 373
menj be ma is gazsulalni demszkihez.nyalj be
Előzmény: ooloo (372)
ooloo Creative Commons License 2007.06.21 0 0 372

Ne kinlódj maapi, igyál inkább egy sört! Egészségedre! :o)))

Előzmény: Törölt nick (368)
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 371
Melyik jobb: ha előlröl szopatnak, vagy ha hátulról kúrnak?
Előzmény: Törölt nick (370)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 370
A Vöröshadsereg az USA és Nagy-Br. szövetségese volt, nem véletlenül, a nácik meg ellenség. Akiket legyőztünk. Fogd már fel. Rossz a kommunizmus is meg a nácizmus is, de a nácizmus a rosszabb, ha ezt nem fogod fel akkor egy hülye náci bérenc vagy.
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 369
Szerintem ebben a történetben nincs értelme védeni a tanár urat.
Mindig hazudok! Creative Commons License 2007.06.21 0 0 367
Sajnos nem ismerem még eléggé ennek az országnak a történelmét. Nyilván ez az oka annak, hogy ezt a zászló vitát sem tudom úgy átérezni, mint egy magyar polgár.
Otthon, a házam falán (ha még áll az a ház) van egy zászló. Az épület természetes része, ugyanúgy mint az ablaka vagy ajtaja. Mostani lakásomban is van egy kis zászló. De kész ennyi. nem töltenek be különösebb szerepet az életemben.
Amennyire tudom, honfitársaim életében sem tölt be központi szerepet.
Tudom én jól, hogy történelmünk, anyanyelvünk, sorsunk nem azonos. Bármennyit is tanuljak Magyarországról, bármeddig is éljek itt, soha nem fogok igazán magyarrá válni. Látom, hogy sokan egymás ellen feszülnek ezzel a lobogóval kapcsolatban. Nagy kár. Úgy látom, hogy sokkal inkább összefogásra lenne szüksége ma az országnak, semmint széthúzásra. Ha valaki magyarabnak érzi magát attól, hogy zászlóval közlekedik az utcán, hát tegye. De ha senkitõl sem szabad elvitatni azt a jogot, hogy a többi, jelvényeket nem alkalmazó honfitársaitok is egyenlõ partnernek érezze magát.
Aki szereti a hazáját, honfitársait, szerintem inkább mondjon le ennek a jelképnek a használatától, ha egyesekben ez félelmet kellt. Teljesen mindegy, hogy a félelem indokolt-e, vagy sem, valós, vagy bármely pilitikai játszma részeként generált.
Én így gondolom.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 366

Nem náci zászló, ha az lenne kibasznák a történelmi zászlók közül, mint a komcsi zászlókat.

De a szélsőjobb lengeti. (Én is szeretem, de nem megyek ki vele az utcának, mert retek faszfejnek néznének.)

Előzmény: Or Kán (363)
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 365

Egy fontos kieg, mert nem fogalmaztam pontosan:

"Amíg azonban egy politikai párt politikai indítékból hőbörög a náci jelzővel, addig ezt a leghatározottabban vissza kell utasítani."

Előzmény: Or Kán (364)
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 364
És még egy: ha mondjuk a MAZSIHISZ mondja azt, hogy ez a zászló félelmet kelt a hazai zsidóság egy részében, akkor azt akceptálni kell mindenkinek. Amíg azonban egy politikai párt hőbörög a náci jelzővel, addig ezt a leghatározottabban vissza kell utasítani.
Előzmény: Törölt nick (358)
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 363
Ettől sem lesz a zászló náci.
Előzmény: Törölt nick (361)
Or Kán Creative Commons License 2007.06.21 0 0 362

Én nem vonulok semmilyen zászlóval (mint ahogy azt már többször leírtam volt a topikban.)

A másik az, hogy a bizonyítást annak az oldalnak kell elvégezni, amelyik nyilas zászlónak mondja ezt a zászlót. Mert amíg ezt nem tudja alátámasztani, addig ez az állítás csak egy aljas, politikai indíttatásból elkövetett hazugság.

Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 361
ott nem, de ahol az Árpád-sávos zászló újabb kori "diadal útja" indult, ott sokat. :-(
Előzmény: Or Kán (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!