Legtöbbünknek volt otthon ZX Spectrumja, Commodore 64/16/Plus4-e, vagy épp Amigája, illetve később 286-os, 386-os vagy ne adj isten 486-os PC-je. Legyen ez a topik a régi idők letűnt számítógépes játékainak emlékhelye.
Nekem Mike Singleton programjai voltak az első számú kedvencek: Lords of Midnight, Doomdark's Revenge. Aztán valamivel később PC-re még kijött a Citadel.
Van három nagyon emlékezetes ZX Spectrum játék, illetve lehet, hogy négy, de az is lehet, hogy a negyedik már PC-s Szóval ZX Spectrum: Full throttle, Pyjamarama, Freddy Aztán volt egy tologatós játék, egy labitintusban kellett ládákat úgy tologatni, hogy egy bizonyos ládát aztán egy bizonyos helyre el lehessen juttatni. Persze különböző nehézségi szintek voltak. Baromi jó logikai játék volt. A pontos címére nem emlékszem, és minden valószínűség szerint inkább PC-s volt.
eszembe jutott még egy nagy kedvencem, a kick-off 2 amigán. mindig a Kriens nevű játékossal igyekeztem gólt lövetni, mint anno a bolgárok Szlavkovval Nyilasi ellenében
egy barátommal pedig heteket-hónapokat (néha az általános iskolai tanórákat is) beáldozva végignyomtuk pc-n a police/king's/space quest és larry játékok első példányait. csodálatos idők voltak azok, hol voltak még a letölthető walkthrough-k meg cheatek
egy érdekes élményben volt részem pár éve: leszedtem egy c64 emulátort pc-re, majd hozzá a bruce lee játékot, mivel anno - a legnagyobb izgalmak közepette, nyomomban a zöld szörnnyel és a fekete ninjával - mindig ugyanott fagyott le a játék. nagy nehezen elküzdöttem magam az adott szintig (quickshot 2 nélkül azért nehezebb), nagy izgatottan kb. 15 év után újra lemásztam az emlékezetes létrán, erre pc-n is fagy. csak nevettem.
Ha pedig mindenáron a fórumlakóktól vársz megoldást, akkor nyiss egy topikot a témában, ha valakinek lesz érdemi mondanivalója, válaszolni fog Neked...
ja de itt most ne legyen már erről szó ha nem nagy gond mert baromira nem vág a témába. felmész a strongdc-ddel egy hubra és megkérded egy operátortól a helyes beállításokat. ennyi.
Én kérek elnézést! Tudom, hogy nem, de szűkösek a lehetőségek. Fórum keresőszóra sok magyar fórum kijön, azonban amelyeket én láttam mind "halottak", azaz a legutóbbi bejegyzések 2,3,5 évvel ezelőttiek. Ez kúl! Sőt találtam Strong DC-s fórumot is, ami szintén nem élt, és a webmesternek is írtam akitől már lassan fél éve várom a választ. Ezért szeretnék tanácsot kérni tőletek, mert itt számítástechnikáról is szólt a diskurzus.
Csak és kizárólag az UPLOADS mappa van megosztva, ennek ellenére folyamatosan töltenek az UNFINISHED-ből is. Ennek mi lehet az oka? És hogyan lehetne leállítani az UNFINISHED "láthatatlan" megosztását?
Végig gugliztam a NET-et megoldást kutatva, de nem találtam olyat aki felvetette volna a problémát, azonban szerintem ezzel nem csak én találkoztam már.
Srácok, szeretném, ha valaki, aki már megoldott ilyet vagy ismer olyat, aki megoldotta, írjon vagy linkeljen valami megoldó képletet ide a fórumba!