Nem is a szó emelés a nemzetárulás, A homokzsák, meg az egyébb emelése és elhajítása.
Jobban rombolja a nem zet image-ét, mint bármennyi hazug miniszter, pártvezér, képviselő. Kiváltképpen olyan nemzet számára dúrva lejáratás, árulás az ilyen, amely igyekszik elhitetni a világgal, hogy nem jellemző a Főváros utcáin lopott harckocsival támadni a rendőreire, barrikádot építeni és középületet ostromolni.
A politikusaink rengeteget tettek azért, hogy a Magyar Nemzetről lesajnáló vélemmények formálódjanak. Ezen gazemberek ellen sajnos megint tehetlenek vagyunk. De az ilyen csőcseléknek a dobálozó kezét eltörni, csak garázdaság... :-)
Megint sikerült alaposan lejáratni a nemzeti lobogót és az árpádsávos zászlót. :-(
Tegnap este, megint olyan egyéneket engedtek alá, akik csak szégyent hoznak a nemzetre. Nem tudom, miért kell ezt tűrni? Mi ez, ha nem nemzetárulás? Néhány rögeszmés vandál, képtelen elviselni, hogy másként is szeretnének emberek élni, mint ahogy az ő képzeli, majd a nemzet színeit magára aggatva, alpári viselkedésével, megalázza a magyarságot.
"Cluny apát támogatta Istvánnak a magyarságot a keresztény egyházhoz terelő tevékenységét? "
Te azt írtad, hogy senki. Erre én egy írásos kortárs támogatót megjegyeztem. És ki tudja, hány ilyen volt írás nélkül, vagy esetleg elpusztultak a támogató dokumentumok.
Ne haragudj, csak most volt időm figyelmesen átolvasni a hozzászolásodat!
Cluny apát támogatta Istvánnak a magyarságot a keresztény egyházhoz terelő tevékenységét? Miért nem csodálkozom én ezen? Egy apát, mikor tiltakozik ilyen ellen?
Nem ellenkezett még az ezközökön sem? Ezen sem tudok meglepődni. A keresztény egyház, sosem vetette meg a kegyetlen ezközöket. Magam, pont ezért vetem meg.
Akkor tájt és késöbb is voltak kegyetlen dolgok. 1946-ban az USA 2 atomot is dobott Japánra. Hitler tettei kegyetlenek volnak, pedig nem egy Diktátor közelítette meg a kegyetlenségét. Mégsemm ezekről szól a XX. század és kegyetlennek tartva elítéljük ezeket. Legalábbis nem részei (még) szentbeszédnek. Tehát attol, hogy nem csak István volt különösen kegyetlen, még az volt.
"Magyarország semmivel sem volt előrébb a komunizmus bukása után, mint a többi ország."
Magyarország akkor még előrébb volt. Csak mára, sokan lehagyták.
Magyarországnak volt a legtöbb exportja a nyugat felé és kelet felé is úgy, hogy nem kellett nélkülöznie.
Nagy segítség volt az NDK-nak a német egyesítés, a Cseheknek, hogy lerázták az akoor még csak koloncnak számító Szlovákokat és Szlovénia sem ragaszkodott a többi Jugoszláv köztársaság "etetéséhez".
De a Balti államok, jelentős lépéshátránnyak indultak a Szovjetunióból, és Romániába sem vágyott senki Magyarországról. Az Észtek, mára úgy el húztak, hogy az általuk felvert port sem kell már nyelni, de többi Balti állam is inkább példaként szolgálhat. Magyarország és Románia között is egyre símulnak a különbségek, bár az még sok területen, most is jelentős.
Szegény Bulgária lesz a következő aki lesprinteli a Magyart, de talán lassan ébred az Albán is.
A mai Visegrádi-négyekhez képest, gazdaságilag nem voltunk sokkal előrébb '89-ben. De előrébb, mint most.
Fére értesz! Nem menteni, vagy védeni akarom Kádárt! Pusztán azt állítom -hogy megannyi aljas tettei mellett- megtett mindent magyarországért, ami akkor diplomáciailag elérhető volt.
Talán ha nem járul hozzá '56 olyan véres letöréséhez, még véresebben törik le a Szovjetek. Talán, be is olvadtunk volna a SZU-ba. Nem lehet tudni, mint azt sem, mi lett volna, ha Koppány útját járja az ország, és nem Istvánét.
"Na persze, ha a gazdasági mehanizmus sem kádár neve alatt futott, hanem az '56-os veteránok érdeme, akkor nem szoltam."
Kész csoda, hogy még nem találkoztam a témát ragozó topikkal. Nos, a gazdasági mechanizmus nem Kádár neve alatt, hanem Nyers Rezső neve alatt futott, aki a Kb-ben többséget tudott maga mögé állítani, amit Kádár is akceptált. De amikor Fock Jenőre rászóltak Moszkvából, Kádár azt is elfogadta. 1:1 (nálad Kádár javára).
" István az akaratát, a német lovagok segítségével is vitte véghez? Német a Magyar ellen, Magyar megbízásábol? Biztosan, már azt sem tudom, mit jelet az árulás szó maga."
Német lovagok is harcolhattak magyar ügyért. Az még nem hazaárulás. Csak emlékeztetőül (ugyan nem igazán lelkesen), de osztrák-spanyol-bajor-lengyel erők szabadítottak fel bennünket a török alól. Most akkor kik árulták el az országot??
"István korában a németek nem tudtak betörni hazánkba. És utána is csak a trónviszályok idején, akkor is ideiglenesen. Miféle árulás volt ez, hogy az ellenség még így sem bírt velünk."
Tehát megint tévedek, mikor azt hiszem, hogy István az akaratát, a német lovagok segítségével is vitte véghez? Német a Magyar ellen, Magyar megbízásábol? Biztosan, már azt sem tudom, mit jelet az árulás szó maga.
Kádár: "Mert amíg én csokit majszoltam 1980-ban a Balaton partján, addig örűlt a romániai kortársam, ha este látta, hogy penészes kenyeret eszik-e."
Az NDK-s pajtásod viszont épp kétszerannyi csokit evett, mig te csak a nyáladat csurgattad.
"A Lengyel kortársam, minden sorba beált a kis cekkerével, mert talán neki is jut valami és nem lesz éhes aznap a család."
És te? Minden exportból visszamaradt bóvlira lecsaptál. És az orkánkabátot mennyiért vetted? Talán épp a lengyel kortársadtól.
"Amíg engem a szüleim egy kopott Wartburggal vittek a Balatonra, az Albán kisfiuk, csak múzeumban láthattak személyautót."
Az etióp kortársad meg szegény éhenhalt.
"1987-ben szüleim, felraktak a vonatra, hogy meglátogathassam a keresztszüleimet Ausztriában, hatalmas dolog volt. Olyan hatalmas, amiről egy NDK-s álmodni sem mert. "
Érdekes, épp ez ügyben jut eszedbe az NDK. A lakáskérdésben viszont nem jut eszedbe.
Összefoglalva. Valóban a legvidámabb barakkban éltünk. Köszönjük ezt meg....no nem Kádárnak, á, dehogy. Köszönjük '56 mártírjainak.
"Nem vitás, István tettei a történelem távlatábol, jó tettek. "
Egyetértek.
"De kötve hiszem, hogy kortársai is így látták. "
A Cluny apát kortársa volt, és mégis úgy látta. Nyilván nem volt egyedül, csak mások után nem maradt írás.
"Eszközei pedig, még akkori kor szokásai szerint is kegyetlenek voltak. "
Ezt mire alapozod? Koppányra? Dehát Dózsát fél évezreddel később is hasonlóan darabolták. Az istváni törvények kemények voltak. Dehát Szent Lászlóé is. És az inkvizicióról szintén félezer évvel későbbről, már ne is beszéljünk. Olyan volt az a kor, és a kor szokásai szerint NEM volt István különösen kegyetlen.
"ideken katonákkal leverte a magyar seregeket. Nem csak leverte, kiadta a harcmodort, a stratégiát, a gyenge pontokat. Mi ez, ha nem árulás? "
Nemigen tudod, miről beszélsz. István korában a németek nem tudtak betörni hazánkba. És utána is csak a trónviszályok idején, akkor is ideiglenesen. Miféle árulás volt ez, hogy az ellenség még így sem bírt velünk.
A kerszténység szellemével semmi bajom. De a kersztény egyház, a keresztény europa, olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nem vitás, István tettei a történelem távlatábol, jó tettek. Több mint valószínü, hogy az államalapítása és a -mondjuk így- kerszténységhez való csatlakozása nélkül, max még 100 évig emlékezett volna a magyarságra a többi nemzet. Ez pontosan látszik 1000 év távlatábol. De kötve hiszem, hogy kortársai is így látták.
Eszközei pedig, még akkori kor szokásai szerint is kegyetlenek voltak. Nagyságrendekkel nagyobb, fájóbb sebet ejtett az akkori magyarokban, a családok magánéletébe is minden addigi és utánakövetkezőnél jobban beleszolt. Nem csak idegen, de ismeretlen, érthetetlen, dolgokat kényszerített arra, amit ma gazdaságnak és kultúrának nevezünk.
Tette mindezt úgy, hogy ideken katonákkal leverte a magyar seregeket. Nem csak leverte, kiadta a harcmodort, a stratégiát, a gyenge pontokat. Mi ez, ha nem árulás? Bár az idő őt igazolta, ezt csak az nem látja be, aki nem hajlandó objektíven gondolkodni!
Az, hogy szenté avatták, számomra leírja a kersztény egyházat. Nem csak ő szenté avatása, a legtöbb szent, ha ma élne, alávaló gazembernek mondanánk. (Tisztelet a kivételnek!)
Hol vannak István tettei a 10 parancsolattól?
Kádár hasonló tetteivel egy lágyszívű keresztapa volt Isvánhoz képest. Ja, hogy Isván kora olyan volt? Kádáré meg amolyan.
Ha István nyílvánvaló érdemei mellett is szót emeltem, meg kell említeni Kádár kegyetlenségének is a gyümölcsét. Szerintem, köthető a nevéhez, hogy a vidám barakként emlegettek minket a sorstársaink. Mert amíg én csokit majszoltam 1980-ban a Balaton partján, addig örűlt a romániai kortársam, ha este látta, hogy penészes kenyeret eszik-e. A Lengyel kortársam, minden sorba beált a kis cekkerével, mert talán neki is jut valami és nem lesz éhes aznap a család. Amíg engem a szüleim egy kopott Wartburggal vittek a Balatonra, az Albán kisfiuk, csak múzeumban láthattak személyautót. 1987-ben szüleim, felraktak a vonatra, hogy meglátogathassam a keresztszüleimet Ausztriában, hatalmas dolog volt. Olyan hatalmas, amiről egy NDK-s álmodni sem mert.
Nem sírom vissza a Kádár korszakot, mert nagyon rossz volt. De volnék fer, ha ezeket elfelejteném. Mint ahogy nem sírom vissza István kegyetlenkedéseit sem, de nem volnék fer, ha nem lennék hálás neki azért, hogy most magyar lehetek.
De a hálám ellenére szentnek nem tudom nevezni. Kalkuttai Teréz anyát -aki (még) nem szent- igen. De Istvánt, vagy Kádárt, nem.
Szent István királyunk befejezte azt amit C&M elkezdtek, keresztény államot alapított a Kárpát-medencében. A pogány magyarok ellenében, európai keresztény népek segítségével.
Szerinted. A magyar nemzet csak akkor tud fennmaradni, ha felhagy a pogány kultúrával. És Szt István ezt csinálta. Vagyis nem elárulta, hanem megmentette. Azért a két fogalom közt van némi különbség.
Nos valaki itt Kádárra is ezt írta. Vele az a helyzet hohy egy olyan ideológiát (kulturát???) próbált az országra erőltetni, ami még őt magát is csak hónapokkal élte túl. Na ezt hívják nemzetárulásnak. Ha érted a különbséget:-)))
"nagy mongolia letjogosultsaga legalabb akkora mint nagy matyarorszage, ha visszalitanank most eppen 1 mongol pasztor - akkoriban hadur - rabszolgaja lennel, igazi igavono barom"
Látod, neked nincs szükséged arra, hogy visszaállítsanak egy nagy birodalmat, már így is igazi barom vagy.
szerinted a mongol birodalmat is vissza kellene allitani?
ne felejtsd el hogy batu kan lealazta mo-t is, szarra verve a magyar seregeket muhi pusztanal
tehat teljesen jogosan, fegyverrel - verrel es vassal - birtokba vette az orszag teruletet, akarcsak arpad magyarjai 300 evvel korabban
nagy mongolia letjogosultsaga legalabb akkora mint nagy matyarorszage, ha visszalitanank most eppen 1 mongol pasztor - akkoriban hadur - rabszolgaja lennel, igazi igavono barom