Ha nem is mibi (a vádaskodó), vagy Pixy, de valaki (te) mégiscsak megpróbált utánanézni, mi volt az a statisztika. Helyes, hogy megpróbáltad, bár azt nem lehet mondani, hogy teljes sikerrel jártál. Merthogy nem Szegedről, hanem Pécsről volt szó, pontosabban a pécsi Szivgyógyászati Centrumról, az ott készült statisztikáról.
És bizony, ez a Csókay az idén hirtelen leromló halálozási statisztika okait is megnevezte a vitában. Azt például, hogy az idén a betegek - a szervezeti változtatások következtében - hosszabb idő után és így rosszabb állapotban kerülnek a pécsi kórházba. Ahol ugyanolyan szakértelemmel, de gyengébb pénzügyi háttérrel támogatva látják el a gyógyításukat.
Ennek ismeretében, most már te is megítélheted a (198)-as beírást.
Szép tôled. Na, akkor mondd meg te, mi is volt pontosan az a statisztika, amivel dr. Csókay érvelt? Nem ám csak úgy, feltételezgetve (mint mibi), hanem tényszerűen.
Ha tudod. De ha nem... akkor bizony együtt égsz mibivel... (:–)))
Nezzuk kedves Csokay doktorur, hogy MILYEN helyzetet is AKAR ORBAN KONZERVALNI!
Orbán akár szakértőt is jelölne kormányfőnek MTI 2007. június 13., szerda 11:58
A Fidesz hatalomra kerülése esetén a költségvetési kiadásokat befagyasztaná, az adókat csökkentené, a gazdasági adminisztrációs korlátokat eltörölné, mondta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke akár magát is el tudja képzelni miniszterelnöknek.
Orbán Viktor szerint a megszorításokra nincsen szükség, a válságkezelésnek a Fidesz egy más módját ajánlja : a költségvetési kiadásokat a mostani reálértékükön befagyasztaná az adókat nem emelné, inkább csökkentené, a gazdaság útjában álló adminisztrációs korlátokat pedig eltörölné.
Megduplázódott a kórházak adósságállománya 2002. március 8. péntek 8:01 Index /Népszava
Megduplázódott az év során a kórházak adósságállománya - derült ki a Magyar Kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete most nyilvánosságra hozott legfrissebb jelentéséből. A legutolsó negyedévről összesen 119 intézmény küldött jelentést, ezek több mint felének adósságállománya elérte a kritikus határt.
Az ellátórendszer a rendelkezésre álló forrásból, a meglévő struktúrában és kapacitással nem tudja biztosítani a betegellátást a jelenlegi színvonalon.
Azt azért meg kell jegyezni, hogy a Google Scholar viszont húsz cikket talál Csókaytól, igaz mondjuk, hogy ebben olyan 'hatalmas' 'nemzetközi' folyóiratok is vannak, mint az Orvosi Hetilap és az Ideggyógyászati Szemle.
mindeddig képtelen voltál válaszolni arra, hogy mi volt az a statisztika, amivel dr. Csókay érvelt a dr. Repával folytatott, tegnap reggelôtti vitában.
Ez az ismerethiány azonban téged nem zavart és a szóban forgó statisztikával kapcsolatban kapásból kijelentetted, hogy Csókay "nyilvánvalóan hazudik". Szóval, gôzöd sem volt (most sincs), hogy mivel érvelt, de te azért vádaskodtál. Nagyon tisztességtelen és elítélendô dolog. (:–(((
"...Ugyanis nem a "kicsik" sírnak, hanem a nagymenők, akik tényleg sokat veszíthetnek pl. azzal, hogy nem tudnak tb pénzen magánrendelni..."
Ez a baj... nem a teljes orvostarsadalommal van a baj, hanem a hangadokkal....akik hülyere keresik magukat, elteszik a nagy lovet, a kezdö orvosoktol meg elvarjak, hogy lelkesen dolgozzanak a fizetesükert... Ezek viszont abban biznak, hogy egyszer bekerülnek a nagyok köze, es ök is a parabol fognak elni. es mire odaernek ök is lezüllenek...
Alapvetöen a halapenz sem egy idealis dolog, de amit most csinalnak, hogy gatlastalanul megkövetelik barkitöl, barmi aron, az hanyingerkeltö. Sirnak a fizetesük miatt, ebben igazuk van, mert az tenyleg nevetseges... De az erem masik oldala: mennyit kellene keresnie egy videki operalo sebesznek, szemesznek vagy nögyogyasznak, aki manapsag 1M felett keres, hogy ne fogadjon el /követeljen halapenzt ???
SZoval qurvara rendet kellene csinalni... egyreszt normalis juttatasokat biztositani, masreszt a feudalis hierarchiat felszamolni.. Es ez ellen az orvosok hangadoi tiltakoznak ma a legjobban....
Én ma kicsit később mentem végezni a munkámat,láttam a "vitát"..Csókay gyenge is volt és nem etszett,ahogy viselkedett. Még a nejemmel is vitáztunk,mert ő másként látja a helyzetet.. Szerintem viszont egy orvos ne politizáljon,hanem gyógyítson.Csókay főorvos úr túl sokat képzel magáról.Ez persze nem jelenti azt,hogy a képességeit vitatnám.
Én a SOTE valamelyik korifeusát hallottam nyilatkozni, eszerint náluk ilyen van, de jelentős a költségvonzata, és szerinte kisebb (náluk) kórházak ezért nem tudják csinálni. Mintha azt mondta volna, hogy náluk egy 15 fős osztály intézi, de erre nem esküszöm meg. Persze HÁ szerint ez se munka, napi 1 - 2 perc. Én utóljára kb. 6 - 8 éve voltam kórházban, már akkor is több időt vitt el a papírmunka, mint az effektív gyógyítás.
te sem láttad/hallottad a mai vitát a Nap-keltében. Különben tudnád, hogy Csókay igenis érvelt egy statisztikával, amelynek valódiságát Repa sem vonta kétségbe.
A faszi statisztikai adatokra hivatkozott. Erre kérdezem én, hogfy milyen megbízható statisztikai adatai lehetnek a reform hatásáról, amikor egy tisztességes statisztikát fizikailag képtelenség megcsinálni a reform bevezetése óta. Ehhez a kérdéshez miért is kellene TV-t néznem. Segítenék neked. Egy ilyen kérdésre az a korrekt válasz, hogy a faszi innen és innen vette az adatait.
Kétlem egyébként, hogy bárhonann is lennének megbízható adatai! Ahhoz ugyanis legalább a kórházak 20-25 %-ából kellenének adatok és a dolg jellegénél fogva a legfrissebb adatszolgáltatás is legalább 3-4 hónappal ezelőtti helyzetre vonatkozhat.
(Ha még most sem érted, az már a te problémád)
Egyébiránt meg miért hívnám az öregapámat faszinak. Ő egy normális öregúr volt. (Sajnos már meghalt.)
És amíg ezt dr. Csókay András idegsebész főorvos meg nem teszi - megfelelő formában, Orosz J. (Klubrádió) által hitelesítve -, nem is lesz neki hitele mibi olvtársnál. Magára vessen. (:–)))
Az a baj, hogy nálunk ez a helyzet. Küléföldön azért nem pont ilyenek a viszonyok. csakhogy az első jelre, amikor kiderült, hogy valamilyen módon abba az irányba kellene elmozdulnunk, az elit egy része összezárt és elkezdte a most tapasztalható igen gusztustalan pozícióharcot.
1. Egyrészt folyamatosan rohad az eü, aminek 1000 meg 1 oka van. Ezek között meg kell említeni pl. azt, hogy tavaly még csak kb. 2.5 milla ember fizetett tb járulékot és volt 13 milla érvényes tb kártya.
2. Egy másik ok volt, hogy a kórházak ott simliztek, ahol tudtak - értelemszerűen a vezetőorvosok együttműködésével.
3. Sok orvos gátlástalanul kihasználta a lehetőségeket és a tb által finaszírozott eszközökkle térítés nélkül magánpraxist folytatott.
4. Nem az orvostársadalommal van baj, hanem főleg az orvoselit azon részével, ami politikai elfogultság okán megfeledkezik orvosi esküjéről. Lásd hódmezővásárhelyi eset, sátoraljaújhelyi eset vagy Csókay doki ámoklása.
5. Az eü reformjára - többek között az említett okok miatt - nagy szükség lenne. Mára a helyzet az, hogy a dokik vezetői kemény érdekérvényesítés okán szabotálnak mindent (néha a betegek se számítanak ebben a meccsben) de ugyanakkor semmi megoldást nem kínálnak a problémákra. nem meglepő. Nem érdekeltek a változásokban. A fital dokik meg szenvednek, mert pontosan látják, hogy mit kéne tenni, de ki vannak szolgáltatva ezért tartják a szájukat.
Aha, értem; pár év alatt annyira elromlott az orvostársadalom, hogy most kormányzati hisztériakampányt kell ellenük indítani.
Hányinger, amit csináltok; ha éppen az kell, megy az uszítás a pedagógusok/gyógyszerészek, vagy éppen a határon kívüliek ellen. Most az orvosok a népellenség. Hát hajrá, ha ez jó nektek.
és ez persze (a mai reformszellem szerint) ugyebár általános orvosi körökben. És mit tett Molnár/HorváthÁ ez ellen? A várólista + a volumenkorlát megszünteti a hasonló esetek előfordulását?