Fokozott ellenőrzésre számíthatnak az autósok csütörtök délután Zuglóban, Budapesten. A rendőrök 14 óra után lepik el a XIV. kerületet, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat, ellenőrizzék a biztonsági öveket, illetve azt, hogy a motorosokon van-e bukósisak.
Csak túlzásokba nem kell esni...és igen,nem kötelező rendőrnek állni..de az állampolgárnak mindig szem elött kell taratni,hogy a rendőr is ember.Nem lehet tőle folyamatos "gépmunkát" elvárni.Igen,is van önbecsülése,önérzete amit nem kell basztatni.Kölcsönös tisztelet.De ez még minimum 10 év,fejlődni kell mindekét oldalon.Sokat.
Ebben teljesen egyetertek.
A patikus ur amugy egyaltalan nem esett tulzasba, targyilagosan leirta, hogy mi tortent vele es hogy szerinte az nem elfogadhato (en meg egyetertettem vele). Nem kovetelte az erintett leszereleset, nem tett feljelentest, egysezruen leirta, hogy nem koser a dolog, es ebben teljesen igaza van.
Ahhoz te keves vagy, egyebkent meg stilszeruen "bekaphatod".
En szemely szerint egyaltalan nem felek(*), az erdekervenyesito kepessegem boven a nagy magyar atlag felett van -- ettol fuggetlenul van velemenyem a dolgokrol, akkor is, ha az nem kedves a te szivednek. Ezen konkret esetben pl. az, hogy a patikarus ur altal emlitett eljaras nem elfogadhato akkor sem, ha amugy tenyleg nem ez a legnagyobb problema manapsag; cinizmus azzal vedeni az apro visszaelest, hogy vannak sulyosabbak is.
(*) mondjuk a TV-ostrom utani napokban nem mertem elmenni a belvarosba bulizni, nehogy beleessek a szorasba, de ugy altalaban, hetkoznapi igazoltataskor vagy akar bunteteskor termeszetesen nem felek
Egyszer már írtam neked, hogy a kölcsönös bizalmat mindig az erősebb félnek kell kezdeményezni.
Másik megállapításom, hogy a rendőrnek csak addig van, törvény által ráruházott hatalma felettem, amíg a köztünk levő kapcsolat a jogos rendőri intézkedés tárgykörébe tartozik. Egyébként ő ezen túlmenően, pont olyan állampolgár mint én, vagy megfordítva, én pont olyan állampolgár vagyok mint ő.
Nehéz ügy....Mert ha folyadéktól teli a szád vagy valami darabos van benne,akkor az ugyebár felmegy orrba.Az nagyon nem finom.A másik lehetösség,hogy kiteszed magad elé,de az meg cseppett sem esztétikus.
Ha valami egyben van a szádban-nekem még soha nemvolt-akkor arra vagy ráharapsz-ez komoly sérüléseket eredményezhet mindkét félnél-vagy felfüggeszted azon tevékenységed amit azzal a "dologgal" végeztél..ez viszont vezethet,hervadáshoz vagy kiábránduláshoz.
De ez igy alakult ki.Kellett hozzá,egy jó nagy botrány,hogy valami elkezdődjön ebben a kurva országban,rendészeti téren.Nem megy minden egy hét alatt.
Azt hiszed engem nem zavar a sok majom aki kiskirálynak érzi magát,egy hülye igazolvány miatt?Dehogynem.Csak túlzásokba nem kell esni...és igen,nem kötelező rendőrnek állni..de az állampolgárnak mindig szem elött kell taratni,hogy a rendőr is ember.Nem lehet tőle folyamatos "gépmunkát" elvárni.Igen,is van önbecsülése,önérzete amit nem kell basztatni.Kölcsönös tisztelet.De ez még minimum 10 év,fejlődni kell mindekét oldalon.Sokat.
"Szeretnék újra bízni a rendőrségben, mert most nem tudok..."
Hja kérem, a bizalom drága kincs. Tudni kell megtartani.
Egy távoli rokonom Belgiumban, Anderlecht kerületben rendőr. Kérdeztem tőle, hogy milyen a fizetése. A válasz, jó közepes. Na és valami plusz pénz az utcán leesik? Látni kellett volna megdöbbent , felháborodott arcát!- Hogy gondolod?! Hiszen én felesküdtem valamire!
Pontosan a szemléletet mutaja ez az eset is, ami általános lehet a rendőri állományban.
"Rám másként vonatkoznak a szabályok és a törvények"
nem arról van szó, hogy te és sokan mások nem csinálnák meg, hanem az a lényeg, hogy ennek a rendőrnek feltehetőleg eszébe sem jutoot, hogy szabálytalan amit csinál. Hogy visszaél a rendőri hatalmával az állampolgár fölött.Más hasonlattal, ez a cseppben a tenger, esete.
Az a baj,hogy most meg aztán megy a mindenbe belekötök projekt.Én megértem,hogy mi a gondod ezzel,meg én biztos nem állitanálak meg egy iylen faszság miatt.De nem kéne mindenen fennakadni.
Ugye abszolute nem fogtad fel, hogy mit kifogáslok abban ami történt?
És ez mennyiben mutaja a rendőrségi állomány állapotát?
Tisztelettel megmondom:
A rendőr teljesn normális és következmény nélkülinek gondolja, és joggal, hogy hatóüsági kényszert (megállítás) alkalmazzon, egy nem rendőri intézkedéshez, hanem csak egy síma civil csevejhez, autós kíváncsisága kielégítéséhez.
Na az a rendőr gondolja úgy, hogy lehet a szolgálati autót egyéb magáncélra is használni, egyáltalán a hatósági többletjogokat, saját magán előny céljából, sőt...
Ez a felfogás, ez az ami riasztó.
Szeretnék újra bízni a rendőrségben, mert most nem tudok...
- Sz.I.:..jogszerűen, ha beépül egy bűnszervezetbe és az állam büntetőigénye az alacsonyabb, mint az, amit ő elkövetett, tehát van egy-két feltétel, de egyetlenegy tilalom van, más embert szándékosan nem szabad megölni. Egyébként bármilyen bűncselekmény, gyereklány megerőszakolását, egy bűnszervezetbe beépült rendőr ma büntetlenül törvényesen megteheti."
Hú vazze. Értem közösültek erőszakosan. Persze így már egészen más a leányzó fekvése. Talán még zsebre is azért dolgoznak, hogy kevesebb adót kelljen fizetnem.
A Demszkynek ideje volna néhány száz (ezer?) kitűntetést kiosztania.