Keresés

Részletes keresés

Tyűha Creative Commons License 2007.10.23 0 0 330

Egyetértek.

SZVSZ valóban szégyenletesek a topikleirásban emlitett fizetések.

Addig azonban amig az eü-t az állam kemény marka szoritja sosem lesz ebben változás.

Ha az eü-t nem engedik kibontakozni és a fűnyiró elv alapján mindnekinek csak az egyformán szar minőságű ellátást kell kapni (mert ha nekem rossz, akkor legyen másnak is rossz c. kommunisztikus agymenés) akkor az orvosoknek sem lesz jobb dolga, mármint azoknak, akik nem a hálapénzes szakellátásban dolgoznak. 

Engedni kell, hogy a szolidaritás elv ne azt jelentse, hogy a nagy netto befizető polgár feltétlenül ugyanazt az alcsony szinvonalú, sokszor embertelenül gyatra  orvosi jelenlegi ellátást kapja, mint az ellátási költségének töredékét befizető polgár.

A jelenlegi rendszer a szerény képességű és emberileg alkalmatlan orovs foglalkozású egyének melegágya.

Hasonlatos ez a tanitónőknél az iskolákban tapasztalt silányságtól. Az megy tanitónőnek, aki nem tud magával mit kezdeni, de szükségét érzi annak, hogy egy papiron jelentős szakmát mutathasson fel.

Előzmény: Libera nos, Domine! (324)
Yesterday Creative Commons License 2007.10.23 0 0 329

Libera

Momentán ez igy nem igaz.A biztosítónak meg kell oldani a közalkalmazotti problémát, mert , amig az orvosok ottan vannak, bértábla szerint van a fizetésük.Úgy, hogy amit mondasz csak egyéni szerzödéssel, vállalkozóként lehet megoldnai, akkor lehet egymilliót keresni. Erröl azonban ma mindenki nagy kussban van..

kheiron Creative Commons License 2007.10.23 0 0 328
Hát igen, az még jó pár évbe beletelik, mire tényleges biztosítás lesz nálunk.
apple48 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 326
Érdekes felvetés, annál is inkább, mert ezt az ellenzék teszi immáron évek óta.
Előzmény: Törölt nick (325)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.21 0 0 324
Ha igazi egészségbiztosítás lesz Magyarországon, akkor végre a kereslet-kínálat alapján alakulnak ki a bérviszonyok. És nem az állam húzd meg - ereszd meg bérpolitikája érvényesül.
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.21 0 0 323
Bolgárt nem tartom rossz újságírónak, de Csermely, Bayer és Mészáros elképesztően és elvtelenül elfogultak. Persze Bolgárnak is megvannak a saját politikai preferenciái, de csak az értelmi fogyatékosok "semlegesek".
Előzmény: HAL9000 (320)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.25 0 0 321
Ezért akár fizetnék is!
Előzmény: HAL9000 (320)
HAL9000 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 320

:)

Azért egy Csermely Bayer Bolgár Mészárosra beneveznék.

Hetente forgathatnák... Hogy egyenletes legyen a nézettség...

Előzmény: nemhívő (319)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.24 0 0 319
Nem cikiből mondom, de nem nézem meg, elhiszem inkább! Elegem van az ATV egy irányba beszélő, köpködő műsoraiból is, a HÍR TV-ről nem is beszélve. Nem fogom felhúzni magam. Úgy is tudom, hogy mindegyik mondja a magáét, előre tudni lehet, mire, hogyan reagálnak, milyen érveket, kifejezéseket, szófordulatokat használnak.
Hát ki a fax veszi komolyan Avar Pista bácsi és Bolgár Úr végletekig elfogult orbánozását vagy a Péntek 8-at. Nem nagyon tudom már rávenni magam, hogy ezeket a műsorokat nézzem .
Kösz inkább nem!
Előzmény: HAL9000 (317)
katzpadre Creative Commons License 2007.05.24 0 0 318
A bankároké bizony hipp-hopp. Egy félig analfabéta ügyintéző is hirtelen többet keresett a bankszektorban mint egy jó szakorvos "hivatalosan". Meg is lett a haszna.
Előzmény: kheiron (316)
HAL9000 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 317

nemhívő, a műsor Friderikusz honlapján megnézhető.

Így kell csúsztetni mesterfokon.

Előzmény: nemhívő (315)
kheiron Creative Commons License 2007.05.22 0 0 316
Igaz, nem volt egyértelmű.

Szóval a felsorolt szakmák űzőinek fizetése hipp-hopp megemelkedett 1990 óta, míg az orvosoké maradt alacsonyan.
Előzmény: katzpadre (313)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.22 0 0 315
Azért nem reagáltam rá, mert nem láttam, nem ismerem a sztorit. A másik topikban is említetted, emlékszem.
Előzmény: HAL9000 (314)
HAL9000 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 314

Goto 240.

Előzmény: nemhívő (307)
katzpadre Creative Commons License 2007.05.22 0 0 313
Bocs, de nem világos mire utalsz.
Előzmény: kheiron (312)
kheiron Creative Commons License 2007.05.22 0 0 312

De kellene némi türelem. Nem lehet több évtizedes torzulást rövid úton lerendezni.

Szerintem kérdezz meg erről egy bankárt vagy egy mérnököt, netán egy bírót. 

17 éve kérnek "még egy kis türelmet".

Előzmény: katzpadre (311)
katzpadre Creative Commons License 2007.05.22 0 0 311

"Azzal kezdtem az egészet, hogy az orvosok méltánytalanul alul vannak fizetve.
És azzal folytatam, hogy a normális körülmények megteremtésében megkerülhetetlenek. Nélkülük nem megy, őszintén hiányolom a mostani helyzetben a hangjukat, a véleményüket Azon egyszerű oknál fogva, mert irányadó lenne. "

Igaz ! De kellene némi türelem. Nem lehet több évtizedes torzulást rövid úton lerendezni. Mellesleg ezért a "hivatalos" pénzért ez a munka nem vállalható. Vagy megfizetik - még ha csak a magyar viszonyokhoz képest is - vagy lehet menni kuruzslóhoz, vagy (akinek pénze van) külföldre. A "reformot" pedig jó lenne, ha legalább nagyjából hozáértők csinálnák. Hová lett a népegészségügy és a prevenció. A jól képzett orvosok jelentős arányban eddig is elhúztak külföldre. Na az aztán a pénzkidobás. (Takarékosság ürügyén). A paraszolvencia pedig a fenti ördögi körből termelődő istenverés. 

nemhívő Creative Commons License 2007.05.22 0 0 310
Ennyire, mert akik "ott" vannak azoknak ez a megszokott, ne változtassunk - mert normális körülmények között számonkérhetők, elszámoltathatók lennének - langyos tökfürdő tökéletesen megfelel. Ebből élnek.
Előzmény: upi2000 (309)
upi2000 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 309

egyrészt mindegyik számít rá, hogy sikerül dupláznia...

másrészt valóban kellene egy néhány dologban cikluson átívelő konszenzus, mert enélkül max. ennyire fussa...

Előzmény: nemhívő (172)
katzpadre Creative Commons License 2007.05.22 0 0 308

Belátom, hogy igazad van, mert ebből tényleg nem lehet normális és informatív statisztikát csinálni. Persze ez nem vigasztaló.

A kórbonctani és klinikai diagnózis összevetése pedig úgy marhaság, ahogy leírod. Egyike a miniszterialis parasztvakításnak.

Ezért kellene a szakmának jobban figyelnie magára, és nem hagyni, hogy a hivatalnokok lejárassák.

Előzmény: kheiron (306)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.22 0 0 307
Hát köszi!
Azzal kezdtem az egészet, hogy az orvosok méltánytalanul alul vannak fizetve.
És azzal folytatam, hogy a normális körülmények megteremtésében megkerülhetetlenek. Nélkülük nem megy, őszintén hiányolom a mostani helyzetben a hangjukat, a véleményüket Azon egyszerű oknál fogva, mert irányadó lenne. Ennyit írtam. Erre a topikgazda bejött nekem itt a hülyeségeivel, a feltétel nélküli ájult doktorurazós szöveggel.

Hol mondtam én olyant, hogy ha nem fizet valaki akkor kitolják a kazánház mögé és nem látják el? Miért tulajdonítasz olyan kijelentéseket nekem, amiket nem mondtam?
Milyen uszításról beszélsz? Én uszítok? Egyszerűen igaz, az, hogy igenis a hálapénz kivételezést eredményez. Ha pedig ez igaz (tessék cáfolni!) akkor ott valaki kárára lehet csak kivételezni. Az duma, hogy nem így van.
És a jattot igenis nem egy, nem kettő orvos előre elvárja. Nem azt mondtam, hogy követeli, hanem elvárja. Csak pontosan tudod!
A hálapénz nem kivételes és eseti jelenség. Talán ezzel sem kellene vitatkozni.
És ha már itt tartunk teljesen más a morális megítélése annak aki adja és annak aki kapja. Had ne kelljen ezt felnőtt emberek között kivesézni. Mindannyian tudjuk miről van szó.
Bagatelizáltok és mellébeszéltek. Tisztességtelen dolog. Egy beteg párszor ad életében. Egy orvos meg akár naponta, hetente többször elfogad és ez így megy étvizedek óta. Tudom a beteg a hibás, többen mondták már...
Olyan kijelentéseket tulajdoníts nekem amiket én is mondtam. Egy kicsit szalad a kezed:)
Szóval hülyeségeket állítottam. Hidd ezt.
Előzmény: Jo Tunder (305)
kheiron Creative Commons License 2007.05.22 0 0 306
Mivel - amióta bevezették a HBCS alapú finanszírozást a 90-es évek elején - szinte semmiféle valid egészségügyi adat nem keletkezett, eléggé kilátástalan a helyzet e téren, és nem a titkolózás miatt.

Egy csomó embernek van egyszerre cukorbetegsége és magas vérnyomása, és ezek a betegségek részben össze is függenek egymással.

Ha az OEP a cukorbetegséget finanszírozza jobban, akkor minden "dupla beteg" cukorbajos lesz, magas vérnyomás kísérőbetegséggel. Ha a hipertóniát, akkor meg mindenki magas vérnyomásos lesz, cukorbaj kísérőbetegséggel.

Ebből csinálj te normális statisztikát, ha tudsz.

Amit meg HÁ jelentett ki a "félrekezelésekről", az meg egyszerű hazugság. A boncolási, haláloki dagnózis és a kezelés alapjául szolgáló diagnózis ugyanis nagyon sokszor nem ugyanaz - egy magas vérnyomásos agyvérzést kaphat, egy rákos eltörheti a lábát, és trombózisban halhat meg stb.
Előzmény: katzpadre (304)
Jo Tunder Creative Commons License 2007.05.22 0 0 305

egy csomo hulyeseget allitottal. mindeki tudja, hogy azert az nem altalanos dolog, hogy az orvosok penzt kovetelnek valamiert, ha valaki nem fizet akkoris el fogjak latni. nyilvan vannak neccesebb szituaciok, valoban van valamifele feudalis jellege a szakmanak, es valoban vannak gorenyek is (hol nem ) de az, hogy az orvosokat altalaban most elkezdik b@sztatni, es hirtelen ok lesznek minden rossz okai, az orulet. ez pont ugyanaz mint amikor Koka es Magyar megtalalta maganak Szabo Csabat es mint valami pitbullt uszitottak az Akademiara. Szabo Csabanak is voltak persze igazsagai, es a magyar egeszsegugy kritikusainak is nyilvan vannak komoly igazsagai, de igy nem lehet viselkedni es pont. ertsd mar meg, hogy az, hogy a topiknyito vagy a kamara idiota elnoke osszehord minden hulyeseget nem kompromittal egyben minden egyes orvost, nem teszi oket orbanista hatramozditokka vagy mitomen minek szokas ma oket hivni.
Előzmény: nemhívő (299)
katzpadre Creative Commons License 2007.05.22 0 0 304
Nem egészen értem minek kell itt blamálni a szakmát - bocs hivatást - amikor azért nem mindenki hülye ebben az országban, és tudja merre hány óra. DE hát még az is szemérmesen titkosított, hogy hol miben milyen valószínűséggel gyógyulok meg, vagy patkolok el.
Előzmény: kheiron (302)
te komolyan veszed magad? Creative Commons License 2007.05.22 0 0 303

A hálapénzről van szó, nem a magánrendelésről.

Magánrendelés legálisan létezik.

Előzmény: nemhívő (301)
kheiron Creative Commons License 2007.05.22 0 0 302
Ha valakinek nincs pénze, akkor is megoperálják.
Előzmény: nemhívő (301)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.22 0 0 301
De hiszen most egyeztünk meg, hogy nincs semmi pénzes dolog:) És ami van az is hazugság:)))
Előzmény: kheiron (300)
kheiron Creative Commons License 2007.05.22 0 0 300
Igen, én kezdtem el a külön utakon járást.

Köszönöm, nincs több kérdésem.

A többit tekintsük írói munkásságod részének. :-)

Ezzel együtt is, szerintem nagyon rossz dolog, hogy az orvos a kórházban folytat magánrendelést. Tessék szépen kibérelni heti 2-3 órára egy arra alkalmas helyiséget, odahívni a betegeket, és ott lehet mindenféle pénzes dologról előre vagy utólag szót ejteni.
Előzmény: nemhívő (293)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.22 0 0 299
Már beismertem, hogy semmi sem igaz amit írtam.

Még egyszer elismerem: igazatok van, nincs itt semmi gond, minden ok. Rosszindulatú voltam.
Előzmény: Rübezahl (297)
Rübezahl Creative Commons License 2007.05.22 0 0 298
Hát szó ami szó, elég sok valótlan állításod volt.
Előzmény: nemhívő (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!