Keresés

Részletes keresés

egy szavazó Creative Commons License 2007.05.20 0 0 32
Szolvejg témáira vonatkozóan: nem tudom, hogyan lehetne a célnak megfelelő kérdést megfogalmazni. Bármilyen javaslat?
egy szavazó Creative Commons License 2007.05.20 0 0 31

A pártfinanszírozásra vonatkozó kérdés megfogalmazása nem tűnik egyszerűnek, a kérdés összetettsége miatt. Egyik elem a nyilvánosság. Erre vonatkozhatna a következő kérdés:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a pártok gazdálkodásáról szóló törvényt az Országgyűlés az alábbiak értelmében módosítsa:

„A pártok pénzforgalmának adatai nyilvánosak. A pártok pénzforgalmuk adatait internetes honlapjukon az egyes be- és kifizetések megtörténtét követő nyolc napon belül a befizetések forrásának, illetve a kifizetések kedvezményezettjének megnevezésével kötelesek közzétenni. A pártok kötelesek minden év április 30-áig az előző évi gazdálkodásukról szóló beszámolót (zárszámadást) honlapjukon és a Magyar Közlönyben közzétenni." Ha valaki tud egyszerűbb, közérthetőbb megfogalmazást adni, ne kíméljen!

egy szavazó Creative Commons License 2007.05.20 0 0 30

Az eddigi felvetések közül az alábbiakat látom figyelemre méltónak:

pártfinanszírozás, kisebb országgyűlés, állatvédelem, hajléktalan szállók, kutatás-támogatás. A többi a poénokon túl szerintem nem mozgósítana elég sok embert vagy nem adható rájuk egyértelmű igen/nem válasz, de ezek se biztos hogy mind.

A kisebb országgyűlésre vonatkozóan például lehetne a kérdés: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényt, hogy az Oraszággyűlés létszáma legfeljebb 200 fő legyen?" Persze ugyanilyen erővel szerpelhetne a kérdésben 220 vagy 250 fő is.

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 29
Ez tény. Mind a 2félének 4 lába és sok foga van:))
Előzmény: Törölt nick (28)
madmanic Creative Commons License 2007.05.14 0 0 27
Egyetért-e Ön azzal, hogy a népszavazási kezdeményezői fizessék a kiírt népszavazás összes költségét?
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 26
Mán mitül lenne biztos? Volt a keresztényeknek 1-2 emberbaráti tette pl kerékbetörés, máglyán elégetés, amihez képest a dögkeselyű az kutúrlény.
Előzmény: Törölt nick (24)
szándékváltó Creative Commons License 2007.05.13 0 0 25

..
.bazmeg..nemtucc olvasni???

...1./ ITT KÉRDÉSEKET KELL FELTENNI!!!!!!!!!!!!!

...2./ ÉN A FIDESZ PROGRAMJÁT KERESEM!!!!

.. ps: a szadeszéval foglalkozzál te!!!

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 22

Igen,tudok! Mégpedig az un. " regisztrációs adó" mikor lesz eltörölve?

Enyhén szólva szabálytalan az EU rendszerében.De a kormányzó kiszes genyák,ezzel is szivatják a polgárokat és engem.

Kurva érdekes,hogy egyébként az EU-n belül nincs semmi különös probléma a használt autó ill.gépjármü vásárlással,csak Mo-gon van szokás szerint szivatás.

ppp_petike Creative Commons License 2007.05.13 0 0 21
- pártfinanszírozás megváltoztatása

- választási rendszer reformja, kisebb Országgyűlés

Ezeket maguktól SOHA nem fogják megcsinálni, hát rájuk kell kényszeríteni
Előzmény: egy szavazó (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 20
Több is van:

Akarjuk-e hogy ezután a közvéleménykutatások eredménye változtassa mag a kormány?

Akarjuk-e hogy az utcai tüntetések miatt le kelljen mondani a mindenkori kormányfőnek?

Lehessen -e akárhol, akármikor akármeddig tüntetni?

Mi határozza meg hogy politikai -e 1 demonstráció: tömege, témája, stb?

zoldangyal Creative Commons License 2007.05.13 0 0 19
Több SZDSZ, kevesebb adó.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 18

Te figyu, én a szadesz programját is láttam, ott lobogtatta Kóka a tévében.

Hogy is vót? Ja megvan! 

Adócsökkentés!

HURRÁ!

Előzmény: szándékváltó (17)
szándékváltó Creative Commons License 2007.05.13 0 0 17

..az én kérdésem:

...Miért van az,hogy több olyan ember van aki látta istent...mint olyan aki látta a fidesz programját ????????????????????

.
Vajk Creative Commons License 2007.05.13 0 0 16
miért csöng az a telefon, amit senki nem vesz fel?
Előzmény: AS-220 (2)
zoldangyal Creative Commons License 2007.05.13 0 0 15
Én a tudatlanságommal a helyedben nem büszkélkednék.
Tudod az olyan böszmeség.
Előzmény: wizes (14)
wizes Creative Commons License 2007.05.13 0 0 14

Na mijafrász van?

Elmenekűltetek?

Itt maradok nagy szégyenben ezzel a kibaszott szpáhival meg az adórencerével amir ű nem tok semmit.

De a szpáhi sem!!

Előzmény: wizes (13)
wizes Creative Commons License 2007.05.13 0 0 13

SZPÁHI: (perzsa "lovas") javadalmazott lovas katona a törököknél. Fegyverzetük: sisak, vékony páncéling, handzsár, rövid kard, dobótör, íj, lándzsa, kerek fapajzs.

Most török, vagy szpáhi!!

Apám!

Fogalomzavarban vagytok!

Szpáhi az foglalkozás, nem valamilyen rencer.

Mintha plö aszonydanád:  mint a magyartanári adóztatás!

Előzmény: zoldangyal (12)
zoldangyal Creative Commons License 2007.05.13 0 0 12
Ha nem tudnád, olvass: Török adóztatás
Előzmény: wizes (11)
wizes Creative Commons License 2007.05.13 0 0 11

Lya!

Tudok!!

Milyen a szpáhi adórencer?

zoldangyal Creative Commons License 2007.05.13 0 0 10
Esetleg egy népszavazás célszerű lenne ezzel a kérdéssel:
"Véleménye szerint az Alkotmánybíróság népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó döntései az OVB-re kötelezőek legyenek-e?"
Előzmény: zoldangyal (9)
zoldangyal Creative Commons License 2007.05.13 0 0 9
Mindaddig, amíg az OVB nem köteles elfogadni az Alkotmánybíróság népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos döntéseit, én nem látom értelmét népszavazás kezdeményezésének.
Szolvejg Creative Commons License 2007.05.12 0 0 8
állatvédelem, több hajléktalanszálló, kutatások támogatása (pl. rákkutatás)
Szolvejg Creative Commons License 2007.05.12 0 0 7
off: Helló, Peer! :-))))
Előzmény: Törölt nick (6)
Daikini Creative Commons License 2007.05.12 0 0 5
Akarja-e on, hogy a parlament hozzon torvenyt arrol, hogy a tyuk legyen elobb, mint a tojas?
AS-220 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 2
Mit csinál a szél, amikor nem fúj? :)
Vajk Creative Commons License 2007.05.12 0 0 1
hová lesz a fehér, ha elolvad a hó?
Tombolda Creative Commons License 2007.05.12 0 0 0
0
egy szavazó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 topiknyitó
Ennek a fórumnak az a célja, hogy felvessen és megvitasson olyan kérdéseket, amelyeket jó eséllyel fel lehetne tenni népszavazási kérdésként, s amelyek esélyesek arra, hogy ténylegesen döntés is szülessen a kérdésfelvetés nyomán.

Ez azt jelenti, hogy olyan kérdéseket vitatnánk meg, amelyek

jó eséllyel mozgósító erejűek, s elnyerik a többség támogatását (kb. 2 millió választó helyesli, legalább) nem ütköznek alkotmányba vagy a népszavazásról szóló törvénybe A vita arról szó, hogy a felvetett kérdések valóban jók-e, s esélyesek-e egy eredményes népszavazásra. Különös tekintettel azokra a kérdésekre, amelyeket a pártoknak eddig nem akaródzott felvetni, egyik oldalon sem.

Ugyanakkor nem témája a fórumnak a népszavazás intézményének az értékelése.

Ilyen téma lehet a munkavállalók helyzetével kapcsolatos, a fogyasztóvédelem vagy pl. az információs jogok (bár ez utóbbinál nem vagyok biztos, hogy lehet olyan megfogalmazást találni, ami kellően sok embert "lázba hoz" annyira, hogy el is menjen szavazni).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!