Úgy érzem, nagyszerű dolog volna rendszeresen a Dunára szállni, és pár órát evezős hajóban vagy kajakban eltölteni. Ideális mozgásforma lenne a munka mellett.
Az apró bökkenő csak annyi, hogy zéró evezős és majdnem zéró kajakos tapasztalatom van. Szóval fogalmam sincs, merre induljak.
De amúgy jó erőben lévő 35 évesnek érzem magam, aki szereti a folyót. :)
Hm?
bocs nem néztem a topikot, azt hittem összevonták a naggyal. a kajakot az ebayon vettem. nagyon könnyű és kicsi. egy vw transporter puttonyába simán bele lehet dobálni. annakidején úgy reklámozták, hogy egy úthengerrel átmentek rajta, majd a hajótest sértetlenül felemelkedett. ez a poliethylen test tulajdonsága. én ugyan nem merném megpróbálni egy úthengerrel, de kiváló hajó. újonnan 750 euró az ára. ez a harmadik generáció. én 187-ért vettem 8 évesen egy osztrák usertől. még ki kellett menni érte, ami üzemanyag tekintetében kb 100 euró volt, azaz összevissz kb 72 ezer forint volt az ára. a piroska utcáról újabban a váci ágon is előfordulok s a horányi fordulót csinálom meg. ezt nem nagyon kedvelem, mert nagyon nagy a hajóforgalom. így néz ki újonnan a hajó. az enyém zöld és elég kopott.
én kajakkal szoktam menni. autón felviszem a piroska utcáig. a dunasétány mellett ott van egy szálloda, a kerítésen kívül, előtte parkolóhelyek. a duna 25 m-re van. innen indulok. lupaszigetnél építik a hidat, középen nyitva van kishajóknak, de kajakkal a szélén az acélkötelek között át lehet menni. mivel én kövérebb vagyok egy vadvizi (eskimo diablo) kajakot szereztem be. ez elég széles s felborulni elméletileg nem lehet. hátránya hogy nem is megy annyira mint egy portya vagy túrakajak. egy nap max a betongyárig megyek fel. ez kb 8 km. igen sok a motorcsónakos, de ezzel az eskimo kajakkal már nem zavarnak. korábban labilisabb szerkezetben eveztem, s aggódtam a hullámok miatt, mivel én is amatőr vagyok. balatonon szoktam még nyáron evezni. oda inkább a vadvizi kajakok valók, mivel a közepe felé haladvva mindíg vannak hullámok.
Köszi -- de a túrakenu most nem vonz. Egyébként tudom, hogy milyen, valaha több vizitúrán vettem részt.
Ami most érdekelne, az az evezés vagy a kajak. Egyedül.
Persze semmi felszerelésem nincs, a Dunai evezés lehetőségeit, szabályait sem ismerem. Ahogy írtam, nullán állok.
15 év versenyszerű kosárlabdát hozhatok fel "mentségemre", meg kellően acélos úszni tudást. Vagyis alapvetően alkalmasnak gondolom magamat. :) Csak el kellene valahol indulni.
Javaslom a túrakenut. Gépkocsi tetején szállítható, többen is lapátolhatnak benne, és kezdőnek is elég stabil. Persze a biztos úszástudás elengedhetetlen. Egyébként a Duna tényleg csodálatos.