Keresés

Részletes keresés

szemközti sáv Creative Commons License 2007.05.13 0 0 110

Most mi kell ennyire kiakadni a 3D-s manga Vukkon?

A Walt Disney, illetve a Walt Disney nevével jegyzett cég eddig hány valódi klasszikus mesét adoptált a saját izlésvilága szerint, s mennyit szart tele a saját kretén karaktereivel?
Nincs ebben semmi "liberális értékrombolás", egyszerűen csak ügyesen kitalált üzletpolitika. Gondolom, nem egy szakértő dolgozik ezeknél a cégeknél elég brutális csúcsgázsival, akiknek legfőbb feladata a 4-től 12 éves korosztály "feltérképezése", azaz annak eldöntése, hogy miből és mit vetetnének meg leginkább a szüleikkel.

Ha belegondolsz, hogy ezekből a szerzői jogokkal levédett figurákból készített "játékok" a játékipar mekkora szeletét teszik ki, mindjárt meg is érted hogy miért olyan nagyon fontos a napi igényekhez igazítaniuk a portékájukat.

s hogy az így felnőtt korosztályból mi lesz?

Nem kell aggódni, legfeljebb ideje korán beletanulnak ebbe a piac centrikus szép új világba...

üdv!

sáv
b.viridis Creative Commons License 2007.05.13 0 0 109
Faszér' kell állandóan remakekkel görcsölni.
Hát senki nincs már, kinek lenne valami eredeti ötlete is?
Animációsban és nem animációsban egyaránt.
Előzmény: staff0rd (108)
CSABEE Creative Commons License 2007.05.13 0 0 107
A Toy Storys részből is kiderül, hogy értesz a dologhoz. Majd csinálok egy Rajzfilm kontra 3D-topikot, és ott megbeszélhejük a többit! :)
Előzmény: KukacAV (102)
lms Creative Commons License 2007.05.11 0 0 106
most olvasom, hogy az mszp frakció fele nem fogja mexavazni az ingatlanadót, a kiszvuk megnyugodhat.
Előzmény: javított állomány (105)
javított állomány Creative Commons License 2007.05.11 0 0 105

Vagy azért lett nagyobb a szeme a figurának, mert megkapta a határozatot

a rókalyuk ingatlanadójáról. :-))

Előzmény: lms (103)
lms Creative Commons License 2007.05.11 0 0 104
előbb-utóbb eltűnik a 3D-s rajzfilmekről annak a nyoma, hogy még nincs igazán kiforrott technika.

A technika megvan, de nem pótolja a tehetséget. 3D rajzfilmek között vannak olyanok, amelyekben a szereplők arca érzelmek széles skáláját tudja kifejezni, és vannak nagyon silányak is. Kicsi a mintám, a skálám pozitív végén van a Shrek. Ezzel szemben mondjuk a Pirosszka szereplőine mimikája egy busómaszk szintjén volt.
Előzmény: KukacAV (102)
lms Creative Commons License 2007.05.11 0 0 103
két állítás egymástól függetlenül is lehet igaz.

A 3Ds VUK rajzfilm trélere egyébként nagyon gáz. Még azt mondja, hogy azért lett nagyobb a szeme a figurának, hogy több érzelmet tudjon kifejezni. Micsoda szegénységi bizonyítvány...
Előzmény: 33nev (72)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.11 0 0 102
"Miért lett volna "mangásra rajzolva" a H.T.? "

Nem is tudom, megláttam az új "mangás" (hehe) Vukot és egyből az ugrándozó kutya jutott az eszembe, meg az öklömnyi szemű nyuszik... Talán ezért.

Egyébként bízom benne, hogy előbb-utóbb eltűnik a 3D-s rajzfilmekről annak a nyoma, hogy még nincs igazán kiforrott technika. A legutóbbi időkig az ilyen filmekre rányomta a bélyegét az, hogy mindent alá kellett rendelni a renderelési lehetőségeknek. (az első animációs filmeken - pl. Toy story - értelemszerűen nem szerepelhetett egy kócos hajú, gyűrött ruhájú "élő" szereplő. A Final Fantasynél még eseményszámba ment az ilyesmi.) Pár év múlva talán már tényleg olyan szabadon lehet kezelni az animációs programokat, mint a ceruzát és nem lesznek korlátok. Akkor majd meglátjuk, hogy érnek-e annyit, mint a legjobb, kézzel rajzolt filmek.

Mellesleg lenne igény nyugaton is normálisabb rajzfilmekre, szerintem a Shrek sikere pont azon múlt, hogy időnként odakacsintgattak a 40-es IQ-nál többel megáldott nézőkre. Más kérdés, hogy szerintem sokkal több gesztust kéne tenni a magamfajtáknak, de hát nem én töltöm meg a multiplexeket.

Azt viszont nem tudom másként értékelni, mint valami érzéketlen marketinges győzelmének, hogy ilyen "pc" neveket adtak az új Vuk-karaktereknek.

Sebaj, ígérem, csak azután alkotok róla véleményt, hogy megnéztem a moziban :).
Előzmény: CSABEE (100)
CSABEE Creative Commons License 2007.05.11 0 0 101

"A régi rajzfilm sokak számára kedves emlék, valahogy nem érzi helyesnek az ember, hogy lenyomják az átlag szájbarágós rajzfilm szintjére."

1000%-ig egyetértek!

Előzmény: mb3rgyulolo (97)
CSABEE Creative Commons License 2007.05.11 0 0 100

"Mellesleg már a Hét testvér (vagy mi volt a címe annak a kiskutyás rajzfilmnek, amiben a nyulak fogadják örökbe a főhőst) is erősen "mangásra" volt rajzolva."

Én dolgoztam a Hetedik Testvérben (most pedig 3D-zek a Vukban). Miért lett volna "mangásra rajzolva" a H.T.? Én nem vettem észre! :)

Egyébként pedig nagyon sajnálom, hogy a kézzel rajzolt filmek már teljesen megszűnnek. Sajnos a piac diktál, és ott erre van igény... Viszont - talán ennek némileg ellentmondva - azt is gondolom, hogy egy film nem attól jó vagy rossz, hogy "kézzel" vagy "géppel" készül. Az csak egy gyártási folyamat. A történet, a dialógok, a képi világ hangulata lehet csodálatos egy 3D-s filmnél, és lehet illúzióromboló egy hagyományos rajzfilmnél is. Mindkettőre tudok számtalan példát...

De kissé eltértem a topik témájától, bocs mindenkitől! :)

Előzmény: KukacAV (93)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.10 0 0 99
Oké, nem tudom, mi a giccs, és nem nagyon láttam animét. Van még valami, amit esetleg elárulnál rólam? :)
Előzmény: netizen (96)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 98

Hát, arrafelé határozottan pozitív, meg jól elkülöníthető negatív szereplők kellenek mindenhova, nem kell mérlegelni, vagy gondolkozni a gyereknek, ezért hiányzik belőlük a mélyebb mondanivaló. Ez persze, mint mindig, szvsz.

Előzmény: KukacAV (94)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 97

"Írta valaki, hogy azért csinálják ilyenre, mert a nyugatiak nem tudnának befogadni egy magyar rajzfilmet. Ha ez így van, akkor mi pontosan a probléma? Azért haragszunk, mert az alkotók inkább egész Európát próbálják meghódítani? "

Szertintem azért, mert ez kb hitelrontás. A régi rajzfilm sokak számára kedves emlék, valahogy nem érzi helyesnek az ember, hogy lenyomják az átlag szájbarágós rajzfilm szintjére.

De ha már hoztad az anime-t, kb az is idegen a nyugati kultúrában, bár mostanában azért erősen keveredik a dolog, de kajálják a népek, nem tudom miért kéne mindent uniformizálni, hátha ez a kelet-európai stílus is bejönne a világnak.

netizen Creative Commons License 2007.05.10 0 0 96
A manga (bár feltételezem, hogy az animére gondoltál, de sebaj) és a giccs két nagyon eltérő dolog. szerintem te nem tudod mi az, hogy giccs. segítek. A giccs édes és megnyerő, állandó és jelenvaló, túlzott szellemi erőfeszítés nélkül befogadható. Birtokláson alapuló kultúránk mindennapos esztétikai kifejezője, a megvásárolható boldogság tömeg(ál)művészete. hamég mindig nem értenéd, akkor nézd meg az index siteján is fennlevő trailert.

a pozitív példa, egy stabil értékekkel bíró társadalom képe, a valószerű élethelyzetek, amikből tényleg lehet tanulni, az árnyalt karakterek, a közösen végzett munka eredménye, a kapcsolatok fontossága és még sorolhatnám.
Szerintem nagyon kevés anime-t láttál. a lagtöbb anime-hős bordeline személyiség, aki nem találja a helyét a kvázifeudális, rendpárti japán világban. a cselekmény a legtöbb esetben ezen konfliktusok sorozata. éne ezeket max szerncsétleneknek tudom látni, talán az ilyen rajzfilmek segítenek feldolgozni a japán társadalomban jelenlevő mindennapos mentális erőszakot, de ebben én semmi pozitívat nem látok...

KukacAV Creative Commons License 2007.05.10 0 0 95
"Ha azt írod: Vahur, Tás, Karak, a nyugati nem tud mit kezdeni ezekkel a számára idegen szótagokból összerótt, idegen, ázsiai hangzású nevekkel. Ezért át kell keresztelni szegény Fekete István tündéri figuráit dallamos, latinos hangzású, a nyugati fülnek kedves nevekre."

Szerintem ez egy téves elképzelés az alkotók részéről: egy csomó mostanában futó fantasy meg mesefilm is fura, egzotikus nevű szereplővel van tele. Igenis bejöhetne Vahur meg Karak külföldön is, sőt.
Előzmény: alto (89)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.10 0 0 94
Egy riportban láttam - majdnem leestem a székről -, hogy az eredeti, nagyon nem PC Vuk nem mehetne le az USA-ban (aszem azzal érveltek a műsorban, hogy nem elég korrekt politikailag, amikor pl. a részeg libákra vadászik, ilyet nem tűr el az erkölcsös amerikai közönség egy pozitív mesehőstől).
Előzmény: mb3rgyulolo (91)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.10 0 0 93
A topic témájától függetlenül (az új Vuk talán tényleg nagyon szar lesz, nem tudom, majd megnézem) nem kellene általánosítani. A manga (bár feltételezem, hogy az animére gondoltál, de sebaj) és a giccs két nagyon eltérő dolog. A legtöbb anime épp hogy rendelkezik azokkal az értékekkel, amit hiányoltok az új Vukból: a pozitív példa, egy stabil értékekkel bíró társadalom képe, a valószerű élethelyzetek, amikből tényleg lehet tanulni, az árnyalt karakterek, a közösen végzett munka eredménye, a kapcsolatok fontossága és még sorolhatnám. (Az más kérdés, hogy a magyar tévék előszeretettel tűzik műsorra a kiugróan primitív animéket, ki tudja, miért.)

Mellesleg már a Hét testvér (vagy mi volt a címe annak a kiskutyás rajzfilmnek, amiben a nyulak fogadják örökbe a főhőst) is erősen "mangásra" volt rajzolva.

Írta valaki, hogy azért csinálják ilyenre, mert a nyugatiak nem tudnának befogadni egy magyar rajzfilmet. Ha ez így van, akkor mi pontosan a probléma? Azért haragszunk, mert az alkotók inkább egész Európát próbálják meghódítani?

És valóban létezik különbség? A mai magyar tévé- és mozinéző szokásokat látva erősen kétlem. Vagy tudná valaki definiálni nekem a különbséget? Milyen az a film, ami olyan igényes, olyan értékeket ad át, amit a magyar gyerekek boldogan befogadnak, a magyar nézők örömmel vesznek, de a nyugat-európaiak nem értik, nem fogadják be?

Előzmény: netizen (90)
netizen Creative Commons License 2007.05.10 0 0 92
A kulcsszó - Gát György. az eredeti kreatív stáb e név hallatán menekült mint a mérgezett egér és minden jogot/licenszt +tagadtak.
amúgy digitalizálva van a régi is, kapható DVDn kitűnő minőségben.
Előzmény: mb3rgyulolo (91)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 91

Azt nem vágom, h miért nem próbálták meg legalább digitalizálni, feljavítani, leszinkronizálni, és egy jó reklámmal kinyomni a régit.

Bár lehet, h tényleg nem tetszene senkinek.

:'(

netizen Creative Commons License 2007.05.10 0 0 90
jó ezeddig oké, de mi is micimackózzuk winnie-t, ezzel nincs is semmi baj. de mért kell mangásítani a karaktereket, mért kell giccset gyúrni az egészből. Csakúgy megjegyzem, az egész magyar CG szakma értetlenül áll a történtek előtt...
alto Creative Commons License 2007.05.10 0 0 89

Na, most átmegyek buta általánosításba.

A nyugatiaknak azért ez kell, mert az agyuk egyszerűen képtelen befogadni valamit, ami nem nyugati, nyugati ízű, vagy nem az éppen felkapott nyugati divat szerint való. Az átlagnyugatinak az agya veleje éppen úgy leblokkol a Lajtánál, mint a komonizmus idején. Az átlagnyugati el nem tudja képzelni, hogy Európa keleti felén is tudnak gondolkodni, írnak jó dolgokat és van mondanivalójuk a világról. Az átlagnyugatihoz sokkal közelebb áll Indonézia, mint Magyarország, mert oda megy turistáskodni a nyáron.

Legalábbis igen sok nyugati munkatársamnál látom, hogy idejön Magyarországra és kultúrsokkot szenved, mert rájön, hogy itt is emberek élnek. A jobbak közülük bevallották nekem, hogy tökhülyék voltak és be is látják, hogy azok voltak. Ma már ők is hülyézik a többi sötét nyugatit :)

Ha azt írod: Vahur, Tás, Karak, a nyugati nem tud mit kezdeni ezekkel a számára idegen szótagokból összerótt, idegen, ázsiai hangzású nevekkel. Ezért át kell keresztelni szegény Fekete István tündéri figuráit dallamos, latinos hangzású, a nyugati fülnek kedves nevekre.

No, persze, agyonszidom az átlagos nyugati people-t, de keleten sincs ez nagyon másképp :( 

Előzmény: nemzet csakra (18)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 88
balliberális (ti. annyira összenőttek 94 -óta, hogy lehetetlen a szétválasztásuk). Na, jó, költői tulzás volt a müvészlélek, de nem akartam valamiféle pejorativ jelzővel illetni.
Előzmény: n0ri (85)
baloldali kisebbség Creative Commons License 2007.05.07 0 0 87
Domináns, erőszakos alfahím. Ez nem jó manapság.

Inkább másságát: meg nem értett tehetségét kellene hangsúlyozzák.
Előzmény: Törölt nick (86)
n0ri Creative Commons License 2007.05.07 0 0 85
Hááát, aki Gát Györgyöt művészléleknek nevezi, annak érdekes fogalmai lehetnek a művészetről. Mellesleg mitől lenne liberális?
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 83
No hiszen, láttál már olyan libcsi marhaságot amiért ne állna ki védelemre készen az itteni falka? Rögtön kitámadtak mindnekit, aki megmerte kérdőjelezni a jogosultságát annak amit az éppen  ügyeletes neoliberális müvészlélek elképzelt!
Előzmény: n0ri (82)
n0ri Creative Commons License 2007.05.07 0 0 82

Egyáltalán nem értem ezt a topikot! Gát György már megint nagy pénzt akar szakítani, tehát csinál egy szar neogagyit. De ehhez mi köze a politikának?!?

Egyébként meg sajnálom, hogy a Vuk nevet használja fel, kár érte. Jó lenne, ha esetleg születendő unokáim nem így ismernék meg Vukot:((((

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 81

"- A kucsma hegyes bőr- vagy nemezsüveg, amelynek csúcsát szépen díszített fémből készített előkúppal látták el."

AZ ŐSMAGYAROK VISELETE

hát ezért nem érdemes felkészületlenül okostojásoznod

Előzmény: lilaköd mámor (63)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 80
Kivéve, ha van benne gyémántpor! Dehát az utcakőhöz nem is szükséges, nemde? 
Előzmény: b.viridis (78)
b.viridis Creative Commons License 2007.05.07 0 0 78
Harmatgyenge replika. Brilliánsot gyémántból csiszolják ugyan, de nem szarral.
Előzmény: Törölt nick (75)
b.viridis Creative Commons License 2007.05.07 0 0 77
Nem nézek kreténfilmeket!
Értem én, Ozu neked kreténfilm.
Én kérek elnézést. :-)))
Előzmény: Törölt nick (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!