Keresés

Részletes keresés

Skywalker. Creative Commons License 2007.07.31 0 0 22
bunkó kérdés, de a medencés szállodák ilyenkor micsinálnak? üres a medence?
Előzmény: kábelbúvár (21)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.07.31 0 0 21

A kitartó szárazság és a belőle adódó vízhiány miatt szükséghelyzetet hirdetett a görög kormány a Kikládok szigetcsoporton.

Az egyik szigeten, az apró Kímoloszon elapadt a fúrt kutak vize, és csak ásványvízhez lehet hozzájutni, így mosáshoz, mosakodáshoz is azt használják - számolt be róla a görög közszolgálati rádió. A kímoloszi önkormányzat feje szerint sürgősen új sólepárló berendezésekre van szüksége a szigetnek. Attól tartanak, hogy az utolsó turisták is elhagyják a szigetet.

Azzal, hogy vízellátási szükséghelyzet lépett érvénybe, a helyi hatóságok egyszerűbben köthetnek szerződést magánvállalkozásokkal arra, hogy ivóvizet szállítsanak a szigetekre a szárazföldről, és könnyebben vásárolhatnak sólepárlókat.

HVG

lborli Creative Commons License 2007.05.07 0 0 19
Ebben teljesen igazad van, de engem (évente 1x) szorít az, hogy bizonyos anyagi eszközöket csak és kizárólag szervezett útra tudok felhasználni, és most éppen erre szántam volna. Keresek más megoldást. :-)
Előzmény: passager (18)
passager Creative Commons License 2007.05.07 0 0 18
Ebből az a tanulság, hogy maradni kell a jól bevált egyéni szervezésnél.
Előzmény: lborli (17)
lborli Creative Commons License 2007.05.06 0 0 17
Én nem is tudom miért lakom ebben a koszfészekben? Még Mykonosra sem lehet eljutni innen.
Valójában én (szokásommal ellentétben) szervezett úttal akartam odajutni.
Előzmény: passager (16)
passager Creative Commons License 2007.05.06 0 0 16
Mi a Sky Europe Pozsony-Athén járatával mentünk, mert Pozsony nekünk közelebb van mint Bp. , kettönknek 26 eft-nak megfelelő korona volt, igaz még előző év decemberében foglaltunk.
Előzmény: lborli (15)
lborli Creative Commons License 2007.05.05 0 0 15
Ezt a via Athens-et nekem is felajánlották tavaly plusz 50e HUF/főért (igaz, repülővel), de nem éltem vele. Hiszem, 1 napon Budapestről is eljutok majd direktben Mykonosra. Azért is kivárom. :-)
Köszönöm amúgy az 5letet neked is.

off: addig is vár rám a 2 7es adriai vitorlázás 6 7 múlva. :-))
on
Előzmény: passager (14)
passager Creative Commons License 2007.05.05 0 0 14
Szerintem az sem rossz, ha Athénba mész repülővel, és Pireuszból hajóval. Tavaly így voltunk Naxos-on, Naxos egyébként nagyon bejött, kevés külföldi, és sok hazai nyaraló, a légkör ott még valódi görög.
Előzmény: lborli (10)
lakotars Creative Commons License 2007.05.05 0 0 13
Annak idején mi egy Ios-Naxos-Paros-Santorini körtúra részeként voltunk,
a Santorini charterrel.

lborli Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12
A Mo.-ról közlekedőket legalábbis.
Amúgy a félvilág repked önfeledt molylepke módjára oda (látom, mert felettünk is járnak arra az euból). :-)

Köszi az 5letet. Valszeg 1 7 lesz due some reason, persze azért nem adom fel, hogy 1 napon eljussak Mykonosra (is).
Előzmény: Skywalker. (11)
Skywalker. Creative Commons License 2007.05.05 0 0 11
A Mykonosi chartereket minden évben törlik? :)
Ha Ios-t, vagy főleg ha Naxos-t választod, akkor amúgy simán át lehet kirándulni Mykonosra, és akkor arról sem maradsz le.
1 éjszakára simán találsz szállást is.
Ha meg pl 2 hétre mész, akkor egyenesen kötelező! :)
lborli Creative Commons License 2007.05.05 0 0 10
Mykonosra akartam menni, de törölték a chartert oda. Így volt tavaly is, akkor Zakynthost választottam helyette, de nem voltam elragadtatva tőle. Gondoltam idén újra neki futok, mivel azonban a charterrel a szitu a tavalyi, ezért most Ios ill. Naxos került a képbe, oda a santorini charter viszi a népeket, némi hajókázással/kompolással kiegészítve.
Előzmény: Skywalker. (9)
Skywalker. Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9
Iborli!

Neked pl mi alapján ütött szöget a fejedbe Ios?
Netán hirdetik valahol mint uticélt? (tudomásom szerint csak az Apollón Travel foglalkozik a "terjesztésével". (Úgy ahogy...))
Előzmény: lborli (0)
Skywalker. Creative Commons License 2007.05.04 0 0 8
Jaigen, és akkor a válaszok, meg a kérdések mostmár jöhetnek ebbe a topicba megvitatásra!
Előzmény: Skywalker. (7)
Skywalker. Creative Commons License 2007.05.04 0 0 7
Oppálá!

Tavaly én is gondolkodtam azon, hogy nyitok ennek a szigetnek egy topicot (miután belészerelmesedtem), de aztán kicsit túlzásnak éreztem, és inkább a Santorini és Mykonos topicokba vittem az infomat stb...

Most akkor nem kopizom be ide, csak azt, hogy akit érdekel olvassa el itt:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9137634&la=66832248
(69. hozzászólástól felfelé)

meg itt:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9071958

(1213. hozzászólástól felfelé)

az ott található, a fényképeimet tartalmazó linkek is működnek még! többszáz IOS képpel!!! :)

Ez a topic meg most akkor megy a kedvencekbe! :)

Nahát!
szkati Creative Commons License 2007.05.01 0 0 6
Nagyon jó kis hely. Jókat lehet kirándulni, de egyébként a 18 és 30 közötti fiatalság bulizós szigete. Napközben nem lehet látni egy lelket sem, mert mindenki alszik. Mi, ötvenesek, erről mit sem tudva átmentünk Santoriniről. Esküszöm, hogy nálunk öregebb emberekkel nem is találkoztunk. Viszont ajánlottuk a fiatalságnak( a lányom nagyon élvezte a barátnőjével egy hétig), mert nem olyan drága, mint Mykonos, ahol ugyebár sok a buli, nagy éjszakai élet, csak hát a világ nem éppen heterogén érdeklődésű párjainak találkahelye. Na Ios nem. Van egy csodás partszakasza egy fantasztikus stranddal, na meg disco, disco hátán.
fragolina Creative Commons License 2007.05.01 0 0 5
Nézzétek meg a Görög nyaralás olasz módra című filmet!!! Ios-on játszódik!!!
Azóta el szeretnék oda jutni, mióta láttam a filmet :)))))
Pandus Creative Commons License 2007.05.01 0 0 4
Én is Santoriniről mentem át komppal és nagyon más, mint az a sziget, sokkal csendesebb. És minden más, mintha egy másik országban lennél. ez igaz a többi szigetre is. Érdemes elmenni, de azért ne 1-2 hétre. Nincs annyi muinden, mint az említett másikon. Be ne fizess semmilyen kirándulásra, helyben sem, fele annyiból megúszod, ha csak egy sima hajójegyet veszel.
Előzmény: lakotars (2)
lborli Creative Commons License 2007.04.28 0 0 3
Köszönöm szépen, éppen ilyen hsz-okra gondoltam.
Előzmény: lakotars (2)
lakotars Creative Commons License 2007.04.28 0 0 2
Szép kis sziget. Az angol és német ifjak bulizós helyként tartják számon, de a fővárostól eltekintve egy görög szigethez méltóan csöndes és békés. Megközelítés hajóval, például Santoriniről. A szigeten belül közlekedés autóval ajánlott, legalábbis az utak kövezése nem áll túl magas szinten.

választásicsaló Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1
I0s
lborli Creative Commons License 2007.04.28 0 0 0
Nem leltem információt a szigetről a Fórumban sehol, ezért bátorkodtam megnyitni ezt a topikot. Jóllehet a neten számos oldal foglalkozik a szigettel, én azonban főleg honfitársaim véleményére, élményeire lennék kíváncsi (egy angol, német, holland, stb. nációbeli másként nézi a világot).
TUNDUR Creative Commons License 2002.07.08 0 0 topiknyitó
Haliho mindenkinek,

Az lenne a kerdesem, hogy volt-e valaki Ios-on?
Mik a tapasztalatok?

Ugyanis az egyik utazasi iroda katalogusaban van ajanlat erre a szigetre is.

Koszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!