Pedig igazat beszél,igaz nem udvariasan ,de a lovagiasságot mellőzni kéne ilyen témákban is .
60 évvel ezelőtt az ellátásban részesülők száma még csak 527 ezer fő volt, ez mára megközelíti a három millió főt. A rekord év ebben a tekintetben a 2000-res volt, amikor 3 104 000 fő volt jogosult nyugdíjra, vagy valamilyen nyugdíjszerű ellátásra. Az akkori átlagos ellátás havi 147 forint volt (ma ennek az 567-szerese), ami a hat évtizeddel ezelőtti átlagkereset 21,5 százalékának felelt meg.
60 éve a férfiak aránya a teljes lakosságon belül 48,1 százalék volt (ennek megfelelően a nőké 51,9), ami gyakorlatilag a 90-es évekig nem változott, mára már azonban félmillióval több nő él hazánkban, mint férfi.
2009-ben csaknem 3 ezermilliárd forintot fordított hazánk a nyugdíjakra és a nyugdíjszerű ellátásokra. Az átlagos nyugdíjak meghaladták a 83 ezer forintot, ami a 124 ezres átlagkeresetek 67,2 százalékának felelt meg.
Tíz évvel ezelőtt a nyugdíjbiztosítási alapból finanszírozott nyugellátásokra fordított kiadások a GDP 7,4 százalékát tették ki, ez az érték 2009-re 10,9 százalékra emelkedett.
Agyhalott vagy. Az átlag reálnyugdíj az átlagbérhez képest 1980-ban jóval alacsonyabb volt, mint ma. Sokkal kevesebb nyugdíjas volt. És sokkal több fóka.
No, de az agyadat úgyse fogom feltámasztani, jó mulatást!
igen, visza jár, mer csak a zsebet tömték, mer, csak ideologiát gyártotak, mer a szagértelemre szartak, mer ordasá váltak, mer elfelejteték, hogy egy hazába testvérek vagyunk, mer jodogukban nem tuták hogyan tegyék gajraja gazdaságot, még a jó dogokat is rosznak hazudták, és legfökép, mer a nyugdíjasok egész életének gyümöcsét tönkretették, az utodaikét meg elcseszték, és most orditanak mint árva szamár a hegyen.
60-as évek elején születtem, 2 gyerek, 0 unoka, 4szoba, 4 kerék. Nyugger vagyok 3 éve, (küldtek!) és nem írom le mennyit kapok. Viszont a sőrt én is szeretem.
Igen látszott hova jutott ez az egész 89-re. Ügyesek vagytok, most meg feléltétek a maradékot is, már nincs mit eladni csak az utódaitokat, a lelketek ezután jön.
Bevezetjük az önkéntesen kötelezö "nyugdijasokért kölcsön" jegyzését,
vissza állitjuk a KMK-t és a "halált a feketézökre".Elinditjuk a "nyugdijas szombatok" mozgalmat(aki nem tudja: minden munkaköteles köteles egy szombati müszak munkabérét a nyugdijasok javára felajánlani).