Sólyom László küldött egy válaszlevelet a CMM-nek, melyben gyakorlatilag azt mondja, hogy a CMM csak járjon végig mionden lehetséges jogi utat, ő a maga részéről már letette a voksát a bazsarózsák mellett.
Mondok egy példát: Karélia. Rohad közel volt egy szovjet/orosz radarhoz. Eleinte nem értették, hogy a nem épp iparvidék Karéliában, miért olyan magas a halálozás. Aztán kiderült a radar. Nemzetközi felháborodás. Stb.
Aha, ennek a karéliai halálozási statisztikának biztos van valami irodalma is, esetleg egy link? Meg gondolom a nemzetközi felháborodásról is van ilyesmi... (annyit segítek, Olenegorszknak hívják a helyet és Hen House a radar, a mai napig ott van. Keresgéltem egy kicsit neten, de semmit nem találtam halálozásról vagy bármilyen egészeségkársosdásról, sem a nemzetközi feháborodásról) Megjegyzem azt a radart eltitkolni nem nagyon lehetett, tekintve hogy összesen vagy 10000 négyzetméteres az antennájuk (viszonyításképpen a mecsekinek kb. 70 négyzetméter lenne, a teljesítményről már ne is beszéljük, 10MW illetve 40 kW)
Munkács környezetében volt egy radar, annak 20 km-es sugarában élőlény nem maradt meg
Érdekes, jártam már arra, és találkoztam mindenféle élőlényekkel, emberekkel, állatokkal és növényekkel...biztos minden csak álca volt, patyomkin emberek, állatok és növények, az oroszok nagyon jók ebben...
A radarsugárzás meg kifejezetten jót tesz, ugye? Be kéne venni az egészségügyi reformba, hogy minden nagyváros közepére radart kérünk!
Ha nem állsz (mert nem is tudsz) a bekapcsolt sugárzó elé közvetlenül, semmi bajod sem lesz tőle, egyrészt nem rád irányul, másrészt néhány tíz méteren belül még a levegőbe irányuló főnyalábban is az eü. határérték alá csökken a teljesítménysűrűség. Amúgy pont annyira lenne a város közepén a radar, mint például Debrecenben, Kaposváron vagy Békéscsabán. Ezeken helyeken évtizedek óta működnek sokkal elavultabb, nagyobb teljesítményű berendezések, mindenféle dokumentálható és bizonyítható károsító hatás nélkül (a legendákat hagyjuk ha lehet)
Persze, hogy beteg vagyok. Ezért érek rá veled levelezni. Bár ennek vajmi kevés köze van a radarhoz.
Berci többször belinkelt egy képet. Sűrűn beépített kertvárosi környezet közepén radarral. Nincs tudomásom róla, hogy 20 km-es körzetében kihaltak volna a lakók.
Ne urban legendekkel gyere, hanem dokumentált és bizonyítható tényekkel. Akkor talán hiteles leszel. Talán.
Beteg vagy. Mondok egy példát: Karélia. Rohad közel volt egy szovjet/orosz radarhoz. Eleinte nem értették, hogy a nem épp iparvidék Karéliában, miért olyan magas a halálozás. Aztán kiderült a radar. Nemzetközi felháborodás. Stb. Munkács környezetében volt egy radar, annak 20 km-es sugarában élőlény nem maradt meg.
A radarsugárzás meg kifejezetten jót tesz, ugye? Be kéne venni az egészségügyi reformba, hogy minden nagyváros közepére radart kérünk!
Tulajdonképpen nem feloldhatatlan az ellentmondás a kelnök megnyilatkozásaiban. Ő ugyanis nem a radartól féltette a bazsarózsákat, hanem az egész zengői ökoszisztémát féltette a radar telepítéséhez szükséges építkezések tájromboló hatásától. Szó nem volt arról, hogy a radar esetleg káros lenne az egészségre. Ezt egyébként eddig még senki sem tudta igazolni.
Mivel a Tubesen egy létező és működő katonai objektum helyén építenék a radart, a kelnöknek, mint környezetvédőnek nincs ellene kifogása.
Még egyetlen ember sem tudta megindokolni, miért a Tubesre akarják tenni a aradrt. Konkrétan radarra sincs szükség. A radar nem óv meg semmitől. Továbbá az egész eljárás tokkal-vonóval úgy törvénytelen, ahogy van! Egyébként mi köze ehhez a Fidesznek vagy Orbánnak? Nem ők követik el a törvénytelenségeket! Inkább olvasgassatok a Civilek a Mecsekért Mozgaom honlapján: www.cmm.hu
Rengeteg kárt okoztatok már a dolgaitokkal az országnak, de most nem fog menni. Különben javaslom, váltasd le orbánnal a hadsereget, hiszen csak ti értitek a témát, más mindenki pedig hülye.....Vagy legyen még több népszavazás, egészen addig, míg egyszer véletlenül többségetek lesz bármiben is. Mi lenne, ha egyszer egy fideszes azt mondaná: bocsánat uraim, tévedtünk és elnézést kérünk!
Na. Megint egy hulye. Mivel a "Mentsuk meg a Tubest" mar egesz csinos gyujtohelyeve valt az ilyen idiota agymeneseknek, es azok cafolatanak, ezert eppen idoszeru volt egy uj topikot nyitni, es tiszta lappal kezdeni a CMM idiotizmus propagalasat.
Te nagyon okos, mondjál már egyetlen indokot arranézve, miért éppen a Tubesre kellene tenni egy radart? Ja, nem megy? Nem csodálkozom. Ezért aztán nem is vagy vitaképes. Ha nem tudsz érdemben megszólalni, akkor inkább ne koptasd a klaviatúrát feleslegesen!
Továbbá épeszű ember nem akar radart a háza mellé. Mondj már még egy helyet a világon, ahol a házaktól 200 m-re nagy hatósugarú radart telepítettek volna! És egyébként ezt a szolgalelkűséget, amit képviselsz megvetendőnek tartom. Majd odafentről megmondják, hogy mi a jó nekem?! Egy nagy sz@rt! '90 előtt is ezt csinálták!
A HM hivatalos szakértői elkészítettek egy hatástanulmányt, ami 2,6 km-rel odébb helyezi a radar helyét a térképen. Lehet, hogy csak azért jelölték ki a Tubest, mert nem jutott eszükbe annak a 2,6 km-rel arrébb lévő csúcsnak a neve? És ezekben kellene bíznom?
Azok a déli hegységek valójában kicsinyek, hiába magyasabbak a Tubesnél. A Föld gömbölyűsége miatt. Az ott létesítendő radar olyan távolságba lát el, ami hadi célokra elegendő reakcióidőt enged.
Különben szerintem ezt a katonákra kellene hagyni, talán ők jobban értenek hozzá....
Akkor viszont minek a Mecsekre radar egyáltalán? Azt mondják, a délről jövő fenyegetés miatt. Csakhogy délről a Mecseknél jóval magasabb hegyek vannak. Ha a Kőrisről nem látszik valami a Mecsek miatt, akkor a Mecsekről egész biztos nem fog látszani a sokkal magasabb déli hegységek miatt! Épp most nyírtad ki újfent, hogy miért legyen radar a Tubesen. Ezek szerint te velünk vagy!
"Szerintem, aki temészetvédő, az a természetet az emberek védelmében védi, tehát embervédő!"
Igazad van, kimaradt az "IS".
Szerintem, aki temészetvédő, az a természetet az emberek védelmében is védi, tehát embervédő!
De a többivel nem értek egyet, mert úgy érzem, te az embert nem tekinted a természet részének. Úgy tűnik, mintha úgy gondolnád: van az ember, meg van a természet.