Árujja mán el nekem a Kedves Képviselő Úr, hogy mi lóf@xomért kell maguknak még egy "győzelem"? Nincs már mit ellopni, tényleg! Hacsak nem reaktiválják Fekete Jánost, hogy hozzon megint egy kis direktben lenyúlandó kölcsönt?!
Ne feledjétek el, hogy a kommunizmus is a vesztett háború gyermeke volt.
A forradalomnak óriási mentsége a háború. De mi a háború mentsége? Mi lehet azoknak mentsége, akik a nemzet szent szavai a tömeggyilkosság eszközévé alacsonyították?
Ha az ő politikájuk eredményét számon kértétek volna: jogotok lehetne számon kérni most az én politikámat is. Így nincsen jogotok. Azt mondjátok, rossz politikus voltam: nem láttam előre, hogy a forradalom vérbe és szennybe fúl. De ők - akik a háborút dalolták - előre látták-e a vereséget? Nem ígértek-e győzelmet végletekig? És ha én bűnös voltam: az ő bűnük volt atyja az enyémnek.
Ha tehát mindnyájunk szavai vészhozóak voltak: nem szégyellem s nem bánom, hogy nem a nemzet sacro egoism o-jának szavait mondtam ki, hanem a nemzetek közötti Béke s a nemzeteken fölülálló Igazság szavait kerestem. Igaz, a legbékésebb, legjámborabb szavak bárányokból farkasokká váltak, s mint a megveszett nyáj tiportak végig a termő földeken: a pásztorok riadtan bámultak utánuk.
De mi jogon teszi felelőssé egyik pásztor a másikat?
Mi jogon vontok kérdőre ti engem? A ti nyájatok talán kevesebb termést pusztított el? A föld, amelyen átgázoltak, talán kevésbé volt enyém, mint tiétek?
Nem tartozom nektek felelettel. Nem felelek nektek.
Én nem vagyok, nem voltam párttag, szemben a fityisz mértékadó embereivel, s azok környezetével. Régi vicc, de igaz, Orbán-kormányában több volt az MSZMP-tag, mint a Medgyessyében.
Bocs, de ez a Lázár az ugyanaz mint a vérjobbos hódmezővásárhelyi polgármester?
Mert akkor azt hiszem ez a hír örökre kacsa marad!
Dehogyis fog ez lemondani... egyáltalán, hogy jut ilyesmi bárkinek is az eszébe... legfeljebb a hdmv-i kórhéz egyik vezetőjét látványosan leváltják.. így megy ez. Régi kipróbált recipe, minden kormány - pártállástól függetlenül - sikerrel alkalmazza!!!
"Mondjátok ti, akik bementetek az MSZMP utolsó kongresszusára és kijöttetek MSZP-sként"
Oriasi meglepetes ,mivel eleve ezert hivtak ossze azt a kongresszust,hogy eldontsek merre tovabb. Eleve atalakitasi kongresszusnak. Akinek meg nem tetszett a kongresszus dontese,az kivulmaradt. Nem zartak ki senkit.