Keresés

Részletes keresés

beezer Creative Commons License 2007.04.10 0 0 5
Azért elég erősen átitatja a regényt a katolikus hit, bár Tolkien jobb író annál, hogysem ez közvetlenül is megnyilvánuljon.
Másrészt szerintem középfölde egyáltalán nincs pusztulásra ítélve. Tolkien csupán átvette számos mondavilág egyik elemét, amely szerint az őskor aranykor volt, aztán jött a hanyatlás az ezüstkor, bronzkor, végül a mai vaskor vagy Kálijuga.
A tündék távoztával nem a világ pusztul el. rosszabb a helyzet. A varázslat és a költészet vonul ki prózai, ipari, tömegkultúrára épülő világunkból. Én legalábbis így értelmezem a könyv végét.
Előzmény: Törölt nick (3)
tündi-bündi Creative Commons License 2007.04.09 0 0 4
Az az igazság, hogy én csak a filmeket néztem meg. A filmeket én 14 éven aluliaknak nem ajánlanám. Nagyon ijesztő. Nem gyerekeknek való. Bár nem is nekik készült. Amikor a 3. részt elmentem megnézni egy barátnőmmel, szándékosan délelőtt mentünk egy hétköznap azért, hogy ne legyen sokan. És képzeld, tele volt a terem, nem volt üres hely, rengeteg középiskolás volt, akik lógtak a suliból, csak hogy megnézhessék. Akkoriban a párom nem igazán értékelte, hogy én ilyen filmeket nézek. Mint általában a jobboldaliak..
Előzmény: Törölt nick (3)
tündi-bündi Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2
Filozófiát nekem sem adott, de vannak akiknek igen. Főleg akik klubot is szerveztek, azoknak már az.
Előzmény: Törölt nick (1)
tündi-bündi Creative Commons License 2007.04.09 0 0 0

0rk0k kerüljétek a topikot!  :)

Előzmény: tündi-bündi (-)
tündi-bündi Creative Commons License 2007.04.09 0 0 topiknyitó
Sajátos világ, sajátos lények, sajátos filozófia. Minden, ami a Gyűrűk Urával kapcsolatos. Egyedi filozófiájával, egyedi nyelvével, egyedi szereplőivel és történetével életfilozófiát teremtett. Én egy egyszerű tündér vagyok, akinek az a megtiszteltetés jutott, hogy megnyissa e topikot. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!