Sziasztok, hátha érdekel valakit... Hozzám került hagyatékból 9 csomag bontatlan Forte analóg fotópapír, ezeket szeretném eladni, ha valakit érdekel. A papírok méretei: 6,5x9,5, de ebből kétféle van, az egyik karton, a másik vékony. A karton BN 4-es jelölésű a vékony meg BN 0. Ezek a kalsszikus sárga dobozban vannak, a dobozok maguk nyitva, de azokon belül a fotópapírok a gyári fekete csomagolásban vannak, amik sértetlenek. Tehát van egy doboz karton és egy doboz vékony, ugyanabban a méretben. A másik fajta, abból van 7 csomag, azok mind 10x15-ösek. Ezeknek hiányzik a sárga dobozuk, viszont a fekete csomagolásuk sértetlen és bontatlan, sőt ilyen széles átlátszó ragasztószalaggal vannak lezárva. Ez mind egy olyan kartondobozból került elő, amire az volt ráírva, hogy "Hiánytalan csomagok". Egészen biztos, hogy nem kaptak fényt. A mailem publikus, vagy pedig 20/kilencharminchét-77-hatvannyolc
Közben beszereztem egy-két analóg objektívet. Megdolgoztatja az embert rendesen a Nikon - M42 végtelen téma... De azért szerintem megéri azt az egy-két ezrest, főleg a Pentacon 2.8/135.
Mind a két féle adaptert megszereztem. Én nem szőrözöm a pixelekkel, eddigi próbálgatások alapján nekem tetsző képeket lőttem vele. (Nikon-M42 lencsés + Pentacon 50/F1.8) Nem egyszerű, mert nincs fénymérés és az élességállítás sem egyszerű. De lagalább úgy érzem, hogy fotózom, nem csak kattingatok... Aztán ha nem leszek megelégedve eladom. Ezek az objektívek már nem értéktelenednek olyan ütemben mint az újak.
Korrekciós lencse is van benne? Amennyiben nincs, nem lesz végtelen állásban éles a kép.
Valakinek a környéken nincs más egyéb M42-es obija
Van egy jenai Pancolar 1,8/50-esem és korrekcióval ellátott adapterem is van hozzá, de digitális gépen nem az igazi. Olyan, mintha a lencsebevonat megzavarná a színeket. Az élességgel is akadnak apróbb nagyobb gondok. A filmes Praktika Super TL-en viszont tökéletes.
Nagyon haldoklik a fórum, senki sem fotóz Szolnokon?
A legújabb elmebeteg ötletem, hogy a digitális gépen (Nikon D90) próbálgatom a múlt kiváló objektívjeit (M42). A gazdasági válság, meg a zsugoriság megmozgatja az ember fantáziáját. A neten sokan írták, hogy Nikonon nem lesz valami egyszerű dolog. Én azért próbát teszek. Rendeltem is M42-Nikon adaptert és egy Pentacon 50/F1.8-at... Meglátjuk...
Valakinek a környéken nincs más egyéb M42-es obija egy 5 perces próbára? Nem igazán szeretnék zsákbamacskákat vásárolni. Esetleg ötlete melyiket is érdemes kipróbálni. Netán egy-egy eladó példánya :)