"Mindenfajta koszorúzástól, zászlófelvonástól, vagyis nemzeti rituálétól eleve kiütést kapok" - mondja Marsovszky Magdolna tudományos elemző és publicista, akinek kutatásai fókuszában a magyarországi antiszemitizmus és anticiganizmus áll."
"Előre egyeztetett programja miatt nem vett részt az Európai Bizottság hazánknak juttatandó kohéziós támogatás felfüggesztéséről szóló döntő ülésén, de a megvonást támogató véleményét írásban elküldte."
"A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
"a toleranciaszint Magyarországon rendkívül alacsony, a rasszizmus, a romák diszkriminációja, az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a sovinizmus és reakciós nacionalizmus nagyon aggasztó." A zongoraművész szerint "mindezek olyan emlékeket ébresztenek, amelyeket, azt hittünk, régen el lehet felejteni."
A t0pik címét ki lehetne egészíteni azzal, hogy ", avagy amíg a belső ellenséget keressük, addig sem kell valós és húsba vágó problémákkal foglalkozni".
"Ez az olimpiai járadék olyan nagyon magyaros ,kétségbeesett kapaszkodás,hogy kikre legyünk büszkék . Mint a nemzet színésze,nemzet sportólója cím is havi 500 ezerért/fő . Más országokban ezt nem ismerik,ez magyar sajátosság,mint a gulyás,puszta,csikós."
A tetemcafat tényleg nem épp elegáns kifejezés, dehát a magyar történelem eseményeinek hmm.. más fénybe helyezéséhez szólnék hozzá.
Megkérdem, ki volt az, aki idegen hatalom segítségével, idegen ideológiát a magyar népre véres harcokban kényszerítve, kiirtva fél Magyarorzágot, utódot sem hagyva
Ilyen ez a túlmozgásos/okoskodó/bőrében-nem-férő típus.
Lehet ilyen a véleménye, felvetheti a parlamentben hogy vigyék vissza a múzeumba (addig sem Zuschlag a téma legalább), de amikor mutatja a Parlamentet, büszkélkedik Magyarország történelmével, mi a francnak kell megemlíteni egy ilyen belső vitát?
Hogy ki ne maradjon a topikból Magyarország egyik legjelentősebb nemzeti jelképének, a szent koronának gyurcsányi gyalázása:
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a következőképp mutatta be a hazánkban tartózkodó Angela Merkel német kancellárnak a Szent Koronát kedden a Parlament koronatermében: "Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nem jó a királyság jelképét idehozni. A jobboldali konzervatív kormány úgy döntött, hogy ezt idehozza...Orbán miniszterelnök úr".
Kellenek a nemzeti jelképek, kell a hazaszeretet, kell az összetartozás. De sajnos a jelenleg a lúzer magyarkodók folyamatosan gyalázzák ezeket a fogalmakat. :-(
Nekem nem dobban meg jobban a szívem, ha felharsan a magyar himnusz. Én nem szurkolok egy csapatnak/sportolónak csak azért, mert magyar (fontosabb, hogy mennyire ember, mennyire felkészült, sportszerű-e). Vissza kell tartanom a nevetésem, ha valaki Wass Albert-verset szaval. A magyar irodalmi alkotásokat nem tartom jobbnak a világirodalminál csak azért, mert magyar ember írta (a minősége nem ettől függ, hanem az írótól). És legfőképpen: viták, beszélgetések közben nem verem a mellem, hogy én magyar vagyok. Pedig a személyim nemzetisége rovatába ez van írva. Én mégsem vagyok erre büszke, pontosabban egyáltalán nem jelent semmit nekem. Az, hogy negatív érzéssel tölt el ennek a szónak a tudata, az azoknak köszönhető, akik átestek a ló másik oldalára, és a magyar zászló lengetése közben üvöltözik (de úgy, hogy a nyáluk is fröcsög) a magyar jelszavakat (teszik ezt meccsen, tüntetésen, osztályteremben a személyes viták közben stb.). Igen, a helyzet az, hogy nincs magyarságtudatom.
Orbán nem antiszemita. Csak igyekszik antiszemitának látszani.
Helyesen: Orbán nem antiszemita, csak a fajvédők igyekeznek annak láttatni, hogy ezzel elriasszák a magyar nemzeti oldaltól a szintén a soraikból tájékoztatott európai informátorok révén az ottani közhangulatot. És hogy egyáltalán, legyen munkájuk.
Mondd, van értelme ennek? Most olvasom a KSH legfrisseb jelentését: Az év első két hónapjában 0,3 ezrelékkel csökkent az üzletek forgalma. Egész évre 2-3 százalék vissazesést várnak.
A KSH négy éve olyan jelentést ír amilyet kérnek, amilyet Mellár Tamás nem írna.
A statisztikádról meg csak annyit: –A megmaradt üzletek átlagforgalma? Vagy bázis összesen a mostani összesenhez?
Mert mecsoda különbség. Olyan, minthogy azok a munkanélküliek, akik kiesnek a nyilvántartásból, azok nem munkanélküliek.
-Aztán meg nem ártana kimozdulnod az odudból. Soroksárnál nem ér véget Magyarország. Nézz körül Somogyban, Békésben, Szabolcsban stb. aztán gyere vissza és írd le a hozzászólásodat még egyszer.
„…úgy tűnik; antiszemitának az tartható, akit antiszemitának tartanak. Ez ilyen egyszerű, már-már tautologikus. Nem az a kérdés tehát, hogy Orbán tényleg antiszemita-e, mélyen, legbelül (vannak például megélhetési antiszemiták is), vagy hogy hiteles-e az az állambiztonsági irat, amely szerint majd húsz éve zsidózott egy nagyot. Hanem hogy milyen érveik vannak azoknak, akik Orbánt antiszemitának látszó politikusként appercipiálják. Ezeket az érveket unalomig ismerjük. Orbán kedvenc hetilapja - melyet rajongóinak fogyasztásra ajánl - előszeretettel relativizálja a holokausztot, a Fidesz egykori elnöke, Pokorni Zoltán pedig ugyanezen lap buliján ünnepeltette magát. Évekkel ezelőtt Kövér László valahogy úgy fogalmazott, hogy a zsidókérdést jó lenne végre alaposan átbeszélni. Továbbá a Fidesz egy nyíltan antiszemita párt külső támogatásával kormányzott ciklusa végnapjain, Orbán pedig előbb a magyarság életteréről (Lebensraum) hadovált egy rádióinterjúban, majd nemrégiben kizárólag zsidó származású kommunisták jutottak eszébe a régmúltból (Rákosi, Kun Béla - pedig Kádár említése is elég kézenfekvőnek tűnt volna a saját nemzetükre rontók között), és még valami genetikai determinációról is elmélkedett ugyanott….”
2. A hablatyról meg csak annyit, ne más farkával verjék itt a megélhetési fajvédők a csalánt. Mert, többek között, az enyémet is csípni fogja, az övék helyett.