Életemben először ma futottam bele ilyesmibe. Konkrétan PC-s játékok zenéje érhető el ebben a formátumban. A Winamp lejátssza, más nem nagyon, de én szeretném valami emberi formátumba konvertálni (mp3, wma...), hogy audio cd-t csinálhassak belőle. Szerintetek lehet?
Én a Modplug Tracker-t használom/használtam ilyesmire. Fasza progi. <b><a href="http://www.modplug.com/trackerinfo.html">http://www.modplug.com/trackerinfo.html</a></b>
Windows XP alatt hangot csikarni DOS programból nem egyszerű, de lehetséges kétféleképpen. Szerencsés esetben a VDMSound nevű programmal már el lehet érni a célt. Ez a program is ingyen letölthető, és DOS hangkártyát tud szimulálni Windows alatt.
Ha ez sem jön be, akkor DOSBox a megoldás mindenre, de az nagyon sok procit eszik.
no azér. most néztem vissza, úgyhogy ennyit tuti várnod kellett volna.
egyébként az impulse tracker, és a többi ilyen zeneszerkesztő lehetővé teszi, hogy bármelyik .it zenéből a hangszerek hangmintáit kivedd, és más dallamot szerkessz belőle. Ha érdekel :)
magyarul, a DiskWriter plugint nem találtam (letölteni sem), letöltöttem kettő másik hasonlót, ami a leírás alapján ugyanazt tudja, de meg se jelennek a preferences menü plugin-listájában.
az újabb winampok már jól játszák a .it fájlokat. Gondolom új Module Decoder van már benne. A 2.valahanyasok tényleg rontottak, hamisan is szólt. Az 5.valahanyasokhoz már jó dekóder van. Egyébként a rezonanciafiltereket külön lehet szabályozni a winamp pluginen keresztül :P
az IT tényleg az impulse tracker. Kiváló zeneszerkesztő, sajnos csak DOS támogatással létezik, ígérték sokat a Windowsosat, de olyan nem lett.
Hogyan lehet belőle nyers audió jelet csinálni?
Egyszerűbb módszer: Winamp, DiskWriter plugin (általában a letölthetőben már beépített) kiválaszt, aztán bármit, amit a winamp lejátszik, kiment.
Bonyolult módszer: beszerezni az IT egy verzióját, hozzávaló WavRecorder drivert betenni a SoundBlaster/GUS helyett, és lejátszatni a számot :)) Persze DOSBox-ban, vagy legalább VMSound-dal.
Impulse Tracker fájlformátum, felépítése inkább a MIDIhez hasonlít.
A legegyszerűbb egy megfelelő lejátszó (pl. Mi3 Player) telepítése - WinAmp kicsit bénán játssza, és lejátszás közben egy felvevőprogival a "Stereo out"-ról Waw-ba lehet menteni a hangfolyamot.
Onnan pedig akármivé lehet konvertálni pl. CDEx grabberrel.