Keresés

Részletes keresés

panabubus Creative Commons License 2007.08.02 0 0 27
Úgy láccik, a "Canon"-ra való utalásomat kár volt régebben tenni ezen topikban... Teljesen ártatlan témát is jól kifordítva nekem is esett egy canonos egy másik topikban.
(sztem valami apáca lehet civilben, amúgy...:-D)

Egy itteni előző feltett kérdésre:
pl. ilyesmik miatt SEM szeretnék lány lenni.
Ahmet Creative Commons License 2007.04.19 0 0 26
Rablásbó is sok van, mégse gondolom, hogy akkor már rendben is van.
Előzmény: panabubus (25)
panabubus Creative Commons License 2007.04.19 0 0 25
Átadom.

ha gondolod, be is fejezhetjük :-) végülis nem én kezdtem.

de azért csak annyit: írd be a Google-ba: "upskirt" (és azokhoz nekem pl. semmi közöm éppen) Majd nézd meg az oldalak alján levő számlálókat. :D
Előzmény: Ahmet (24)
Ahmet Creative Commons License 2007.04.19 0 0 24
Akkor emelett a logika mellett haladva szerinted megengedhető a szoknya alá fényképezés és a képek publikálása?

Ó, és ha egy egyházi személy így érvel, akkor tökön rúgnám, majd azt mondanám: ugyan, mi ez Hitler bűneihez képest. Ez is helyénvaló?

Na, mindegy, fejezzük be. Üdvözlöm FixY-t, remélem nem fáj semmije.
Előzmény: panabubus (23)
panabubus Creative Commons License 2007.04.18 0 0 23
Nem állítottam azt, hogy jó.

Hogy nem etikus? Lehet.

Akkor az sem, ha a nyári időben, ohne cicifix, ők maguk adják elő magukat? És ahhoz IR sem kell. Csadort biztos nem fotóznék IR-el sem. :-)

Az "etikához" még annyit: Ez ugyen nem olyan topik, de ennyi talán belefér:

A mostanság divatos tüntetgetések körül feltüntek egyházi személyek. Közülük az egyik kissé szabados módon éli közösségi életét. Ezt firtatva kérdezgettem az okáról, szemben a papi esküjével... Válasza tömör volt:

"Gyehmekem... mi ez a csekélység a Gyuhhcsány bűneihez képest? ...." :DDDDDD

Amúgy nem "suttyomban." Nyíltan, kezemben a géppel, és az nincs álcázva gumikacsának, vagy hasonlónak...

Előzmény: Ahmet (22)
Ahmet Creative Commons License 2007.04.18 0 0 22
Ez mind szép, de miért jó a kép, amit beraktál. Egyébként ahogy írtam, az amatőr nem azt jelenti, hogy szar képeket gyártó, de a profi se, hogy jó képeket gyártó.
Mindegy, az általad berakott kép szerintem szar. Bocs! Lehet, hogy technikailag érdekes, mert IR, de akkor is szar.
Én is a nőket szeretem, mégsem érzem a leküzdhetetlen vágyat, hogy az utcán IR, VIS, ne adj isten más tartományban suttyomban fotózzam a csöcsüket. Szerintem nem is etikus.
Előzmény: panabubus (20)
panabubus Creative Commons License 2007.04.18 0 0 21
"hát és a nőket" helyett:" hát, én a nőket"
Előzmény: panabubus (20)
panabubus Creative Commons License 2007.04.18 0 0 20
Szia, Ahmet!

Örvendek a hsz.-odnak.

Elsősorban köszi az éleslátásodat, de azon mátr túl vagyok. :-) Nicknévnek nem akartam az általad javasoltat hsználni, mert (itt legalábbis asszem) túl direkt lett volna :-) a "p*nabubus"-t pedig valamiért nem nyalta be az index, a regeléskor.

-De akkor sorjában: egy pillanatig sem úgy gondoltam, amikor ezt a topikot megnyitom (és vannak kategóriában hasonló "komoly" témák, mint "kocsma" meg ilyenek), hogy artfotó lett volna a cél.

-Jómagam soha nem akartam Jock Sturges (habár az ő neve megint kérdőjeleket vethet fel) vagy akár Robert Capa baérjaira pályázni. Igaz, hogy munkám során néha nem mindig fikáznak, vagy sz*rják le a képeimet, de ez meg magánügy, és nem is ide tartozik. A lapok sem szereik a szar, vagy szarult megkomponált képeket mindig, kivéve egyes rendkivüli helyzeteket.)

-Talán a legnagyobb hibám az, hogy ezzel a névvel nyitottam topikot, valóban már az elnevezés is felvethet kérdéseket, vitákat.

-Az #5-ben belinkelt hivatkozást csak azért tettem, mert a fószer hazánkfia, hadd legyek már kicsit soviniszta :-) Ennyi erővel hvatkozhattam volna a

www.xrayhunter.com

oldalára, és hasonlókra. Ha ott is ilyen, általad kategorizált minőséggel találkozol, talán rájössz, mit akarok ezzel.

-Rosszul fogalmaztam én is viszontválaszomban. A "nem lényeges" közül a "téma" szó törölve. Ennél a képnél a lényeg, amit nem írtam le: NEM DEKOLTÁZSról van szó, valamint az, hogy a felső eredeti színe fekete... És ez nem a Photoshhop műve, hanem a szűrőé. Tovább nem akarom ragozni, hogy általam rossz szóértelmezéssel miért "paparazzi" lenne.
Lehet, hogy az IR-topikba kellett volna berakni, de az meg, szavaiddal fogalmazzak: megint csak nem a pinákról szól.

-még annyi az "amatőr-profi" általad felvetett témára: Ha beregelsz pl. a mellesleg.hu-ra, meglepődve fogod látni, hogy miközben kő-profi feltételekkel toboroznak oda fotósokat, és valszeg azok is jutnak be oda, hogy némelyik fotó milyen minőségű. Úh. akkor ez megint nem játszik... Ráadásul ott még fizethecc is az ájsemesekért, hogy szarnak nevezhesd utána, potom 500-ér' vagy mennyiér azokat.

*.*
Általánosságban pedig:
nekem úgy jött le, hogy a "snassz reagálni" vagy hasonló megjegyzésem hozta meg ide a hsz.-okat. Ezt én arra értettem elsősorban, hogy az index arculatából adódóan, az általánosabb, vagy kissé politikusabb topikokban valóban megvan egy réteg, akiknek snassz a mezeihez visszaszólni.

Az is tény, hogy amint a példa mutatja (pár setben) a szakmai, nevezetesen épp a fotós topikok között is igazi liberéális szemlélettel snassz egy olyannal társalogni, akinél éppen nincs jobb helye a felesleges forintoknak, mint ilyen-amolyan szuper csodákra elkölteni, stb...
Persze ez nem vonatkozik a valóban komoly tudású fotósokra, akik azért hálistennek fel lelhetők errefelé is.

Végezetül pina ide, bubus oda, hát és a nőket szeretem. van ilyen. Nemcsak az ágyban, az utcán is, akár csak vizuálisan. Mert valóban a legcsodálatosabb teremtmények a földön, az összes "egyéb ganéságaikkal" együtt is.
Bízom benne, hogy ez még maradhat így egy darabig, amíg majd esetleg netán törvényeket nem hoznak ennek ellenkezőjére. Habár azokat max. majd jól megszegem :-D

Vannak jobb képeim is róluk. Portréban is, másképp is. Ez as így fog maradni, mindenkinek megvan a magáé, van aki makrózni szereti a sün tüskéit, vagy a zöldségeket, stb. ez így is van jól szerintem.

Ennyi.
Előzmény: Ahmet (19)
Ahmet Creative Commons License 2007.04.18 0 0 19
Az amatőr nem azt jelenti, hogy szar képeket gyártó. Ezen a képen speciel szerinted nem lényeges a kompozíció, az élesség és a téma. Akkor mia az?
Ja, többesszám: 5. hsz-ben lévő link pont ilyen szarra mutat, csak mozgókép.
Az ilyen képeket elfogadnám egy pinabubus nicktől. Meg akkor hiteles is lenne. : )
Előzmény: panabubus (14)
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 18
Köszi. Igazad van. De nem tudom, próbáltad már a Fuji Finepix-el a MF-módot, milyen "egyszerű" kezelni? Főleg mozgásban, "éles helyzetben."
Az én gépemnél (de lehet, hogy bütykölés után akármelyiknél is előfordulhat) ráadásul több alkalommal jártam már úgy, hogy AF-nél a keresőben látszólag borotvaéles a kép, elméletileg "rá is áll" amit talál, de a kép mégis lágy, vagy életlen, vagy franc tudja mi...
Az se lehetetlen, hogy a beállás és az expo közötti rövid idő elég a téma elmozdulásához. Épület, vagy táj esetében viszont nincs gond az élességgel. (persze akkor is lágyabb, mint normál optikával)

Előzmény: PETYUS (17)
PETYUS Creative Commons License 2007.04.17 0 0 17
Infrában máshova esik a fókusz, mint látható fényben. Ezt figyelembe véve akár éles képet is lehet csinálni, ha kezelhető manuális fókusz van.
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 16
"elét"=telét
Előzmény: panabubus (15)
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 15
Ja, a elét nem te írtad, lehet.
Mind1.

"A kacsának mondtam..." (idézet: Nikita c. mozi)
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 14
Nem. Cska kekecségre kekec válasz.

Mert akinek Hasselblad-ja van, az valszeg télleg profi, annyiért, amibe az kerül. Ergo: attól valóban hiteles a kritika. Ennyi.

Különben: lehet, hogy nem tele, hanem csak az IR-technikát kéne ismerni ahhoz, hogy ott ne várj borotvaéles képet, akármennyire is mész rá akár MF-al is pölö. És nem is a kivágás a lényeg itt szintén. Meg nem is a kompozíció. Más. Már bánom, hogy beraktam. És nem miattad.
Előzmény: canon.Eos (13)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.17 0 0 13
lány szertnél lenni?

Előzmény: panabubus (12)
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12
Aham.

vagy ühüm.

Mondjuk egy "hasselblad" nicktől ez jobban jött volna ki.

Én, ha lány lennék, akkor sem esnék hanyatt lábat szétdobva a bűvös "EOS"-tól.
Előzmény: canon.Eos (10)
obi van kitobi Creative Commons License 2007.04.17 0 0 11
áruld el légyszíves,mitől különleges ez a kép?
minőség:gagyi
kompozíció:DDD:hutyutyuuu
téma:ájjjáájjjájj
Előzmény: panabubus (7)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.17 0 0 10
legyen a topik neve inkabb Parasztrazzi
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 9
HOL itt a többes szám? mert ebből csak egy van. "Okosakat" (ési tt viszont van többes) én i tudok mondani. Ha neked EZ a dekoltázs, ami a képen van, akkor franc is tudja. De ha már csak ennyire futja, légyen igazad.
Tényleg "kinőhettél már", mert bizonyos szavak elfeljtése, vagy máshova alkalmazása, az valóban az idős kor egyik velejárója.
Előzmény: Ahmet (8)
Ahmet Creative Commons License 2007.04.17 0 0 8
Nem snassz, csak szarok a képek. Teleobjektívvel dekoltázsokat fotózni az utcán, hát én ebből már kinőttem.
Előzmény: panabubus (7)
panabubus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 7
Imádom az egyszemélyes magán-topikokat.

valszeg "snassz" a téma úri körökben.

Na, sz'al ez is "paparazzi" kategória:

A csinos pofit sajnálom, de hát a "személyiségi jogi" problémák......
panabubus Creative Commons License 2007.04.03 0 0 6
csak úgy... (ez nem saját ugyan)

panabubus Creative Commons License 2007.03.25 0 0 5
Na, de leültünk ... :-)))

Az előző válaszom kapcsán, valamiilyesmire gondoltam...
panabubus Creative Commons License 2007.03.20 0 0 4
Üdv a "0"-ásnak! :-)

Világos, igazad van. A sztárfotózás-kukkolás nálunk még talán amúgy is nehezebb. mert általában olyan helyzetekben hamar eltakarja az obit Shrek1 vagy 2... :-)

Pl. tavaly a Szigeten toplessben napozott egyik hírességünk, (furcsa gusztusa van, nem tetszett neki a saját yakuzzi szélén, biztos). Hát, megizzasztott, nem mondom, csak a digi-zoommal lehett nagy nehezen lőni egyet-kettőt. A követségeket nem őrzik annyira, mint azt a részt, az "éppen arra" sütkérező kétajtós szekrények.

Az utcán meg ha valakit elkapsz, stb. ugyan nem szó szerinti "paparazzi", de a közfelfogás szerint mégis...
Előzmény: LeCoq (1)
panabubus Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3
Hm.

:-)

Előzmény: Páti a játi (2)
Páti a játi Creative Commons License 2007.03.20 0 0 2
Abellált vagyok.
Előzmény: panabubus (-)
LeCoq Creative Commons License 2007.03.20 0 0 1
A tárgyhoz: számomra a paparazzi csaka sztárfotózásra vonatkozik, ha találok valami érdekeset az utcán, akkor lefotózom, de ezzel minden fotós így van. Attól, hogy nem kérek engedélyt, esetleg rangrejtve fotózok, még nem paparazzi. De ez a műfaj egyelőre nem virul kis hazánkban, majd ha kicsit jobban beindul a Hot, meg a Hello V.I.P., akkor talán.
Előzmény: panabubus (-)
LeCoq Creative Commons License 2007.03.20 0 0 0
Életem első 0ás-a!
panabubus Creative Commons License 2007.03.20 0 0 topiknyitó
Üdv az érdeklődőknek!

Mint a topik leírásában már utaltam a kényesebb kritériumokra, azokhoz hozzátenném még, hogy nem valami aberrált voyeur-szemlélet vezérel engem sem. Fotós vagyok, az utcát járva néha belebotlom ellesett helyzetekbe, váratlan és meglepő témákba. Valahol (az átlag-nyárs-polgár szemlélete szerint ) ez is olyan "paparazzi"-s. Azért gondoltam arra, hogy téma-társakat keresek e "szakterületen", mert pár filmem/fotóm mmár fenn van itt-ott a neten, és a visszajelzések, commentek között akadt jócskán olyan kérdés: "hogy csináltad?" Hogy dolgozik a paparazzi...? " Kapásból" fotózás, kamerakezelés hátha másokat is foglalkoztat, esetleg én is tanulhatnék másoktól...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!