Keresés

Részletes keresés

-ethka- Creative Commons License 2008.12.27 0 0 10
Télapu. Most. Hetvenharmadszor...
Germesdorfer Creative Commons License 2008.05.05 0 0 9
2008. 05. 04. Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
Germesdorfer Creative Commons License 2008.02.09 0 0 8

Tegnap este a "Monk, a flúgos nyomozó" "A leprás" című epizódjában.

(Jó ég, miket nézek én... :)

Germesdorfer Creative Commons License 2008.01.26 0 0 7
Most mondták a Dirty Dancingben. :)
Germesdorfer Creative Commons License 2007.10.21 0 0 6

2007. október 20. (szombat) -- "A cég" (The Company) CIA-ról szóló VÉRGAGYI film első részében mondták, hogy "tűnjünk el". Az "innen" nem szerepelt, de mivel a film meglepően q kategóriás volt, ezért ez is beleszámít. :)

Amúgy mostanában egyre kevesebbet mondják.

Javulnak.

:)

Germesdorfer Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5

Új észlelés: 2007. szeptember 9. (vasárnap), "Johnny English"

(Mondjuk, ez is vérgagyi volt, úgyhogy beleillik a vonulatba.

Hm, úgy érzem, a kutatásaim vezetnek valahová. :)

Germesdorfer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4

A tegnapi tapasztalat után lehet, hogy a "tűnjünk el innen" és a vérgagyi filmek összefüggéseit kellene keresnem. :)

Előzmény: Bármikor bejöhet! (2)
Germesdorfer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3

Találat!!!

Tegnap (2007. ápr. 15., TV2) a Stepfordi feleségekben hangzott el, hogy "Tűnjünk el innen!".

A film egyébként vérgagyi volt. :D

Bármikor bejöhet! Creative Commons License 2007.03.21 0 0 2
érdekes elgondolás :) a tűnjünk el és az izgalmas film összefüggésiben..

részemről amúgy képes voltam az első 3 hősök részt megnézni. úgy ömlesztve.. jobban belegondolva, lehet, hogy jobb lett volna ha elalszom közben, de ha már ajánlotta egy kedves ismerős, hogy jó akkor megnéztem.. a végén már inkább az fogalmazódott meg bennem, hogy tűnjetek el innen.. ki is kapcsoltam gyorsana tévét..
Előzmény: Germesdorfer (1)
Germesdorfer Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1

Ja, gagyi vagyok, még azt sem jegyeztem meg, hogy az 1. vagy a 2. részben volt.

(Mind1, okos TV2 egyben nyomta le a három részt, főműsoridős ismétlésben, "juszt is megnézitek" alapon.)

Meg az előző héten is volt egy találat, akkor jutott eszembe, hogy lehetne már egy topik erre -- na, azt meg elfelejtettem. (Hm, Terminátor?... ;)

Még nem döntöttem el, hogy a "Húzzunk el innen" is ér-e, vagy csak az autentikus "Tűnjünk el innen". Végül is ez félig nyelvfilozófiai kérdés, félig meg topikfilozófiai :) -- mármint az érdekel-e, hogy a filmek eredeti szövegében hányszor használnak ilyen vagy ehhez hasonló kifejezést, vagypedig azt, hogy a magyar szinkronok kiagyalói hányszor fordítják ezt ugyanazzal a magyar kifejezéssel (szokásjogi alapon?).

Vagy ez egy titkos jelszó, amely a tudatalattira hat, és egyes gyengébb jellemű alanyoknál azt a (tév)képzetet váltja ki, mely szerint a nézett film izgalmas?...

Előzmény: Germesdorfer (0)
Germesdorfer Creative Commons License 2007.03.19 0 0 0

Heroes 1. (vagy 2.?)

TV2, 2007. március 17.

Germesdorfer Creative Commons License 2007.03.19 0 0 topiknyitó

Egy ideig számoltam azokat a filmeket, amelyekben elhangzik (szerintem) Minden Filmek Leggyakoribb Mondata: "Tűnjünk el innen!" Belezavarodtam a számolásba, inkább ide fogom feljegyezni az újabb találatokat. :)

Persze be lehet szállni, ha valakit érdekelnek efféle botorságok. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!