Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 253

Érdekes módon,mikor a dunántúlon egész falvakat vásároltak fel az osztrákok meg a németek, és az ottaniak örültek hogy a "korábbi árak többszörösét kapják",

akkoriban nemnyíltak ilyen topicok.

Kalocsa kinai felvasarlasa utan se nagyon aggodnak egyesek...pedig a nyiltan a magyar föld Kina élelmiszer termelésehez van és nem a magyar parasztok, vagy lakosok számára!

Előzmény: Jar Jar Brinks (118)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 252

"Az amerikaiak és angolok soha nem fognak magyarul beszélni"De a kinaira még rákényszerülhetnek.

jelen Kormányunk keleti preferenciaja utan éppen pont forditva van!  A magyarok kenyszerulnek ra!

Előzmény: Jar Jar Brinks (217)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 251

Mellesleg székelyföldön éppen, hogy anyaországiak vásárolják fel nyaralónak a területeket stb.

A nemetek meg a régi szász területeket. Angolok, amcsik talán "Drakula" területén, de ennyi.

Előzmény: Derek (249)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 250

aladjak a romanok a bitorolt draga magyar foldet mindenfele mas nacioknak, nemeteknek, kinyaiaknak

Nem olyan biztos az ! :-)

Előzmény: Derek (249)
Derek Creative Commons License 2011.07.07 0 0 249

Nem erted, aladjak a romanok a bitorolt draga magyar foldet mindenfele mas nacioknak, nemeteknek, kinyaiaknak meg fene tudja kiknek meg

Előzmény: Törölt nick (248)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 248

Az utóbbi hetekben sokat lehet arról hallani, meg olvasni, hogy sok romániai román vesz házat a határ közelében Magyarországon, mert ott olcsó, a magyarok meg örülnek, hogy a korábbi árak többszörösét kapják. Pillanatnyilag persze ebben semmi rossz nincs, az EU-ban bárki oda költözhet, ahova akar. Pillanatnyilag.

Most is sírsz az EU adta lehetőségek miatt?

Felvásárolják Romániát a külföldiek?

Egy év alatt megduplázódott, elérte egy egymillió hektárt a külföldi kézben lévő termőföld területe. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: bbspy (-)
nitwit Creative Commons License 2007.03.19 0 0 246
Tartalomhoz igazított díszítés.
Előzmény: Müller szakaszvezető (237)
Derek Creative Commons License 2007.03.19 0 0 243
Meg szlovak es horvat,folegh a pesti resznek.
Előzmény: Törölt nick (242)
zividivi Creative Commons License 2007.03.19 0 0 239
Jelentem, a gondolatrendőrség már be van vezetve cca. 60 éve. És nem én vezettem ám be, hanem imádott pártod soknevű elődje.
Előzmény: vizinikk (230)
bbspy Creative Commons License 2007.03.19 0 0 238
Láttam már feka srácot bazi kokárdával fideszes dzsemborin, senki se nézett rá csúnyán.

Pákó? :-D
Előzmény: taltam (102)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.03.19 0 0 237
Amikor a szemetesedényt kipingálják nemzetiszinüre , az valóban sokat elárul.

Előzmény: Törölt nick (235)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.03.19 0 0 236
Amikor én jártam Kolozsváron, nekem fel se tűnt. Biztos nem azt figyeltem. :)
Előzmény: Törölt nick (235)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.03.19 0 0 233
Gondolom, egy jobb érzésű románnak nem tetszik, hogy a kuka is nemzeti színű. :)
Előzmény: Törölt nick (227)
vizinikk Creative Commons License 2007.03.19 0 0 232
na és itt van ez a román város, Calarasi, ahol ki van tűzve egy magyar zászló is.
Előzmény: Törölt nick (227)
vizinikk Creative Commons License 2007.03.19 0 0 231

zivikém, te BKV-ellenőr vagy, angol tudás nélkül, már ezt le sem tagadhatod.

megdőltél, mint a rottenbiller

:-)

Előzmény: zividivi (209)
vizinikk Creative Commons License 2007.03.19 0 0 230

zivikém, elintézhetnéd, hogy valamilyen detektoros készülékkel vizsgálják meg, mire gondol a magyar állampolgárságért folyamodó.

már időszerű lenne bevezetni a gondolatrendőrséget.

:-)

Előzmény: zividivi (204)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.19 0 0 228
"Az amerikaiak és angolok soha nem fognak magyarul beszélni"De a kinaira még rákényszerülhetnek.

Nem az számít, hogy milyen nyelven beszélünk, csak az, hogy közös legyen, és megértsük egymást.
Előzmény: Jar Jar Brinks (217)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2007.03.18 0 0 222
Egy kis pénzt befeccölnének és lehetne genetikai statisztikát csinálni.
Csak minek.
Előzmény: Daikini (221)
Daikini Creative Commons License 2007.03.18 0 0 221
Nyilvanvaloan sok kutatast megerdemelne meg az eredetunk, de ahhoz ki kellene menni Oroszorszagba, es tenylegesen ra kellene szanni az idot a vizsgalodasra. Nem lenne kis munka, de megerne. Egyebkent en egyelore hihetonek tartom a finnugor szarmazast, de nem astam magam bele nagyon a dolgokba.
Előzmény: Szittya Fergeteg (219)
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2007.03.18 0 0 219
bocs,kicsit off,de beindult a vezérhangya.
Előzmény: Szittya Fergeteg (216)
Jar Jar Brinks Creative Commons License 2007.03.18 0 0 217
Előzmény: Törölt nick (211)
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2007.03.18 0 0 216

Jó példa a mongol.Sok kérdést vet fel a tatárjárás.

Vajon miért temették a magyar mezőkön elesett tatár katonát más-titkos-temetőbe,

mint a más harctereken elesetteket?

Vajon miért tudta IV. Béla újjáépíteni az országot,állandó belső-szláv- villongások ellenére?

Vajon miért egyezett meg a pápa és a kán arról,ha a magyar terület a káné lesz,

akkor ő nem támadja meg Európát?

Ha elfogadjuk a közös ős gondolatát-mármint a mongol és magyar esetében-akkor a finnugor rokonságunk is erősen kérdőjeles.

Akkor a honfoglalás se stimmel,érdemes,a sumér-szarmata-avar-hun vonalat átgondolni,töprengeni az avar és a székely rovásírás meghökkentő hasonlóságán,valamint azon,miért állt érdekében a császári udvarnak a magyar-finn nyelvházasság,és mit keresett valójában Kőrösi Csoma Sándor Ázsiában.

Előzmény: Daikini (201)
zividivi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 215
//"..Az amerikaiak és angolok soha nem fognak magyarul beszélni.."//

Nem is az átlag ánglusról tettem említést, hanem egy tudorról.
zividivi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 214
"liberális" szent elmélet szerint az illem és a morál relatív fogalom. Légy szíves a dogmához igazodni akkor is, ha másokról beszélsz, jó?
Daikini Creative Commons License 2007.03.18 0 0 212
A mult az mult... azzal lehet dicsekedni, de minek? Ha a jelenben nem tesz semmit a magyarsag, akkor egyszer a multe lesz. Nem az szamit, hogy mennyi a lakossag, Luxemburg pl meltan lehet buszke a jelenjere, mert kepes profitalni a helyzetebol, es olyan eletszinvonalat biztosit a lakossagnak, aminek alig akad parja a vilagon.

Egy orszagot szerintem ugy lehet jol megmerni, hogy mennyire szeretik az ott elok, mennyire a szomszedai, es mennyire a nepe. Ilyen tekintetben nem hinnem, hogy olyan marha jok vagyunk.
Előzmény: Törölt nick (206)
zividivi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 210
A magyar állampolgárság nem azonos a magyar nemzettel a Szentkorona kiiktatása, és a kisebbségi kultusz behozatala óta.
Előzmény: Törölt nick (205)
zividivi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 209
Majd akor röhögj, ha Londonban hallod magyarul beszélni a magyar nyelv angol tudorát.
Előzmény: Törölt nick (203)
Daikini Creative Commons License 2007.03.18 0 0 208
"De még ezen belűl is, a kommunizmus volt az első, amelyikben az állam határozta meg társadalmi morált. A "liberalizmus" a második. ( Pld. a törökök nem akartak eltörökösíteni minket, a írómai Birodalom nem akarta maga képére formálni az összes népet, stb.)"

Ennek megvolt a maga oka. A torokoknel a leigazott nepek adoztak. A romaiaknal a leigazott nepek adtak a tarsadalom aljamunkasait, a rabszolgakat. Ha a torokok mindenkit torokositenek, akkor nem tudtak volna kivaltsagokat osztogatni sajatjaiknak. A romainak sem lett volna egy fia rabszolgaja sem, ha mindenkit romanizalnak. Ezek mind mas strategiak, mint a liberalis piacgazdasag fogyasztoi tarsadalma.

Nekem az a bajom, hogy nem latom, miert kellene lennie egyfajta velunk szuletett moralnak. A tarsadalomban letezest mindig meghataroztak a szabalyok, hogy ebbol sok volt-e (autokratabb volt-e a rend), vagy kevesebb (liberalisabb volt-e a fennallo hatalom) az mindig valtozott.

A mai liberalizmus keves kovetelmenyt tamaszt az emberrel szemben. Aki a mai vilagban akarja vinni valamire, es nincsen kiveteles peche (betegseg, brutalisan rossz csaladi hatter, vagy hasonlo), az viszi valamire. Akiben nincs motivacio, az valahogy elvegetal, es viszonylagos nyomorban tengodik, majd kiszenved. Nincsen nagy felkarolo ero. Nincsen torodes.

Ugyanigy az emberek is maguk dontenek arrol, milyen kornyezetben elnek. Vannak akik elisszak, elbagozzak a penzuket, es bedolnek a TV-ben reklamozott szuperintelligens mosopor reklamoknak. Vannak akik mindenuket konyvekbe olik, es ha veluk meg is hal a tudas, megiscsak erteket teremtenek valahol, es hasznosabba valnak, mint azok, akik leha munkajukkal epphogy kitermelik azt, ami nekik kell. Persze ez nem ennyire egyszeru, de itt ugyis off, ugyhogy nem fejtem ki bovebben, talan mashol.
Előzmény: zividivi (199)
zividivi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 207
//"...A valláserkölcsöt meg az egyházak oktrojálták rá az emberekre -.."//

Talán inkább a vallásalapítók. Az egyházak legfeljebb őket követték, főleg, amikor nem kalandoztak el mellőlük. :-))))
Előzmény: Libera nos, Domine! (202)
zividivi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 204
//"..pont ezt akartam kifejezni,hogy az a magyar aki annak vallja magát..."//

Feltéve, hogy nem magyarországi birtokaira, vagy állampolgárságára gondol eközben, hanem a nemzetre.
Előzmény: Törölt nick (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!