Voltak amik jobban mentek, de miért nem azzal érvelnek, hogy mi sokkal jobban csinálnánk, ahelyett, hogy a másikat akarják mindenáron bemocskolni? A balos érzelmű alapvetően a gyengébb, a fenyegetett mellé áll.
Akik akkor a startvonalon álltak csak abban voltak hasonlóak,hogy egyszerre álltak ott. CSehország, Lengyelország, Szlovákia, esetleg Szlovénia hol volt a magyarokkal hasonló startpozícióban. Vagy csak elhitették velünk azt. A lényeg vannak olyan országok, akik propagandája jobb, és neünk meg rosszabb, de nem volt még olyan kormányunk, aki ezen egy hajszálnyit is változtatni tudott volna. Antallt Moszkvában, Orbánt Washingtonban nem fogadták, a többieket mindenütt. De ez még nem jelent semmit.
Ennyire ne legy ostoba. Mint egeszsegugyi dolgozo kozalkalmazott kaptam az emelest. Irigyled? Rendesen dolgoztam, kaptam a minimalbert es adoztam mint a gazdagok.
Nélküle is elfogadják, többsége van a kormánypártnak. Népszerű döntés, ha ellene szavaz, kiteszi magát propaganda támadásoknak.
Egyébként nem egyedi döntéseken múlik a dolog, ahanem a gazdaságpolitika egészén, döntések összességén.
Maga a kérdésed is teljesen érdektelen - tökmindegy, mit szvaz meg vagy utasít el az ellenzék. Az ország gazdasága egyedül a kormány felelőssége. Ha nem jó, a kormányt le kell váltani. Minél előbb, annál jobb.
Az, hogy ki jöjjön helyette, az új választás kérdése. Nehéz lenne a jelenleginél rosszabbat választani.
A Fidesz arra szavaz, amirol gondolja, neki szavazatot hoz, hogy az jo, vagy nem, az nem erdekli. Kosz, emlexem a kormanyukra, soha nem volt nehezebb megelni, mint alkalmazott, mint akkor. Ado 2x ekkora, fizetes fele ennyi. Nem kellenek.
Na most az én igazi véleményem: az lesz,hogy minden megy a saját kerékvágásában. Továbbra is lesznek höbörgők, meg huhogók. És 2010-ben megválasztjuk azt, aki a leghihetőbben mondja, azt hogy én vagyok a megváltó (kis betűvel). A magyar ember ilyen, vár a választásokig. Nem hisz a forradalomban, meg az ellenforradalomban. Nem hisz abban, sem, hogy itt most a kormány a magántőkéjét gyarapítja, és egyáltalán semmiben. A mai napról remélem nagy balhé nélkül lezajlik a mai nap és holnap mehetek kirándulni. Egyébként annyira hiszek benne, hogy ma nem is tankoltam, pedig elmentem benzinkút mellett. Hiszem, hogy holnap is ugyanannyi lesz a benzin és nem a molotov-koktélokhoz fogják vásárolni.
Valoban, de azt bizony zsebre tettuk. Nagy beremelesek voltak, artamogatas. Amit amugy talan nem kellett volna, de hat megigertek es adtak is. Mar megint a gazdasagi szakemberekre hivatkozom, ok erossen mondtak mar akkor, nem lenne szabad.
Nem a költségvetés hiánya az egyetlen probléma. Romlanak a gazdasági paraméterek egyenletesen. Az infláció volt az egyetlen ami még nem szállt el, most az is kezd meglódulni.
Az Euro bevezetés ma távolabb van, mint 5 éve gondoltuk. A 4-es metro úgyszintén. Valóban épültek autópályák, de minimum kétszeres áron, egész egyszerűen nem érte meg. Jobb lenne, ha meglenne a pénz, kétszer annyit építhetne rajta egy normális kormány. Viszont nálunk épült a világ egyetlen síkvidéki viaduktja -a igaz azt se sikerült még befejezni. Gigantikus szobra a tehetetlen hülyeségnek, kár hogy ennyire drága.
Mieőtt azonban összeszarnánk magunkat, hogy hát itten lehet fegyveres hatalomátvételt csinálni, el kell keserítenem mindenkit, nem lehet, mert hatályba lép a NATO alapszabálya.
Nem lehet így is meg úgy is értékelni. A hasonló startpozíciójú országok versenyében dobogós helyről a csúsztunk a sor vége közelébe. Ez tény.
Nőtt az adóterhelés és az adóelkerülés egyaránt. Egyre kevesebb embernek kellene egyre több adót fizetni. Persze nem teszik. Ez a helyzet tovább rombolja a gazdaságot. Mégis ezt az utat választotta a kormány. Kudarcra van ítélve.
Ennek ellenére hatalmon marad, és ki tudja, meddig romlik még a helyzet.
A véleményedhez jogod van, sőt még a tévedéshez is. Akik látja és értékeli a helyzetet, az a gondolkodó, de sajnos ezt így is, meg úgy is lehet értékelni. Azt, hogy kinek van igaza, sajnos nem tudjuk, mert nincs rá megoldóképlet. Ha lenne, akkor azt az utat kellene követni, mert ellenkező esetben tényleg IQ problémáról beszélhetünk. Itt tehát arról van szó, az nyer, aki maga mellé több embert tud állítani. De semmi biztosítéka nincs, hogy ő majd jobban tudja csinálni. Itt minden a szavazatokért megy. És lehetőleg ennél tovább ne is gondolkodjon a választópolgár.
Ez ténykérdés, nem világkép. Bonyolult meg világkép kérdése akkor lesz, ha ideológiai alapon megpróbálod a tényeket kimagyarázni.
Éredekes módon sosem gazdasági érvek jönnek, hanem különféle ostobaságok, Orbánimádat meg ilyenek. Pontosan ez a kormány célja - ne a gazdaság eredményeiről, hanem ideológiai hülyeségekről menjen a vita. Hitvitát ugyanis nem lehet eldönteni.
A gazdaság egészen más kérdés - csak az meg annyira nyilvánvalóan rossz, hogy nem is vállaják a vitát. Jobb a hitvita. Orbán, árpádsáv, antiszemitizmus, jöhet bármi, csak gazdasági ténykérdések ne jöjjenek.
Te szegeny, vajon hany panel nezetet tartasz meg raktaron? Tudod, azt, hogy baj van, mar lehetett tudni a valasztasok elott. Azt is, jonnek a nehez idok, csak nehany gazdasagi szakembert es a kis partokat kellett meghallgatni. Gondolom nem tetted.
Ehhez kepest, meg mindig a kevesebbet igero nyert, pedig hat.... Na ezert nem szavaztam a nagyokra.
Mikozben tukorbe neztel, es magadra gondoltal, csak eppen a neveket cserelted fel.
Csak hogy tudd, ma mar, aki valoban akar tudni valamit, legalabb 3-4 velemenyt is meghallgat, es azutan megfontolja mit is valasztana. Ja, ebbol Vitykat jobb kihagyni.
Jogom van a véleményemhez, legalábbis egyelőre. Azt akarom, hogy ez így is maradjon.
Fenntartom, hogy gyenge a helyzetértékelő képessége mindenkinek, aki nem képes felismerni, az ország gazdasági helyzete romlott az elmúlt 5 évben, és a kormány elképzelése (adóemelések) további romláshoz vezet.
Különösen butának tartom azokat, akik azt hiszik, Orbánimádó az, aki látja és értékeli a helyzetet.
Csak azt nem értem, miért kell megvárni a népszavazás végét, hiszen tudjuk, hogy úgyis mindegy, mi lesz a vége, azt a Fidesz úgy fogja kommunikálni, hogy a kormány elzavarható. Miért kell húzni az időt?
Semmi sem lesz, - Budaházy ül majd, mint a túzok, Gyurcsány elmond egy beszédet, mely tele lesz allegoriával, de direktben nem fikázza a jobboldalt, aztán mindenki hazamegy és reménykedik, hogy holnap is jó idő lesz.
A jobboldaliak meg elkezdik várni október 23.-át, amikor a népszavazásra hivatkozva megrendezik a következő naggyűlést, ahol Vityka majd meghirdeti a Demokratikus Emberek Böszmenagy Igazságának Ligája (DEBIL) mozgalmat, mely hivatott lesz 2008 március 15.-én elkergetni ezt a hazug, kötésig vérben gázoló mágnáskormányt.
És ez így fog menni, évről évre, - aztán 2010-ben Fleto megnyeri (csalással persze) a választásokat, Vitykát meg hívei feldíszítik, mint az olasz városokban a Mária szobrot és körbehordozzák őt a székely himnuszt énekelve az országban, időnként meg-megállva, - hívei meg a kereknyakú ingecskéjére tízeurosokat tűznek majd...
Bárkinek is volt kétsége afelől, hogy nem erre megy ki a játék? Az alkotmányosság látszatát fenntartva, szépen lépésről lépésre eljutni odáig, hogy a demokráciában nincs más eszköz a kormány leváltására, mint "elzavarni", bármit is jelentsen ez.