Keresés

Részletes keresés

jozsefo Creative Commons License 2013.11.11 0 0 5521

Felebarátaim! Örömhírrel jövök hozzátok!
(Induljunk ki a Károli- fordításból és kizárólag, mivel "ne tegyetek hozzá és
ne vegyetek el belőle", és "egy és felbonthatatlan", és "alkalmas a tanításra", "az legyen a mérőzsinór".
és mivelhogy sokan boldogok akarnak lenni, és tisztességben élni, emberek!, ily módon lehet, -másképp: nem!)
"Hogy a betegeknek gyógyulást, a foglyoknak szabadulást hirdessek",
térjetek meg Istenhez a bűnbocsánatra, üdvösségre, "teljes öröm"-re, "gyönyörűségek"-re,
jószívűség gazdagságára, minden áldásra -"minden betegséget és erőtelenséget meggyógyít",
"minden ördögöt kiűz", "egy sem mondja közülük; beteg vagyok", és
"és nem te fogsz kölcsön kérni, hanem tőled kérnek"-, örök életre
-"mert néktek lettek az ígéretek, és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, akiket messziről elhívott az Úr",
az Úr Jézus Krisztus által, aki azt mondja:
"Jöjjetek mindnyájan én hozzám, akik megfáradtatok és megterheltettettek, vegyétek fel magatokra az én
igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok, és nyugalmat találtok lelkeiteknek.
Mert az én terhem könnyű, és az én igám gyönyörűséges.", és "Az én juhaim hallják az én szómat, és
én ismerem őket, és követnek engem, és én örök életet adok nékik, és soha örökké el nem vesznek,
és senki ki nem ragadja őket az én kezemből", "Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg, akkor
üdvözültök, ha nem; elkárhoztok".
És ez igaz, és mindaz, ami meg van írva? IGEN! Mert "tegnap, ma, és mindörökre ugyanaz",
győződj meg személyesen!
Hogyan lehetséges ez? Figyelj; "szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvüsségre", és
"aki vallást tesz én rólam az emberek előtt; én is megvallom azt az én menyei Atyám előtt, aki megtagad
engem az emberek előtt; azt én is megtagadom az én menyei Atyám előtt", azaz valld meg az emberek előtt,
hogy hiszed, hogy Jézus Krisztus az Isten fia, ezzel a megvallással megtértél Istenhez, és "hatalmat adott,
hogy Isten fiaivá válhassatok", és "megadja néktek, hogy elszenvedhessétek a kimenekedés útját", és
"meggyógyítja minden betegségedet, megszabadít minden bajodból", és "keresztelkedjetek meg, és veszitek
a Szent Lélek ajándékait", mik ezek az ajándékok?, meg van írba: "bölcseség beszéde, tudomány beszéde,
némelyeknek a hit, gyógyítás ajándékai, csodatévö erők, prófétálás beszéde, lelkek megítélése,
nyelvek nemei, nyelvek magyarázata", és barátom, ha te megis keresztelkedtél, de egyik ajándék sem
működik; akkor te rossz helyre mentél, mert egy hiteles keresztségnél legalább egy ajándénak működnie kell!
Miért?, ebben is -mint mindenben- Jézus az út, hogyan?, meg van írva: felnőtten, szabad akaratából
keresztelkedett meg az Isten emberénél: keresztelő Jánosnál - akin szintén működtek az ajándékok, azaz ha
te olyan helyen voltál, ahol nem gyógyultak meg rákból, nem álltak fel tolószékekből,
nem gyógyultak meg halálosnak mondott betegségekből, nem szabadutak meg ördögöktől
-sőt még talán tagadják is-, ezeken nincs Szent Lélek, nincs ajándékuk, ezek által nem vehetsz Szent Lelket,
inkább ezek is térjenek meg, akkor eddig rossz helyen voltál, de jöjjetek, mindenki jöjjön, hogy "minden
ember üdvösségre jusson", és ismerjétek meg Istent, olvassátok a könyvet.
Hallgassátok, keressétek Magyari Lászlót, rajta keresztül tolószékekből álltak fel, farfekvéses baba megfordult,
erre tanu vagyok: csomók tüntek el a nyakból és azonnal kiment a váladék;
gyogyulashangja.com -itt ingyenesen hallgatható/letölthető magyarázatai-beszédei, ezek közül:
"Menjetek be az Úr örömébe", "Kiálts teljes torokkal",
jöjjetek a Hit gyülekezetbe, vagy mejetek a "karizmatikus" gyülekezetekbe, ahol mindezek a csodák
megvannak, jöjjetek lássatok jeleket és csodákat, és higgyetek!
Azt mondod: nincs hited?, figyelj; meg van írva: "a hit hallásból van", hát hallgasd az Ő, azaz Jézus
beszédét -olyanoktól, akiknél müködik is-, olvasd a könyvet, és lesz hited -ez is egy ígéret, amiről
meg tudsz győződni, csak hallgass rá, kövesd.
"Bátorodjék a ti szívetek"!
Jöjjön mindenki a Hit gyülekezetbe -Gyömrői út 69.-, találkozzunk Pesterzsébeten, a Csepeli felüljáró
utáni megállóban -151 busz- minden vasárnap 1/4 és 1/2 10 között,
térjetek meg Istenetekhez, erre bárkinek adom a nevem: Obzsut József, 06703477473.
"Legyetek erősek az Úrban, és az Ő hatalmas erejében". Ámen? Igen.

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 5520
Hát igen kielégült pofájuk van. Azonban a pasi nem látszik hülyének.
Azonban úgy látszik,hogy jól megél a hiszékeny hülyékből.

Előzmény: bloody rain (5510)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 5519

" Szerintem kizárt dolog."

Hát most aztán piszokul el vagyok keseredve.

Akkor a több milliárd hozzám hasonlókat sem szereti?

Vagyis akik nem ismerik vagy nem is hallottak róla vagy hülyeségnek tartják,azokat nem is váltotta meg?Nem is szól értük néhány jó szót az apjánál ?

Előzmény: prophet1 (5515)
upi2000 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 5518

Most akkor és beteg vagyok?

Az eredeti kérdéskörben adható válasz ennél sokkal rosszabb, ugyanis nem beteg vagy, hanem halott...

amiről nekem meg ez jutott ezsembe:

-Doktor úr, mondja már, mennyi időm van még?

-10

- najó, de mi 10? Év? Hónap?

-9, 8.....

Előzmény: Törölt nick (5517)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.29 0 0 5517

" ....a betegeknek van szüksége orvosra"

Most akkor és beteg vagyok?

Erről jut eszembe : Egy nő el megy az orvoshoz és elpanaszolja,hogy neki nem elég a férje. Akkor tartson egy szeretőt,ajánlotta az orvos.

Tartok doktor úr de az sem elég.

Akkor tartson még egyet.

Tartok én doktor úr de az sem elég.

Hát akkor ez már betegség,mondta az orvos.

Ez az doktor úr ! Kérem adjon nekem erről igazolást mert mindenki azt mondja,hogy kurva vagyok.(pedig csak beteg vagyok)

Előzmény: upi2000 (5516)
upi2000 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 5516

Milyen jó hogy nem te vagy a Szent Lélek....:)))

/miért ne szeretné? ....a betegeknek van szüksége orvosra/

Előzmény: prophet1 (5515)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5515
Szerintem kizárt dolog.
Előzmény: Törölt nick (5514)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5514
Vajon engem szeret ez a Jézusotok ?
Előzmény: prophet1 (5506)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5513

"Szent Szellem (Szent Lélek) kisugárzása."

Meg is belőle tisztességesen !

Tényleg látszik a jólét kisugárzása a pofáján.

Előzmény: Életke... (5511)
bloody rain Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5512
Érdekel a gyülekezetek története és az emberek sorsa. Nehéz időket élünk - én is :-)
Előzmény: Életke... (5511)
Életke... Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5511
Szia. De jó, hogy betetted ezt a képet! Annyir érződik P.Kendén és a kedves Családján a Szent Szellem (Szent Lélek) kisugárzása. Jól vannak, Ők is megpróbáltatások közepette, mint mindenki más, de mivel a gondolatrendszerük a Biblia, így a megpróbáltatások közepette is áldottak. És én is áldottnak érzem magam ha Köztük lehetek. Ők egyéb iránt ugyanolyan emberek mint bárki más, nem érzik Magukat különbnek, hisz a pásztor voltaképp szolga. Isten és az emberek szolgája. P. Kende időnként levelet is ír nekem, postai úton, és ez jólesik nekem. És Te hogy vagy?
Előzmény: bloody rain (5510)
bloody rain Creative Commons License 2010.01.24 0 0 5510

Szia! És velük mi van mostanában?

Előzmény: Életke... (5509)
Életke... Creative Commons License 2010.01.24 0 0 5509

Miért ne lenne? Mindegyik normális keresztény egyház hisz:

A teljes Biblia szó szerinti ihletésében.

Az egy örökkévaló Istenben, Aki három személyben létezik (az Atya Isten, a Fiú Isten és a Szent Szellem Isten).

Az Úr Jézus Krisztusban, az Isten-emberben, Aki teljesen Isten és teljesen ember.

Abban, hogy a Szent Szellem meggyõzi az embereket bûn, igazság és ítélet tekintetében. Õ újítja meg, pecsételi el és tölti be a hívõket.

Abban, hogy minden ember bûnös, és Isten megváltására van szüksége.

Abban, hogy a Nagy Küldetés iránti engedelmesség minden hívõ felelõssége.

Abban, hogy az egyház Krisztus teste a földön és Krisztus menyasszonya a mennyben.

Abban, hogy Krisztus visszatér, hogy elragadja gyülekezetét.

Abban, hogy Isten meg fogja ítélni az igazakat és a bûnösöket.

Abban, hogy léteznek kiválasztott és bukott angyalok.

Abban, hogy a menny és a pokol valóság..

Előzmény: prophet1 (5508)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 5508

De rossz oldala is van ennek a felekezeti száttagoltságnak. Nincs egységes, hiteles bizonyságtételünk a világ felé.

Előzmény: Életke... (5507)
Életke... Creative Commons License 2010.01.24 0 0 5507

Igazad van. Én is szívesen elmegyek a kereszténységen belül bárhova, ahol jól érzem magam, és miért ne érezném jól magam a többi újjászületett igazhitű keresztény testvéreimmel együtt. A közösség nagyon fontos. Hisz építjük egymást, tanulunk egymástól, és egymás terheit is hordozzuk, illetve barátságok is születnek, társaságok, ahol nincs irigység, képmutatás, hanem a keresztről jövő igaz szeretet tükröződik vissza.

Előzmény: prophet1 (5506)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 5506

Igen. Jó igehirdetőnk van. (Szerencsére.)

Nagyon fontos az ökumenizmus. Nagyon fontosnak tartom. És gyakorlom is, amennyire gyakorolhatom. Mindig azt vizsgálom: szereti-e Jézust az a másik felekezetbe tartozó hívő? Ha igen, akkor van ökumenizmus, ha nem, akkor nincs.

Előzmény: Életke... (5505)
Életke... Creative Commons License 2010.01.23 0 0 5505
Gondolom nagyon áldott és hangulatos is a Családoknál lévő Istentisztelet. Örülök, hogy tanyán is van internet.. ;) Te mint református hogyan vélekedsz az ökumenizmusról? Köszönöm, hogy időt szakítasz rám.
Előzmény: prophet1 (5504)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 5504
Nem voltam. Tanyán élek, van itt egy kis vályogtemplom a kertünk tövében, ott kéthetente van istentisztelet. Oda járok. Most - januártól húsvétig - családoknál tartjuk az istentiszteletet, holnap lesz éppen az egyik néni házánál. Kb. 20-an szoktunk összejönni.
Előzmény: Életke... (5503)
Életke... Creative Commons License 2010.01.23 0 0 5503
Nem akartam indiszkrét lenni, ne hari. Más. Most fejeződik be az Ökumenikus Hét, voltál valamerre? Én a Mátyás Templomban, mert ott egy evangélikus lelkész prédikált, de a többi vallás papjai, lelkészei is ott voltak.
Előzmény: prophet1 (5502)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 5502
Mivel itthon vagyok - kényszerűségből - szinte állandóan, így nem. Ugyanis nincs állásom, pénzkereső munkahelyem. Így itthon csinálom, amit kell.
Előzmény: Életke... (5500)
Életke... Creative Commons License 2010.01.23 0 0 5501

Befejezésül a válaszadást:

De lapozzunk egy lappal előbbre, idézzünk onnan is egy hajmeresztő etimológiát! Vizsgáljuk meg sumir nyelvészeti alapon a Samária kifejezést! Samar=a Babilon környéki ország és nép neve.” Ahonnan Kr. e. 763-ban Szancherib asszír király Badiny szerint a „sumir származású népeket elvitte”, hogy az elhurcolt, kitelepített izraeliták helyébe telepítse őket. De lássuk tovább a szófejtést: „A hozzácsatolt ’i’ ugyanaz, mint a magyar helyhatározói rag: ’i’, amivel megjelölöm, hogy valaki honnan való. Pl. Budapest-i, Uruk-i, Samár-i, tehát Samárból való. Most tegyük még hozzá a szükséges ’a’ betűt. Ez semmi más, mint a sumir határozott névelő, amit a mi ősi – sumirnak nevezett –, de az ékiratokon Mah-Gar névvel írt népünk nem előre, hanem a szó után tett. Samaria tehát annyit jelent, hogy ’a Samarból valók országa’.” Eddig az idézet. Ne beszéljünk az ’i’ képzőről (ami persze nem „helyhatározói rag”). De a magyar határozott névelőről talán köztudott, hogy a honfoglalás után alakult ki az az mutató névmásból. Mi köze lehet ehhez egy ötezer évvel ezelőtti állítólagos a-nak, amely a tetejében nem is a névszó elé kerül, hanem annak végéhez tapad? A legmeglepőbb dolog azonban még hátra van: Badiny Jósnak tudnia kellene, hogy Samáriát már jóval az előtt Samáriának nevezték, hogy az asszírok elfoglalták volna. Az 1 Kir 16,24-et még lehet a későbbi történetíró önkényeskedésével magyarázni. De a Samária név szerepel már Ámosznál és Ozeásnál is: nem egyszer, hanem sokszor. Pedig akkor, amikor ők írásaikat öszszeállították, még nem telepített oda senki idegeneket az Eufrátesz vidékéről.

Előzmény: Életke... (5499)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5500
Nem vagy fáradt éjjel-nappal a ValFil-re írni? :)
Előzmény: prophet1 (5497)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5499

Folytatva a válaszadást az egyik kérdezőmnek:

Badiny Jós azt állítja, hogy bármit mondanak az evangéliumok, sem Jézus, sem a Keresztelő nem lehetett zsidó származású. Miért nem? „Máté evangéliumából olvashatjuk, hogy Heródes Antipas egyszerűen elfogatta, tömlöcbe vetette Jánost, aztán pedig – minden ítélet nélkül – lefejeztette. Ha János zsidó lett volna, ezt nem tehette volna vele, mert a jeruzsálemi zsinagóga törvénye szerint ’zsidót halálra ítélni nem lehet’. Ítélet nélkül még börtönbe sem vethető a júdeai zsidó állampolgár” (207. oldal). Másutt ugyanígy érvel Badiny Jézus nem zsidó eredete mellett: „Ha zsidó lett volna, nem szögezték volna keresztre. Ugyanis a történelemben egyetlen zsidó sincs, akit keresztre feszítéssel végeztek volna ki. Ezt a módszert csak a nem zsidóknak kivégzésekor gyakorolták” (200. oldal). Ugyan honnan gondolja mindezt a tudós szerző? Be kár, hogy ezeken a fontos helyeken nem hivatkozik semmilyen ellenőrizhető történelmi forrásra! Mit ért azon, hogy „a jeruzsálemi zsinagóga törvénye szerint”? Nekünk eszünkbe jut Josephus Flavius, aki A zsidók története XIII. fejezetében arról ír, hogy a Hasmoneusok közül való Alexander Jannaeus, aki Kr. e. 103-tól 76-ig uralkodott, nagy nehézségek árán tudott hatalomra jutni. Badiny Jós gondolatmeneteiben igen fontos szerep jut bizonyos nyelvi (nem akarom azt állítani, hogy nyelvészeti) „érveknek”. Ezekkel próbálja bizonyítani a sumér-magyar rokonságot. Szakemberek erről már rég megírták a maguk kritikai észrevételeit. Néhány kacagtató, a nyelvtudományban járatlan olvasó számára is tanulságos példát mégis bemutatok. A mű 203. oldalán azt olvassuk, hogy „a Pártus Birodalom alapítója az eftalita-hun királynak a fia, aki Ár-Sak nevet vett fel (az Ár=nép, Sak, Sag, Szag= fej, Ár-Sak tehát annyit jelent, hogy a nép feje, a nép vezetője, és ebből ered a mai ország elnevezésünk.) Azt is tudjuk, hogy ezek a hunok azért nevezték birodalmukat Pártus Birodalomnak, mert ’elpártoltak’ az ázsiai fehér hunoktól.” Nos: ország szavunkról talán a nyelvtudományban járatlanok is tudják, hogy régen uruszágnak hangzott, s az úr szóból származik, úgy, ahogyan a ma használatos uraság is, csakhogy ’egy úr alá tartozó terület’-et jelentett. (Mint például a fejedelemség, királyság stb.) Párt szavunkat viszont latin nyelvekből vettük át, a honfoglalás után. Igazán különös lett volna, ha már az ázsiai hunok használták volna ezt a szót! Azt meg éppen tréfának vélem, hogy a szag Badiny szerint fejet jelenthetett. Talán csak nem a „fejétől bűzlik a hal” közmondásra gondol?

Előzmény: Életke... (5487)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5498
Köszi. Oda is írtam. :)
Előzmény: prophet1 (5497)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5497
Az nem az én topikom. Én csak egy néven írok. Nézd meg mégegyszer.
Előzmény: Életke... (5496)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5496
Köszönöm. Akkor Neked is sok neved van? Hisz azt a topikot nem ezzel a névvel nyitottad. Én egy másik fórumon nyitottam egy topikot, amit úgy meg támadtak, hogy le is kellett zárnom, ott én voltam a moderátor. Annak örülök, hogy leírhattam a gondolataimat. Visszatérve: Írtam a topikodba. Én időközben más keresztény helyekre is eljárok, így én is fejlődöm szellemben, lelkiekben, és mentálisan.
Előzmény: prophet1 (5495)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5495
Értelek. Segítek majd - ha tudok.:) Én azóta fejlődtem itt.:) Hadakozom, vitatkozom, egyetértek. Kinek mi az igénye.:) Legutóbb nyitottam egy topikot: Mit fogok csinálni a mennyországban? Jól érzem magam benne (mármint a mennyországban.:) Mert van egy énekünk, amelynek egyik mondata így szól: "Érzem, hogy az örökélet, már e földön az enyém lett." Na persze ez csak az egyik fele a dolognak. Hogy mit fogok ténylegesen csinálni, ha már véglegesen ott leszek, azokról írkálok ott, és várom a hozzászólásokat azok részéről, akik biztosan tudják, hogy szintén ott lesznek.
Előzmény: Életke... (5494)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5494
Egy kicsit másképp folytatni a topikot, de már nem olyan intezítással mint korábban. Nagyon sok prédikációt tettem már be, melyeket érdemes elolvasni, sokat beszélgettem is itt a többi fórumozóval és provokátorral. Más irányt vennék, de persze ON maradok. És Veled mi újság?
Előzmény: prophet1 (5493)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5493
Az a lényeg. És most mi a terved? Mert a támadók még mindig élnek.:)
Előzmény: Életke... (5492)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5492
A lényeg, hogy Istenhez nem voltam hűtlen. Nagyon sok támadás ért engem itt akkoriban, jobban mondva a nickemet támadták. Azonban ez itt OFF. Vagy már enyhítettek az itteni BTK-n? :) Isten hozott újra Mindenkit. Téged is.
Előzmény: prophet1 (5491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!