Pedig vitathatatlan, h Dávid Ibolya az ország legjobb politikusa, egész 2002-től.
Kampányolni a Fidesz is hitelből kampányolt, mégpedig jóval többől mint 300 milla (hisz ennyit csupán a plebejus Orbán háza ér). Néhány vállalkozó, persze minden alap nélkül, azt gondolta, h ha a Fidesz nyer, akkor ez +térül nekik. Szóval ezért ül most a Fidesz az adósságba.
[...] Rendelkeztem választójoggal, az SZDSZ-re szavaztam, és közben az egész börtönt rábírtam, hogy az MSZP-re szavazzon. Ha valamilyen közösségben vagyok, és mondok valamit, azt meg szokták csinálni. [...]
Sőt! Azt is, hogy az SZDSZ bejusson!!
[...] Úgy voltam vele, hogy ezt a kormányt (Fidesz) le kell váltani, erre a legnagyobb esélye az MSZP-nek van, saját magam és a szűk baráti köröm meg azért szavazott az SZDSZ-re, hogy átlépje a parlamenti küszöböt, és utána a koalícióban így nagyobb esély van arra, hogy egy demokratikus, az alapvető jogokat tisztelő, szakértő kormány jöjjön létre. [...]
Miért lenne túlzás? A 2006-os parlamenti választások előtt nem sokan adtak volna érte egy lyukas petákot, hogy sikerül teljesíteni az 5 %-os küszöböt. És bekerültek, tehát mondható, hogy a sírból visszahozta Dávid Ibolya a pártját. Most pedig 6-8 % köré teszik a közvéleménykutatók a népszerűségüket. 2010-ig még három év van, mi sem természetesebb egy pártelnöktől, hogy innen indulva 10 %-ot prognosztizál. Hogy ez meglesz-e, az még nem tudható, de nem lehet ráfogni, hogy elrugaszkodott volna a valóságtól.
Jogosan pályázhat Dávid Ibolya a címre, amennyiben jó politikus alatt azt értjük, hogy az illetőnek vannak 1/ aktuális, jó problémafelvetései és 2/ ajánlott válaszai, amivel 3/ képes választókat megszólítani. Akárhogy is nézzük, Dávid Ibolya a sírból hozta vissza az MDF-et, és ez vitathatatlanul az ő személyes érdeme a pártján belül. Nyilván belejátszottak ebbe a körülmények is - a két nagy párt eszement rivalizálása - , de az MDF-en kívül ezt a helyzetet senki nem tudta kihasználni.