Avagy Sundevall-futóegér.
Nemrégiben egy csodálatos faj érkezett Magyarországra, mely annyira kedves, okos és szeretetreméltó, hogy öröm tudni, hogy hozzánk is tartozik egy.
Remélem, elterjed ez a futóegér fajta is.
Sziasztok! Szeretném figyelmetekbe ajánlani, hogy idén nyáron az Életfa Kisrágcsáló Tenyészet is vállalja rágcsálók panziós tartását. info és érdeklődés: ragcsapanzio@gmail.com Várlak benneteket és kedvenceiteket szeretettel!
Koppants az orrára, mikor csinálja... Nincs jobb ötletem, mieink max a tücsit harapják... Azt vettem észre, hogy vadócabbak, ha kapnak élő kaját... Lehet, hogy a sok fehérje?
Köszi! Most egy ideig nem mászkáltam erre... Kisvacak utóbb kiderült, hogy valami betegséggel születhetett, mert nem nőtt meg. Az utódja, Villám, már tulnőtte Dagit, de legalábbis ugyanakkora :)
Tanács, információ kellene. A kisebbik egérke rákapott az emberhúsra :). Mostanában rászokott arra, hogy belénkharap, de olyan erőssen, hogy a vér is kiserken. És a legbosszantób, hogy nekem az arcomba harapott, Edinának meg az orra hegyébe. Van elképzelésetek, hogy ezt miért csinálja?
A két kicsi alatt a lányokat érted, amit a doktornak igértél? Csak nem vitte el őket? És most hogy lányok vannak csak, hogy fogod őket tenyészteni tovább? Bérel egy fiút valahonnan?
Érdekes, amit írsz, mert az anyjuk, és a megtartott két kicsi (az utolsó alom) is a homokozóban alszik! :D De persze ők is odajárnak pisilni is...Bolondok ezek. :)
Hát ez tényleg rövid volt. XD De helyes, jól megnőtt! :)
Mi tegnap ünnepnapot tartottunk. :D Kaptak 10db gyászbogárlárvát, 5 tücsköt, és 3 csótányt. Látnod kellett volna, hogy mit rendeztek! Betolták az egész repertoárt 10 perc alatt. :P A csótánynak volt a legnagyobb sikere.
Nos egy-két újabb infó a két törpéről. Hála istennek mindketten megbarátkoztak velünk. Esténként ki nem maradhat a rohangálás az ágyon :). Szerencsére nincs semmi bajuk, esznek rendesen - ez meg is látszik rajtuk. Egyik kedvenc alvóhelyük a homok, amibe wc-znek is :D. Édesek, amikor mind a ketten összebújva alszanak. Röviden most ennyi. Van még egy rövid videó is Pöszpöszről itt. (Ez még csak próba volt.)
Na telán elmondhatjuk (lekopogom :) ), Pöszpösz megszelidűlt. Vagy legalábbis a kiváncsisága legyőzi a félelmét. Ha nyílik a terra ajtaja, már iszkol is ki a kezünkön. A másik törpe még bizalmatlanabb, de ő is fejlődőképes. A képeket pedig várjuk.
:) A két lánytesó is hamarosan költözik az új gazdihoz, aki még nem tud róluk. :P Illetve azt tudja, hogy kap egy társat a már meglévő lány mellé, de azt nem, h kapásból kettőt. ^.^ A kiscsajok is egyre bátrabbak, már nem félnek odajönni hozzám, ha benyúlok. Ki lehetett eddig is venni őket, de előtte kergetőztünk egy sort. :D Majd csinálok róluk képeket, mielőtt elmennek.
Az 5. bébi pedig ott van Veg-éknél, remélem, majd ők is hoznak róla híreket! Állítólag nagyon szép kékesszürke árnyalata van az ifjúnak. Már nagyon kivi vagyok rá. :P
Hat úgysem igen tud az ember mit csinálni ilyenkor sajnos. De reméljük, hogy ők nem lesznek betegek. Most mászkált Pöszpösz az ágyon. Én meg a takaró voltunk a járat-rendszer :))) Tegnap meg Szuszmit edzettem manuálisan :) Remélem lassacskán csak rájönnek, hogy tök jó ezekkel a bazi nagy izékkel szórakozni (azaz velünk) :)))
Köszi. :( Az anyucinakkutya baja. Egyébként meg csak a hajlam öröklődik, nem feltétlenül lesz baja a kicsiknek. Adj nekik immunerősítőt. Pl C-vitamint (mondjuk heti egyszer 5 cseppet az itatójukba). Az bőven elég védekezés.
Kagyló nem élt sokat, és sajnos nem vettem észre időben, mert egy műtét segített volna rajta. De mikor észrevettem a bajt, addigra már nagyon gyenge volt, és nem mertem megkockáztatni egy altatást. :( Egyébként meg csak 99%, hogy valóban daganat volt. Lehet, h más volt, ezt már nem tudjuk meg. Nem boncoltattam fel.
Őszinte részvétem a papus miatt :( Ajaj, ez nem jó jel, mert a daganatokra való hajlam öröklődik. Mennyi ideig élt papus? Most hogy fogod őket tenyészteni?
Szia, a követ a párom hozta a munkahelyéről (egy díszkőkereskedésben dolgozik). A kerék tényleg jó (megkérték az árát rendesen) nem nyekereg, nagyon csendes. Ahogy cseperednek, majd rakok még fel képeket róluk :) Már néha ki is lehet venni őket. Az étvágyukkal nincs gond, fejlődnek szépen. További szép napot!
Most nézem Crazyworld, hogy ide is írtál :))) Nem tudom a párom írt-e neked mailt, hogy vannak a kis crassus csöpségek. Nagyon jól érzik magukat a terráriumban, bár nem sokkal csendesebbek üvegben, de legalább rácsrágást nem hallok :) Ha bent babrálok, oda jönnek érdeklődni és persze akadályozni tevékenységemben, ami teszem azt a forgács kiválogatása a kajás tálból, ivóvízből. Fogkoptató és szépia kikapirgálása több 100m-es forgácstömeg alól. Már kaptak tücsiket is, de egyenlőre még én voltam a kivégző osztag, mert először meg akartam velük ízleltetni, hogy legközelebb ha élőt adok nekik, érdemesnek találják őket a vadászatra. A vékonyabb testalkatú (még...) neve lett Pöszpösz, a tömzsibb meg Szuszmi. Előzőleg volt egy aranyhörink (fekete-fehér), ő Bubu volt, és ezeket a szavakat is mondogattuk neki, így lettek a két utód nevei is. Fa mókuskerekük van, amit imádnak! Este-éjszaka egész végig abban rohangásznak felváltva. Testvériesen megosztják, egyik fut benne pár kört, a másik elé ugrik az is fut pár kört, az egyik újra a másik elé ugrik és ez így megy tovább és tovább... A Sóstói erdőből hoztunk nekik egy pofás kis faágat, amit persze magasról lesajnálnak :) Mi meg meddig bóklásztunk a megfelelő forma után... :))) Egyszóval tényleg jól megvannak, már meg tudom őket különböztetni. Bár még van egy kis segítségem, mert Pöszpösznek van egy foltocska az orrán a korábbi rácsrágcsálástól :) Idővel remélem képeket is tudok majd készíteni róluk, de még nem akarom őket vakuzni. Hát ennyi vóna a szitu. Remélem a papa és a mama is jól vannak! Köszönjük a két kis cukiságot!
Hogy álltok a terráriummal? Mikor jöttök a kicsikért? :) Tegnap a kezembemászott már mindkettő, és ettek is a tenyeremből. Lassan, de biztosan haladunk! :) Sajna nagyon kevés időm van/nap, mert ZH hegyeket írok a héten, de igyekszem!
Az orrkopás miatt nem kell aggódjatok, ez csak amiatt van, hogy az egész banda rácsrágós!! Egész éjjel ezt hallgatom. :D Majd a terráriumban szépen visszanő a kikopott orrszőrzetük.
Nagyon-nagyon szeretnénk a párommal két, minél fiatalabb (5 hetestől max. 8 hetesig) nőstény állatkát! Aki foglalkozik tenyésztéssel, kérem írjon már nekem vissza! Pénzért is kell természetesen! Szabolcsiak vagyunk, de a környező megyékbe is szívesen elmegyünk a kis drágákért, ha vannak. Előre is köszönöm!
Egyre több a boxmeccs... Tegnap egy órát néztük a két hülyét, jobbak, mint a video :-D
Dagi eszik. Kisvacak akarja tépni a szájából a kaját. Kap egy pofont, mindkettő seggre üll, kenguruszerü boxmeccs. Kisvacak elfut. Dagi mást csinál, odamegy - forgózáskor melléáll, pont az a papirdarab kell neki, ami Daginak, akkor inna, beleül a kajásba, stb. Megint boxmeccs. És ez igy megy akármeddig :-D
Majd elfáradnak, be a házba, és összebujva elalszanak :-)))