Keresek valakit, akinek van egy ilyen 62 mm-s SOLIGOR Achromatic Close Up Lencséje Budapesten, mert szeretném kipróbálni, mielőtt megvenném, de boltban sajnos élőben sehol sincs. (Kérem, hogy mailben írj, mert nem érek rá végénézni minden fórumot, ahová beírtam ezt az üzenetet.)
Újnak mondható Nikon D3x váz eladó. Kb. 800 expoval, karcmentes gyári állapotában, eredeti gyári csomagolásával és papírjaival. Avázra még 2011 végéig garancia van. 5300,- Euró
a Berlinálén volt szerencsém kipróbálni a D3s-t az NPS-nek köszönhetően megdöbbentően gyorsabb és pontosabb AF-mint amit a D3 tud zajban egy fényérték, készítettem rögtönzött teszteket...ha valakit érdekel
Canon userként nagy elhatározás felé haladok, kéne egy gyors, precíz gép és az új 1D MK 4 mellett ráleltem a D3S-re. Mellbevágó élmény volt olvasni, hogy a legfontosabb szempontokban (ISO, AF, Full Frame) jobb, mint a Canon pro gépe. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan boltot vagy valakit, ahol ki lehet próbálni egy ilyen D3S-t, főleg a menü, kezelőszervek érdekelnének, hogy Canon után hogyan tudnám használni? Köszi előre is a segítséget?
+1: Az AF pontossága, sebessége az 1D-hez képet előrébb, hátrébb vagy azon a szinten van?
adok én papíralapút, ha megígéred, hogy visszaadod. feb7-re rendezek egy kellemes kislétszámú workshopot, ahol elsősorban nikon termékeket lehet majd kipróbálni (85mm/1.4 - 135DC - 85mm PC, D3, 70-200, 24-70, 14-24)
csak annyit hozzá, hogy 25 éve következetes minolta fan barátom d3s tulaj lett két hete, s most - 25 év után - győzköd arról, hogy ez micsoda fantasztikus. győzköd engem - a d3 tulajt - aki 35 éve tudja percről percre, hogy mit csinált a nikon.
Azért aludj egyet-kettőt a dologra! A váltás elég sok buktával jár.
Én visszaváltottam Canonról Nikonra. Böszme nagy különbségeket nem tapasztaltam. A Nikon vázai jobban vannak megépítve, a menü rendkívül változatos és sokféle beállítást kínál. Az AF-rendszer is igen izmos. A jó objektívek mindkét cégnél húzós áron szerezhetők be.
:) egyre jobban nem tettszik amit a Canon művel, és nem kell a Mark IV mert ahogy látom azzal is lesz még baj, mint a 3-as mark-al. Nem tettszik a lapka mérete sem, az sem hogy magas iso-n jobban zajosodik mint a Nikon. Szóval érkezőben a D3s.
neeem. nem ez a gond! a beálltások okésak, abban reménykedtem, hogy valamilyen bug ami talán frissitésre kerül. de nem. lehet, hogy az obi a hibás, majd kipróbálom másikkal is. ha van egy 70-200ad (vagy bárkimásnak) nem lennél olyan kedves, hogy megengeded kipróbáljam? oda megyek és akkor amikor mondod!
Beállításfüggő, a D3-nál át tudsz definiálni majd minden alapértelmezett viselkedést. Amiről írsz, azt egy csomó minden okozhatja, pl.: - M állásban van a D3-ason a fókuszmód váltó - M állásban van a 70-200-ason a fókuszmódváltó - az a1-es és a2-es custom setting is release álláson van (vagy release+focus az a1 esetében)