Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Az első eszembejutó emlék rólad, az a sok finom étel amit átmentettél nekünk a századkörletbe, hálóba , a zászlóaljparancsnokság tiszti bulik terített asztalairól. Utólag is köszönöm, nagyon finomakat hoztál!
Tudtek ünnepelni! A tiszti konyha számára történő vételezékor a rekeszekbe néha belekerült a téliszalámi, rákkonzerv, kaviár, tokaji bor stb.
(Én sem értem, hogy itt a fórumon miért nem vállalják el sokan a valódi nevüket)
Mindannyian a katonatársaim voltak, de a neveket mind elfelejtettem. Két kivétel: Főúr és a Kón. Talán még Csacsi. De csak az első kettő igazi nevét tudom. A többiek szerintem előbb is szereltek.
Az első képen a kislányom, a második képen apukám Varga Gyuri. A kislány a mostani nevén a HA-BGK Mi-2-ben ül. Talán faterom is pont abban a gépben pózol :D
Szia! Apukám találkozott vele pár éve. Az idő megviselte, egészsége se a régi. Szerintem a humora az meg van neki. Pár éve anyukámat egy műanyag egérrel rémísztgette :D
Ezeken az oldalakon többször olvastam Hódis László nevét. Mikor megismertem az őrszázadnál volt szolgálat vezető. mindíg rendes volt velünk,és jó humorú is. Akkor őrmesteri rendfokozatban volt és pár évvel volt idősebb mint mi. Remélem jó egészségben van.
82 februárban láttam meg először a kapuval szemben felállított MiG 15-öst. Mikor Ti bevonultatok már az őrszázadnál voltam. Melyik századnál szolgáltál ? Kik voltak az elöljáróid ?
A 3123 sorszámon feltöltött képekhez fűznék pár sort. Az első képen az iránymérők, irányadók szakasza látható. A felső sorban a második: Csanádi Zoltán (Dunaújváros),sajnos már elhunyt, a harmadik én vagyok: Filla Péter (Dunaújváros) Az előttünk lévő sorban az ötödik: Veres ? (sajnos a keresztnevére nem emlékszem). Ő volt akkor a század írnok. Legalul középen a szemüveges: Paulusz Tamás (Adony), sajnos mér ő is elhunyt. A többiek nevére már nem emlékezem.
A második képen: az irányadók, iránymérők technikai szemléje 1979 ben. Én balról az 5. vagyok.
A negyedik képen balról Papp László (Bodajk) jobbról szintén én vagyok.
(Töltök fel két képet amelyek 2018 ban készültek az alakuló térről illetve a századkörlertről.)
Az ötödiken én szállok fel az északi közeli adóházban lévő PAR-8 ba.
A hatodikon szintén én vagyok a rohampálya egyik akadályának leküzdésekor, amit azt hiszem úgy hívtak hogy: lőszeres láda teherautóra felrakodása.
A képeket egy fényképész katona készítette. A neve sajnos nincs meg.
A 3124 sorszámon lévő képek közül az elsőn és harmadikon az ARP-6D ben vagyok. A második képen az északi közeli adóház legfontosabb harcjárművét kezelem. A kerékpárral hoztuk ki a kaját az adóházba.
Rólam még csak annyit röviden: 1979 ben már mint vizsgázott mozdonyvezető vonultam be és eből a munkakörből mentem nyugdíjba 2009 ben.
Korábban sokat írtam be a fórumba fényképekkel is. Most csak benéztem mi újság?
1979-80 között időjelző észlelő szkv a toronyból a repülésmeteorológiai állomásról. A hírszázadnál nem sokat voltam benn a körletbe, aztán a nőtlenbe. A századkörlet szekrényei a folyosón ismerősek az előttem szóló fényképein ahol a két szkv áll a folyosó és a napos előtér találkozásánál.
Az alakulótér ahol állnak a járművek előtt, ma egy őserdő. Visszavette a természet elképesztő módon.
Leszerelésem óta a repülésben dolgoztam, még nyoggerként is, jelenleg is. Beszippantott a rendszer... A sportrepülés is innen fakadt.
Én 78.02.27-től 80.02.14.-ig szolgáltam itt a híradó századnál. Debrecenben kaptuk meg a bázis kiképzést. A kiképzés után irányadó műszerész-kezelőként kerültem vissza Börgöndre. Későbbiekben iránymérő csoport és állomás parancsnokként telt a szolgálatom. Rangfokozataim: honvéd, őrvezető, szakaszvezető (kinevezett). A katonaság nekem nem tetszett, mint hivatás. Minél hamarabb le szerettem volna tudni az egészet. Nagyon sok jó és kevésbé jó emlékeim vannak az itt eltöltött időkről. Találtam pár 1979-ben készült fényképet, amiket szeretnék veletek megosztani.
Jó egészséget kívánok mindenkinek. Üdv.: Filla Péter
Kedves börgöndi veterán, minden úgy van ahogy leírtad. Jónéhány éjszakát töltöttünk szolgálatban együtt, Te mint őr-pk. én még mint kopasz őr. Talán az utolsó szolgálatodnál már felvezető voltam, s ha késöbb valamiben nem voltam biztos , csak úgy csináltam a dolgokat ahogy Tőletek láttam. Jó srácok voltak a Ti időszakotokban , Fehérvári Gyuri,Kaszab Tibcsi, Nagy Feri,és Varjú Tibire is jó érzéssel gondolok.
Kedves János,jó egészséget kívánva üdvözöl F. Tibor.
Szevasz Tibcsi!Szerintem mi biztosan találkoztunk egymással,mert én az őrszázadnál voltam szakaszvezető,bár amikor odakerültél,lehet még csak tizedes voltam. Ha jól sejtem Fuchs Tibornak hívnak?Ha igen sok szeretettel üdvözöllek,ha nem,bocs a zavarásért.Üdv:Balogh János
Nem Nyeva hanem Dvina, késöbb Volhov, A védett ( beton ) parancsnoki állást már a légvédelmi rakétás tüzér üteg megszűnése után telepítették oda, a székesfehérvári 5. hadsereg tartalék vezetési pontja települt oda. Az egyik volt Volhov földhányásba építették be.