Gyurcsány (mintha mi sem történt volna, mintha nem bukott volna meg csúnyán) tavaszra már izzítja a 45 lépéses programját .. "45 átfogó gazdasági intézkedést" .. vajon nevezhetjük ezt a 45 napos programnak ..?
Feltehetőleg ugyanolyan látaszatelemekkel, amilyennel az Orbán kormány tette. Éppen azt mondom, hogy ebből a szempontból az égvilágon semmi különbség nincs a különböző kormányok között. Illetve egy hangyafasznyi, de lehet, hogy nem jól látom. Nekem úgy tűnik, hogy a panem et circenses ősrégi módszerét megosztva használja a két nagy párt. A fidesz inkább a cirkuszt preferálja (koronaúsztatás, országzászló, nagy összetartások, satöbbi), míg az mszp a kenyeret, azaz osztogat néha.
Mert milleniumi országzászlót osztogatni, koronát úsztatni és a hasonó fasságok tán több fantáziára vallottak? Nem igazán értem,mi is a gondotok a milleneumi zászló osztogatással.
Azért kiváncsi vagyok,hogy ti hogyan ünnepeltétek volna meg,ha ti ültök a trőnon.
esetleg 4-es metro milleneumi átadás,vagy világkiállítás?talán olimpia?
Ja, igazad lenne, ha ez nem egy beszélgetős fórum lenne, hanem a kormány panaszirodája. De az ilyen, jobbára emóciókat tükröző kritikákkal itt nem nagyon van mit kezdeni. Eléggé lapos az a beszélgetés, ahol azt ismételgetjük redundánsan, hogy "szar a kormány"- "nem szar a kormány".
Azzal semmi bajom, ha előveszed és in concreto ízekre szeded. Sőt, ez a normális. Én percig nem mondtam, hogy jó is a munkaterv, mindösszesen annyit tettem szóvá, hogy maga a megléte nem annyira ördögtől való, mint amennyire itt legtöbben megpróbálták ezt hangoztatni. Azt meg azért mégiscsak valószínűnek tartom, hogy az általad beidézett, eléggé szinoptikus elvárásnak valahol megvan a részletes kifejtése.
"Ha minden egyes kibaszott megnyikkanását orrba- szájba kritizáljátok, akkor legfőképp azt éritek el, hogy legyinteni fognak abban az esetben is, ha a kritika éppen jogos és alapos."
Ezen a ponton rég túl vagyunk, miután a legjogosabb esetekben sincs itt soha felelős és úgy helyes, ahogy történt, azaz senki nem vitte el a balhét az elkúrásért (ÁFA-csökkentés-emelés, megszavaztatott 5 éves adócsökkentés - visszavonás, elszaladt költségvetési hiány), így aztán teljesen felesleges őket érdemben kritizálni.
Cél: A meglévő forrásból - a meglévő kapacitások terhére - jobb, hatékonyabb és hosszú távon fenntartható struktúra megteremtése a cél, amely növeli az ellátás minőségét, és minél többek számára biztosítja a szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférést. Felelős: Egészségügyi Minisztérium Határidő: március
Ilyenek, és ehhez hasonlók hiányoztak szerinted eddig?
Tök aranyos ez. Nem veszitek észre, hogy a szart pofozzátok? Ha minden egyes kibaszott megnyikkanását orrba- szájba kritizáljátok, akkor legfőképp azt éritek el, hogy legyinteni fognak abban az esetben is, ha a kritika éppen jogos és alapos. Mi a vihar baj van abban, ha egy kormány éves tervet készít, prioritásokat határoz meg, a terv végrehajtásához határidőket, felelősöket rendel? Ez olyan ördögtől való dolog?
Pedig tanulhattak volna fantáziát Orbánéktól. Például hogyan kell 4,2 milliárdot olyan országimázs pályázatra kifizetni, ahol a Happy End Kft a "H" betűt ötli ki, mint fantáziadús országjelkép. Illetve kis megszorítással, ugyanis a kiötlést valójában a Mahír követte el még Kádárék alatt, 1987- ben, a Happy End egyszerűen ellopta, ahogy a többi úgymond ötletét is, zömmel. Feltehetőleg a fidesz azért einstandolta a Mahírt, hogy elejét vegye egy plágiumpernek. :-)
Azért a 2006- os választások óta nem mondott túl sok olyan dolgot, amit nem csinált meg. Vizitdíj meg lett ígérve, be lett vezetve. Például. De hozz inkább te ellenpéldákat.
Mert milleniumi országzászlót osztogatni, koronát úsztatni és a hasonó fasságok tán több fantáziára vallottak? No és a Széchenyi terv mennyivel hangzatosabb, mint a zászlóshajó? Pláne, hogy a szóbanforgó is mondott valami olyasmit, hogy coitare necesse est, vagy effélét. :-) Ez tipikus szakmai ártalom. Ha én elkezdek beszélgetni a munkatársammal, annak feltehetőleg te sem értenéd a harmadát, mert mindent elnevezünk valaminek, rövidítünk, gyakran tök fölöslegesen. Avagy: miért nem hívja a nagy szoftvergyártó a legfrissebb oprendszerét 7. számú operációs rendszernek?
Bírom az ilyen naívákat, akik az előző 100 lépéses cselekvésekre és az erre is vonatkozó öszödi beszédre sem emlékeznek, csak tapsikolnak, hogy valaki végre csinál valamit - miközben a Valaki épp megint arról beszél, mit fog egyszer majd csinálni...
Nem szabad neki hinni,hisz hazudik minden napszakban.És ez a "nagy beismerés" óta sem igazán változott. A 2009es év lesz döntő(ha addig Gyurcsók Feri a népi tévés távgyógyász marad),akkor majd szórja a lét,mert következő évben választás lesz.
45 átfogó gazdasági intézkedést" .. vajon nevezhetjük ezt a 45 napos programnak ?
Csak az alcsúti Jézus és Chuck Norris gyorsabb ennél. Chuck Norris egyszer 2 nap alatt 345 átfogó gazdasági intézkedést valósított meg. Forrás: Guiness Beers of Records