Keresés

Részletes keresés

Modestinvs Creative Commons License 2007.01.23 0 0 18
Mi a gond? A húgod nyert néhány százezret. Adhatna belőle jutalékot a közös képviselőnek.
Előzmény: Levike (17)
Levike Creative Commons License 2007.01.22 0 0 17
Van egy jo sztorim !
A hugom arulta a lakasat par evvel ezelott. Meghirdette, volt egy csomo jelentkezo.
Az elsovel akivel megegyezett alairtak a szerzodest, megkapta a foglalot.
Sajnos 1 het mulva a vevojelolt telefonalt, hogy volt a haznal, beszelt a kozos kepviselovel!!!!!!, aki azt mondta, hogy ez nem egy franko haz tele van ratyi emberekkel!!!!! nem ajanlja!!!!!!!. Es ok elallnak a veteltol kerik a foglalot.
Hat mit mondjak kopni nyelni nem tudtunk. Foglalot ha rossz szajizzel is , de hugom megtartotta, jelentkezok el voltak kuldve, hirdetes lefutott, felhulye hazmesterrel nem volt mit kezdeni....Lakas elment 1-2 honappal kesobb.
Es nem volt rosszabb, mint az ilyen lakasok altalaban, sem lako, sem allapotugyileg, sot maga a lakas elegge fol is volt tuningolva. Panel.
Levike Creative Commons License 2007.01.22 0 0 16
Ilyen mem lesz szerintem. :) Most kepzeld el azt a szelsoseges esetet, hogy arulod a lakasod, van egy vevod de problemazik alkudik, stbstb. Felreallo szajjal de belemesz, viszont a szerzodeskotes elott jelentkezik valaki, aki megad egy sokkal magasabb arat. Mit tennel ? Kemeny dio.
Előzmény: gabor78 (14)
Levike Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15
Ez a te esetedben maximum kellemetlen, nem hinnem, hogy barmire is kotelezhetnel barkit is szerzodes hianyaban. Egy ismerosom ingatlanos, a te eseted kb. azon a szinten van amikor ulnek az ugyveddel, es az elado v. vevo telefonal 15 perccel a talalkozo idopontja utan, hogy bocs, megsem, es raadasul meg valami kamuszoveget is kitalal, ami atlatszo mint az uveg. Azert akarki is volt az elado, nem lehet szamonkerni, ha naladnal jobb vevot talalt, maximum kellemetlen, es ciki.
A te esetedben leirt mindenfele osszefonodas sulyosbitja a dolgot de jogi kovetkezmenye nem hinnem, hogy van. Erkolcsi es johir-rombolo feltetlenul, hiszen folultettek teged, de ahogy olvasom ennek az irodanak ez nem szamit olyan nagyon.
Legalabb elkerulom oket a jovoben.
Előzmény: gabor78 (-)
gabor78 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 14
igen.. ilyenkor kellene valami "szóbeli megállapodás is szerződésnek minősül" törvény vagy valami :)
Előzmény: locsemege (13)
locsemege Creative Commons License 2007.01.22 0 0 13
A foglaló való ezen esetek elkerülésére, de ugye még akkor is elállhat bármelyik fél az üzlettől. Csak annak már lenne anyagi következménye: ha te állsz el, bukod a foglalót, ha ők akkor visszakapod plusz még ugyanannyit, tehát akkor ők bukják a foglalót a javadra. Mivel még nem volt meg a foglaló átadása, jogilag - szerintem - nem történt semmi. Persze szar érzés, de az esküvő előtt is vissza lehet adni a jeggyűrűt - van is olyan ismerősöm, ahol ez így történt. (Az esküvő csak egy hasonlat, mielőtt felvetődne, hogy kerül ez ide.)

Tehát szerintem marad a béka lenyelése, új ház, lakás keresése.
Előzmény: gabor78 (12)
gabor78 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 12
ok :)

ti mit csinálnátok a helyemben? a legelső hozzászólásom alapján?
semmit.., nyeljem be?
Előzmény: horst_fuchs (10)
Gismo Creative Commons License 2007.01.22 0 0 11

...a jutalék nem csak az adásvételi szerződés sikeres megkötése, hanem az előszerződés aláírása esetében is jár...

Ez tök jó! :))) És mi van, ha csak a 10. előszerződés után jön össze ténylegesen az eladás? Akkor már utalhatod is a lakás árát a DH-nak? :DDD Ezt ők sem gondolhatták komolyan...de nem volt rossz próbálkozás. ;)

Előzmény: Törölt nick (5)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.22 0 0 10

héhéhéhé, nem minden, csak a franchise-ok...

azértk érem ki magamnak, mert én is most készülök majd belevágni egy ilyenbe és magamat ismerve ilyen hülyeséget nem nagyon csinálnék.

Előzmény: gabor78 (8)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.22 0 0 9

nem konkrétan ,átvitt értelemben: "ügyelni"

amúgy ezt is írtam:

csak sajna ha figyelsz, akkor is ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz

Előzmény: gabor78 (6)
gabor78 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 8
szerintem lassan lehet általánosítani hogy minden ingatlanos cég egyforma szemét.

kérdés, hogy ilyenkor - mint pl az én esetemben - lehet-e valamit jogilag lépni, vagy be kell nyelnem, hogy következmények nélkül csinálhatják...
Előzmény: Törölt nick (5)
gabor78 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 7
pénzt nem buktunk,
az történt hogy visszalépett az eladó, a szóbeli megállapodásunk ellenére.
igazán ez nem a DH-on múlott. bár ha továbbra is árulják az eladóm ingatlanait, akkor ők is inkorrektek.
Előzmény: Törölt nick (4)
gabor78 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 6
ne viccelj, hogy tudtam volna "figyelni"
rászerelek a fejére egy webkamerát?
Előzmény: horst_fuchs (1)
szpsz911 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 3
Talán korrektebb lett volna, ha szólnak, hogy: Van itt egy jobb ajánlkozó, mit tegyünk?
horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1

én a magam részéről holnap vizsgázom ingatlanközvetítésből(OKJ):

túl sokat még nem tudok, DE:

-mindenképpen etikátlan, elvielg ilyen nem szabad megcsinálni. De önmagában nem törvénytelen.

-neked is figyelned kellett volna

-csak sajna ha figyelsz, akkor is ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz

-nekünk ezt úgy oktatták, hogy "vannak, akik miatt nem megbecsült a szakma"-és a muksó mindig elmondott egy DH-os visszaélést, esetet.

horst_fuchs Creative Commons License 2007.01.22 0 0 0
0
gabor78 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 topiknyitó
sziasztok!
a következő problémába ütköztünk:
Biatorbágyon kerestünk új építésű sorházat.
A Dh ingatlaniroda kínálatában fedeztünk fel egy nekünk tetszőt, 4 lakásos sorház, egy szabad lakás volt benne.
voltunk a Dunahouse hitelügyintézőjénél, kiderült, hogy a hölgy élettársa az építtető cég tulajdonosa.
Közben kiderült az is, hogy az értékesítőjük felesége is a Dunahouse-nál dolgozik. ingatlanügynök.
Úgy tűnt, minden rendben van a lakással, találkoztunk az ingatlanirodában a tulajdonossal, egyezkedtünk árban, négyszázezer ft engedményt kértünk, abban maradtunk hogy másnap hív, addig átgondolja.
Majd keresett is, mondta hogy ok, megegyeztünk. mindezt közölte a mi ingatlanreferensünkkel is, így a dh levette az oldaláról a hirdetést.
abban maradtunk, hogy jelzi amikor ráér az ügyvédjük, és megyünk foglalót fizetni.
Eltelt majd 2 hét, mi vártunk - a foglalóval és önrészünkkel a kezünkben - hogy mikor mehetünk szerződést kötni.
Majd ma reggel hívott minket az ingatlanosunk, hogy eladta a lakást a tulajdonos másnak, mivel a hétvégén egy magasabb önrésszel lefoglalózták.
De őszerinte - mármint az építtető szerint - ez így nem inkorrekt, mivel mi nem fizettünk neki, csak szóban egyeztünk meg.

Van-e ennek az eladói magatartásnak valami jogi következménye?

Illetve legalább annyi haszna legyen a topicomnak, hogy okuljatok belőle, és kerüljétek őket:
A cég neve: Show-Bau Kft., 2006ban alakult, 3mft törzstőkével.
A Dunahouse központi hitelügyintézője - a tulajdonos élettársa - is mondta, hogy igen, mert ezek ilyen projekt cégek. Minden projekthez új céget csinálnak. Mostmár értem miért.

Somogyi László az építtető Úr neve.
Kerüljétek.
üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!