Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2007.01.17 0 0 13
Furcsa... a közvéleménykutatást nem az én környezetemben rendezték, az biztos.:-) És én sem értem, hogy kikkel vannak tele az éttermek és a szórakozóhelyek?
:sn4ke: Creative Commons License 2007.01.17 0 0 11
szerintem pedig a rádióhallgatók 95%-a kizárólag autóban rádiózik...
MamaSaid Creative Commons License 2007.01.17 0 0 9
Nem tudom kiket kérdeztek meg és hol, de akárhova megyek hétközben vagy hétvégén, minden hely tömve van este 10 és éjjel 2-3 között. Biztos nem magyarok...
Linebacker Creative Commons License 2007.01.16 0 0 5
Szerintem valóban többre értékelik nálunk a tartós fogyasztási cikkeket, mint egy éttermi vacsorát.
Előzmény: Törölt nick (3)
Danchy bácsi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4
Lehet hogy pont azt a 15000 embert kérdezték meg, aki nem jár sehova, ellentétben a többi 9,9 millióval :-)

"öntözi a bukszusokat." - a bukszusokról én nem a növényekre asszociálok, hanem másra :-)))))))
pointless Creative Commons License 2007.01.16 0 0 0
0
No!Kia? Creative Commons License 2007.01.16 0 0 topiknyitó

A magyarok legszívesebben ki sem mozdulnak otthonról, rádiót hallgatnak, DVD-filmeket néznek, esetleg a kertben pepecselnek a virágokkal, legalábbis ez derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet és a Szonda Ipsos 2006. II–III. negyedévi Nemzeti Médiaanalíziséből.

A több mint tizenötezer ember bevonásával végzett kérdőíves kutatás eredményei szerint a magyar lakosság legkedveltebb szabadidős tevékenysége a rádióhallgatás, a megkérdezettek 73,1 százaléka hetente többször is hallgat rádiót. A válaszadók 70 százalék ugyanilyen gyakorisággal olvas valamilyen sajtóterméket is, 46,9 százalék pedig szórakozásképpen CD-t hallgat vagy DVD-t néz. Emellett népszerű a hobbikertészkedés, a válaszadók 46 százaléka hetente többször is nyesi a sövényt vagy öntözi a bukszusokat.

Ezzel szemben a magyarok nem gyakran járnak szórakozni, múzeumba és színházba például csupán 0,6 százalék látogat el hetente többször, ráadásul 54,3 százalék saját bevallása szerint szinte soha nem teszi be a lábát ilyen helyekre.

A sport sem szerepel a legnépszerűbb kikapcsolódási formák listáján: 72 százalék elismerte, hogy soha nem mozog csak úgy, hobbiból, 67 százalék pedig még sportesemények helyszíneire sem merészkedik. Viszont 29 százalék megnéz azért valamilyen sportközvetítést a tévében.

A tizenöt évesnél idősebb lakosság körében végzett felmérésből az is kiderül, hogy a magyarok még bulizni sem szeretnek: csak 16 százalékuk jár legalább havonta egyszer valamilyen táncos, zenés helyre, és csupán 14 százalékuk vacsorázik étteremben legalább ugyanilyen időközönként.

A felmérés szerint a magyarok négy fal közé zárkózását nem magyarázhatja a munka utáni fáradság sem, hiszen a megkérdezettek több mint fele soha nem dolgozik a nyolc órás munkaidején túl, és csak harmadukkal esik meg, hogy havonta legalább egyszer túlórázniuk kell.

Na ehhez mit szóltok? Vannak ennek valami valóságtartama?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!