Keresés

Részletes keresés

b.viridis Creative Commons License 2007.01.07 0 0 26
A (4) "on" részében mit mondtam?
Előzmény: Laz C (24)
lalá Creative Commons License 2007.01.06 0 0 25
lalá válasz | megnéz | könyvjelző 2007.01.06 18:44:02 (3)
-A használatától nem.
Előzmény: Progreszív (-)
Előzmény: Laz C (24)
Laz C Creative Commons License 2007.01.06 0 0 24
Még mindig nem találom, hol van a netezés tilalma. Ha nem vagy hívő, tedd magad túl rajta, úgysem fogod megérteni. Nem a technológia használatától óv, hanem a technológia imádatától. Egyszerűbben: technológia =/= Isten. Ennyi a lényeg.
Előzmény: b.viridis (11)
lalá Creative Commons License 2007.01.06 0 0 23
-Értsd már meg, bazmeg, hogy én meglehetős empátiával olvasom amit írsz, de most el van a dolog cseszve. A tökömet sem érdekli, hogy mit hablatyolnak a szentfazekak. A tárgyilagosság azonban mindenek felett.
Előzmény: Progreszív (22)
Progreszív Creative Commons License 2007.01.06 0 0 22
Baloldali ezsme a modern világba hisz az emberbe semmi babona .
Előzmény: lalá (20)
lalá Creative Commons License 2007.01.06 0 0 21
-Lassíts! Használni fog a stílusodnak, ha ellenőrzöd az írást mielőtt elküldöd.
Előzmény: Progreszív (18)
lalá Creative Commons License 2007.01.06 0 0 20
-Naaa! Öregapám nagy hazafi volt. A szó legjobb értelmében. Megmég baloldali és katolikus. Úgy oldotta fel a dolgot, hogy azt tartotta:-Jézus volt az első "komonista". (hehe)
Előzmény: Progreszív (14)
b.viridis Creative Commons License 2007.01.06 0 0 19
A fene tudja, nekem a hegelianizmus jobban tetszik és helyesebbnek tartom, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem van igazam.
Előzmény: Progreszív (18)
Progreszív Creative Commons License 2007.01.06 0 0 18
ezt nevezik hengelizmusnak szerintem meg coll söt 1 nap a gép lesz az úr ámen.
Előzmény: b.viridis (17)
b.viridis Creative Commons License 2007.01.06 0 0 17
Egy a gyökere mindnek. Ha nem lenne vallás, feltalálnának valamilyen más csoportképző elvet. Mert az szükséges a gyűlölősdihez.
Ettől függetlenül ez a technológiába vetett már- már transzcendens hitünk engem is zavar.
Előzmény: mioko (15)
Progreszív Creative Commons License 2007.01.06 0 0 16
szerintem az összes vallást bekéne tiltani az 1 gát a fejlödésel szemben.
mioko Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15
A faji és ideológiai ellentéteknél sokkalta riasztóbbak a vallási ellentétek, amelyek évezredek óta a legszörnyűbb tragédiákat okozzák.
Progreszív Creative Commons License 2007.01.06 0 0 14
baloldalon vallásosak?:D baloldali az ateista mint én.
tivadar Creative Commons License 2007.01.06 0 0 13
A belsőzseb hozzád képest egy szupernova...

Jobbosok? sztem vannak a baloldalon is vallásosak - állítólag...
Pápa: sztem a pápa csak a r.katolokusokhoz szól, mi van a többi felekezettel, van még jópár...
Ne imádjátok: nem azonos a ne használd sohá-val...
ÓV: nem azonos TILT....

Másrészt megnéznélek én 2 napos áramszünet idején! Páne ha te olyan vagy, aki fingani sem tud PC nélkül...
Előzmény: Progreszív (1)
b.viridis Creative Commons License 2007.01.06 0 0 12
a forrás lemaradt

Szvsz semmi új, semmi különleges, egy kis marketing a cégnek.
Azt meg már kétezer éve mondogatják egyesek, hogy a változatosság kedvéért néha inkább szerethetnénk is egymást, de az ilyen embereket többnyire fára szegezik, vagy bezárják egy szolid épületbe.
b.viridis Creative Commons License 2007.01.06 0 0 11
A technológia imádatától óv a pápa
2006. december 27. 02:08, Szerda - Gyurkity Péter
Saját tudása és a technológiai fejlődés helyett Istenbe kellene helyeznie a tudását a világűr meghódítására is készülő emberiségnek, amelynek egy része a bőség korában is szegénységben él - hangsúlyozta a pápa karácsonyi üzenetében.

Hagyományos karácsonyi üzenetében a pápa elsősorban békét és nyugodt életet kívánt a Föld forrongó gócpontjain élő embertársainknak, de ennél is általánosabb témákra is kitért, amikor arra figyelmeztetett, hogy a technológia túlzott imádata megbosszulhatja magát. Az embernek szerinte továbbra is a Mindenható a mentsvára, nem pedig saját tudása, amely kétségkívül sokat bővült az elmúlt korszakokban.

XVI. Benedek a hívők ezrei előtt megtartott beszédében azt kérdést tette fel, hogy vajon a harmadik évezredben van-e még valamilyen jelentősége a Megmentőnek? Az emberiség, amely elérte a Holdat, javában készül a Mars, a távolabbi jövőben pedig a világegyetem meghódítására, a génállomány java részét is megfejtette, az internet és az interaktív kommunikáció révén pedig az egész bolygót egy globális faluvá varázsolta, jobban tenné, ha továbbra is szem előtt tartaná saját korlátait, és nem bízná magát túlságosan saját kreálmányaira, amelyek ugyanazon korlátoktól szenvednek.

A pápa szerint miközben az ember a 21. század elején saját sorsának kovácsaként tűnik fel, minden korábbinál nagyobb szüksége van lelki támaszra, segítségre, mivel sokan még mindig szegénységtől, éhségtől és háborúktól szenvednek. Embertársaink jó részét sújtják a villongások, a faji és ideológiai ellentétek, a fizikai és lelki terror, éppen ezért egyetértésre, közös munkára és elsősorban párbeszédre van szükség. Az imáját arab nyelven is tolmácsoló Benedek a három monoteisztikus, vagyis az egy istenben hívő vallás, a kereszténység, a zsidó, valamint a muzulmán hit összefogását sürgeti, amely véleménye szerint sok problémára megoldást nyújthat.
Előzmény: Laz C (9)
Fejtágító Creative Commons License 2007.01.06 0 0 10
érdekes, nemrég olvashattuk az indexen, hogy megjelent az egyházpropaganda már a számítógépes játékokon is...a pápa elaludt?
Laz C Creative Commons License 2007.01.06 0 0 9
Egyáltalán, mit akartál ezzel mondani?
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.06 0 0 8
szerintem vagy szandekosan ferditesz vagy forditasi hiba.a nyakamat ra hogy a tulzott hasznalatatol ovott.talan hallottal rola hogy egyesek napi 16 orat neteznek.ez nem normalis.de ha te imadod a szamitogeped egy no helyett peldaul hat en nem banom.elvezzetek a szamitogeppel egy jo nagyot
Laz C Creative Commons License 2007.01.06 0 0 7
Azt mondta volna a pápa, hogy tilos netezni?
IDKFA Creative Commons License 2007.01.06 0 0 6
Némi szövegértelmezés: imádat =/= használat. Másrészt kár volt ezt a jó kis témát elbasznod egy ilyen ostoba topicinditóval és akkor maradhatott volna a törzsasztalon is. Így megy a süllyesztőbe.
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.01.06 0 0 5
Vírusűző szoftver?
b.viridis Creative Commons License 2007.01.06 0 0 4
off
Bocs, de nem értelek. Beszélgetni akarsz, vagy fikázni?
Nincs még egy ótvar korcs kutyád se, akibe belerúghatnál?
Kedves jobbosok, segítsetek Progresszív olvtárson, fordítsatok neki kicsit hátat, hadd rúgjon egy jót belétek. Nektek nem nagy ügy, ő meg jobban lesz tőle, már megérte.

on
Megfontolandó gondolat.
Előzmény: Progreszív (1)
lalá Creative Commons License 2007.01.06 0 0 3
-A használatától nem.
Progreszív Creative Commons License 2007.01.06 0 0 1
Nos látom jobbosok 0 válasz:DDD
Snakeins Creative Commons License 2007.01.06 0 0 0
hmmhmm - nem polidilis téma ez?
Itt 0 jobbos vagy balos van, itt csak fórumozók léteznek.
Progreszív Creative Commons License 2007.01.06 0 0 topiknyitó
:D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!